Claudiu Popovici

Claudiu Popovici si-a inceput activitatea de training si consiliere profesionala in 2004, dupa 10 ani de cariera profesionala in companii multinationale si romanesti, si o perioada extinsa de implicare in activitati de voluntariat.

El abordeaza trainingul cu metode mai apropiate de consultanta comportamentala decat de cele ale “predarii”: - Are in vedere unicitatea fiecarui grup si a fiecarui participant la training - aflat intr-un moment distinct al vietii si carierei sale, influentat comportamental de “cultura organizationala”, precum si de tiparele de gandire dobadite in evolutia sa. Trainingul il va adapta asadar grupului cu care se intalneste, fara a prezenta un suport de curs; este pregatit mereu pentru dialog si coordonarea de activitati practice.

Preocuparea sa de a identifica sursa de declansare a comportamentelor individuale l-a trimis catre “tiparele culturale” romanesti ale momentului, care, in opinia sa, au un mare impact asupra felului in care noi actionam in echipele de lucru si in societate. Il ingrijoreaza anumite aspecte din felul in care parintii si sistemului educational influenteaza copiii, majoritatea justificate de nevoile de protectie si “nivelare” a acestora, alteradu-le, in contrapartida, incredera in semeni, formarea gandirii orientate catre performanta de grup, atasamentul fata de tara si valorile nationale. Totodata, Claudiu observa usurinta cu care este adoptata retorica occidentala a managementului si leadershipului, in antiteza adeseori cu ceea ce fac cu adevarat cei ce vorbesc “din carti”.

Pe aceste fundamente considera ca trebuie adaptate metodele de conducere si motivare a salariatilor romani, pentru a rezolva cu succes ecuatia performantei in organizatiile romanesti.