Adrian Ionel

Adrian Ionel este Directorul General al C.N. UNIFARM S.A. din noiembrie 2012, ca parte din echipa de management care a reușit să așeze o companie a statului român pe un trend ascendent după ani de stagnare a cifrei de afaceri. Aflat în industria farmaceutică din 2003, Adrian Ionel a reușit într-un timp scurt și cu resurse limitate, să transforme Unifarm într-un operator economic cu capital de stat performant, aflat în primele rânduri, care reușește să câștige adevărate bătălii comerciale cu firme private din industria farmaceutică.

Adrian Ionel a preluat compania Unifarm atunci când aceasta înregistra doar 9.792 mii lei si un profit de doar 96 de mii de lei, asumându-și că va reuși să scoată bani din orice activitate. Sub conducerea lui, cifra de afaceri a Unifarm explodează în numai doi ani de la numire. La finalul lui 2014 aceasta crește cu 216% față de anul precedent. Pune capăt crizei citostaticelor și readuce speranța pacienților, găsind medicamente salvatoare de viață la cele mai mici prețuri de pe piață.

Succesul înregistrat la Unifarm și capacitățile de leader i-au adus în 2015 numirea în funcția de Director General și Președinte al Consiliului de Administrație la Institutul “Cantacuzino” care se afla pe marginea prăpastiei de ani de zile.

Un an mai târziu a revenit la Unifarm, în fruntea singurului distribuitor de medicamente și vaccinuri al statului român. A rămas conștient că Unifarm  poate fi singura soluție pentru pacienții aflați în situații critice, motiv pentru care a implementat în Unifarm un obiectiv de performanță economică important: acoperirea necesităților cu medicamente în toată rețeaua medicală a Ministerului Sanătății.

Este reprezentantul singurei instituții românești care, în martie 2018, a pus punct crizei imunoglobulinei, blocând astfel interesele unor grupări care aveau ca țintă exclusivă câștigul financiar, printr-o blocadă asupra statului român, cu efecte devastatoare pentru pacienți. A căutat și găsit soluțiile cele mai rapide, dar și cele mai sigure pentru pacienți.