Sesiune plenara 6 [TRENDS] - Ce vom alege: digitalizarea accelerata sau reintoarcerea la natura?

#FORMAT

Sesiunile plenare sunt manifestari formate din 6 prezentari inspirationale de cate 15 minute, sustinute de antreprenori de succes, manageri din companii de top, experti si profesionisti cu experienta de peste 10 ani, cu reputatie profesionala impecabila si cu o viziune moderna asupra trendurilor si tendintelor care redeseneaza economia si societatea. Aceste prezentari inspirationale au rol motivational, prezinta diverse perspective si se axeaza pe trenduri, tendinte, analize, prezentarea oportunitatilor si problemelor pe care le releva schimbarile generate de aceste trenduri in mediul de business si in societate.

#TOPICURI

Inovatie, Tehnologie, Trenduri, Tendinte, Impact in societate, Impact in economie, Antreprenoriat, Viitor

#AUDIENTA target

Antreprenori si Manageri din companii mici si mijlocii, antreprenori la inceput de drum, profesionisti la inceput de cariera, tineri preocupati de viitorul lor

#TEMA si CONTEXT

Astazi suntem coplesiti de viteza cu care se schimba lucrurile din viata noastra personala si profesionala. Tehnologia are o evolutie fara precedent. Ne surprinde si nu intotdeauna in mod pozitiv, pentru ca ascunse sub valul de entuziasm al noutatilor si al inovatiei stau ascunse de multe ori capcane care ne afecteaza pe termen mediu si lung sanatatea psihica si fizica. In viata noastra digitalizarea intra de multe ori in mod agresiv si ne schimba comportamentul. Va provocam sa uitati odata telefonul mobil deliberat acasa si priviti cu atentie oamenii pe langa care veti trece, priviti comportamentul lor, anumite automatisme reflectate de gesturile lor, cum telefonul mobil ca instrument si aplicatiile de pe ea ca factor de acaparare ne castiga atentia din ce in ce mai mult, chiar atat de mult incat ajungem sa mergem automat pe strada, fara sa fim conectati la realitate si la pericole reale din jurul nostru.

Cu toate astea, este un trend din ce in ce mai accentuat prin care organizatiile si liderii acestora militeaza activ si pozitiv pentru digitalizare accelerata si pentru inerconectarea echipamentelor si oamenilor in moduri din ce in ce mai inteligente...cu siguranta aceste lucruri vor aduce beneficii reale organizatiior cum ar fi viteza de reactie, decizii documentate, analize aprofundate, previzionare de trenduri, cartografiere de comportamente de succes, identificare rapida de tipare de erori si riscuri, reducerea riscurilor, cresterea profitului, cresterea productivitatii, o mai buna cunoastere a clientilor si consumatorilor si a preferintelor acestora, capacitate incredibila de adaptare la nevoile acestora si de personalizare pana la cel mai mic detaliu a produselor si serviciilor...lista poate continua...dar in partea cealalta, suntem oare constienti de efectele pe care le are aceasta viteza foarte mare de schimbare si transformare digitala asupra umanitatii noastre? Sigur noi ca specie suntem una care am supravietuit in timp pentru ca am fost capabili sa ne adaptam vremurilor si contextului, dar parca niciodata adaptarea nu a fost fortata sa se intample atat de repede...nu stim si nici nu putem previziona corect ce pret va trebui sa platim pentru asta...

Si asa apare al doilea trend pornit in special de la sexul feminin, de la tinere mamici, care au intuit acest pericol si sunt din ce in ce mai concentrate pe a reechilibra viata noastra, de a pune din nou sanatatea pe primul loc. Ei sunt nucleul celor care cred in echilibru si reintoarcerea catre natura. A nu se intelege ca ei nu vor transformarea digitala si digitalizarea mediului de business si a societatii, dar o vor intr-un ritm natural, firesc, pe masura ce intelegem implicatiile acesteia asupra noastra ca oameni, asupra societatii, sa cartografiem cat mai bine riscurile si amenintarile pe care le vom elibera prin acesata tehnologizare excesiva a lumii. Si probabil cel mai important aspect al acestui trend este luarea deciziilor in comun, in cunostiinta de cauza, pe cel mai important criteriu: progresul omenirii.

