Sebastian Văduva

Dr. Văduva este un antreprenor româno-american de succes cu o extensivă experiență internațională în marketing și vânzări atât în companii din România cât și S.U.A.

Emigrând în S.U.A în 1989 la vârsta de 13 ani, și-a început prima afacere la 17 ani iar ce-a de-a doua trei ani mai târziu. Continua si in cadrul facultatii de management Griffiths cu un accelerator de afaceri si o serie de start-up-uri internationale. După finalizarea studiilor universitare cu specializare în marketing, și-a obținut MBA-ul de la Weatherhead School of Management în cadrul CWRU în perioada de vârf a boom-ului dot.com, experimentând direct urcușurile și coborâșurile valului tehnologic.

În 1999 a devenit cel mai tânăr instructor de Marketing și Afaceri Internaționale din cadrul University of Akron iar în 2001, directorului Centrului de Dezvoltare Organizațională din cadrul aceleiași universități. În aceeași perioadă a co-gestionat un grant considerabil al US State Department sub tutela căruia căruia și-a desfășurat și studiile doctorale în cadrul Academiei de Studii Economice București (ASE) în domeniul sistemelor și mentalităților antreprenoriale comparative.

În 2004 a fost recrutat de comisia Fulbright ca și director de program MBA internațional iar in 2005 a fost numit decanul Griffiths School of Management. In anul 2012 și-a terminat cel de al 2-lea doctorat în politologie la Școala Națională de Studii Politice și Administrative din București.

Ca și managing director al Soluții Avansate, Sebastian a livrat peste 6.000 de ore de training la nivel executiv în domeniile leadership, mentalitate antreprenorială și intraprenorială, comunicare și prezentări, vânzări și marketing, orientare spre client, managementul echipei și motivare etc.

În ultimii trei ani eforturile sale au fost orientate cu precădere înspre sectorul IT din România în care continuă să livreze traininguri, să mentoreze și să desvășoare muncă de coaching în numeroase companii, în domeniul larg al dezvoltării talentelor.

Arii de competenta si experienta (in ordinea prioritatilor):

  1. Leadership si dezvoltarea echipelor
  2. Antreprenoriat
  3. Vorbitul in public

Motto-ul preferat"Nu sunt probleme, doar oportunitati!"

Hobby-uri: Familia si cresterea fetitei; Integritatea in afaceri; Orientarea in cariera a tinerei generatii

Carti scrise: 

  • Between Globalisation and Integration – The Europeanisation of Romania (2016)
  • From Corruption to Modernity – The Evolution of Romania’s Entrepreneurship (2016)
  • Antreprenoriat în Managementul Public (2015)
  • Afaceri de familie: cum să îți transformi familia dintr-o povară într-o comoară (2011)
  • Antreprenoriatul: Elemente Fundamentale Globale: Lecţii de la Statele Unite ale Americii, Japonia si Ţările din Asia de Est (2004)
  • Antreprenoriatul: Practici Aplicative în România şi alte Ţări în Tranziţie (2004)

Carte preferata: How to make friends and influence people, de Dale Carnegie

 

Modalitati de comunicare cu Sebastian:

Pagina facebookPagina Linkedin