Articolul anterior
Articolul urmator
Lista speakeri

Associate Dean, MsM Romania

Sergiu Neguț este consultant și Board adviser specializat în creștere antreprenorială și transformare organizațională, speaker și Associate Dean of Entrepreneurial Growth la Maastricht School of Management România. Sergiu are la activ investiții ca Business Angel în afaceri locale, printre care frufru, 2parale, Softelligence, sau Intermedicas. Este laureat speakerul anului la categoria Inovatie la Business Days.

Citeste mai mult

Co-Founder & Biz Dev Manager, Smart Bill

Cofondator al Smart Bill, Mircea Capatina a ales calea antreprenoriatului in urma cu 10 ani. A pornit de la zero impreuna cu partenerii si prietenii sai, Ioana si Radu Hasan pentru a construi ceea ce reprezinta astazi o companie cu 45 de angajati si peste 41.000 de clienti, care a beneficiat in acest an de increderea a doua fonduri importante de investitii. Increzator in afacerea pe care o co-administreaza, Mircea este fericit astazi cu experienta dobandita in mediul de business din Romania, dorindu-si sa evolueze in permanenta si sa influenteze pozitiv prin ceea ce face dinamica antreprenoriatului romanesc. Dincolo de a fi un om de afaceri, Mircea este vesel si optimist, indragostit de Vama Veche, de oameni si calatorii.

Citeste mai mult

Founder & CEO, Life is Hard

Fondator al LIFE IS HARD - WORK SOFT – prima companie romaneasca de software listata la Bursa de Valori Bucuresti.

Citeste mai mult

Managing Partner, Prometheus Programmatic

Cecilia este pasionată de tehnologie, mai ales cea folosită în publicitate și îi plac datele și analiza lor. Folosește acește pasiuni în munca de zi cu zi la Prometheus, agenția de programmatic din cadrul thegroup.

Citeste mai mult

Emerging Trends & Technologies Expert,

Constantin Măgdălina are o experienţă profesională de 8 ani, timp în care a lucrat la companii multinaţionale, atât în ţară cât şi în străinătate. În cei peste 4 ani de activitate la EY a iniţiat şi coordonat studii ce analizau aspecte legate de mediul de afaceri din România. Printre acestea se află previziunile economice de creştere ale firmelor în 2013-2016, managementul cunoştinţelor, experienţa de cumpărare în era consumatorilor digitali, social media și mediul de afaceri românesc, utilizarea dispozitivelor mobile în România.

Citeste mai mult

CEO, Founder, SmartDreamers

Adrian Cernat este CEO al Smartdreamers, o platforma online de recrutare care simplifica conexiunea dintre candidati si companii.In 2015,Smartdreamers a lansat cea de-a doua solutie dedicata recrutarii, InRecruit Recruitment Software. In 2016,platforma a fost numita de Start-up-ul anului din Romania de catre Anis si a primit o investitie de 700 000 de euro pentru a-sti extinde serviciile in Europa Centrala si de Est.

Citeste mai mult
Moderatori

CEO, bizz.club Romania

Campion al României la Public Speaking în 2011, Călin este unul dintre cei care au avut impact major la dezvoltarea Public Speaking-ului din România. Pasiunea pentru vorbitul în public și-a descoperit-o în cadrul organizației Toastmasters, organizație pe care a coordonat-o ca și Guvernator al României.

Citeste mai mult

Realizator emisiuni Radio-Tv, Trainer Public Speaking,

In prezent este trainer ANC specializat pe tehnica livrarii mesajului in discurs. De doi ani si jumatate formeaza public-speakeri, traineri, precum si persoane care sunt constiente de faptul ca nu pot transmite cunostinte si informatii daca nu stapanesc arta oratoriei, dictia si tehnicile de gestionare a emotiilor. De asemenea, este trainer certificat Persolog dupa modelul DISC, voice over la BTI, speaker si moderator permanent la Business Days de peste 3 ani.

Citeste mai mult