Masterclass 6 [MAN] - Fisa Postului de Antreprenor

#FORMAT

Masterclass-urile sunt sesiuni avansate care se axeaza pe transferul de cunostinte prin prezentari interactive. La o sesiune de masterclass participa 1 pana la 3 speakeri, care sunt experti, practicieni cu multi ani de experienta in domeniul pe care este axata sesiunea. Sesiunile sunt axate pe dezvoltarea afacerii, centrate pe dezvoltarea pornind din interiorul organizatiei sau pe dezvoltarea business-ului in exterior, fie prin accesarea unor piete noi, fie prin diversificare sau printr-o abordare strategica diferita. 

#TOPICURI

Antreprenoriat

#AUDIENTA target

Se adreseaza in special antreprenorilor la inceput de drum si managerilor care doresc sa porneasca pe calea antreprenoriatului.

#TEMA si CONTEXT

Actualul context al pietei aglomerate de cursuri pe diferite teme promovate ca apartinand domeniului antreprenorial,  genereaza  tinerilor aspiranti la cariera antreprenoriala o dificultate majora in definirea unei tematici integrate de pregatire si dezvoltare personala. Acest fapt este sustinut si de numarul mare de firme care se inchid anual in aceasta perioada. La ora actuala numarul de firme care se inchid este mai mare decat numarul de firme care se deschid, in contextul in care suntem pe ultimele locuri in Europa ca raport al numarului de firme pe cap de locuitori.

La aceasta sesiune vom aborda:

  • care sunt principalele tematici pentru achizitia de competente si dezvoltarea de abilitati necesare pentru o cariera de antreprenor
  • ce inseamna sa fi antreprenor? ce nu inseamna sa fi antreprenor?
  • care sunt principalele responsabilitati ale unui antreprenor?
  • cum stii daca ai "stofa" de antreprenor? cui nu i se potriveste cariera de antreprenor?
  • ce notiuni trebuie sa stii pentru a face fata cu succes provocarilor din cariera de antreprenor?
  • ce este ideea de afaceri? cum apare ea? cum evaluam ideea de afaceri?
  • ce este viziunea? ce este misiunea? ce sunt valorile unui antreprenor si la ce sunt ele importante?
  • ce abilitati trebuie sa aiba un antreprenor de succes?
  • cum pornesti astazi la drum ca antreprenor?
Articolul anterior
Articolul urmator
Lista speakeri

CEO, Owner, Perpetuum

Dan Pitic este unul dintre cei mai apreciați oameni de afaceri din Cluj și nu numai, fiind proprietarul a numeroase afaceri de succes dintre care cea mai cunoscută este Perpetuum, compania ce are ca obiect de activitate importul, distribuţia şi producţia produselor pentru amenajări interioare şi exterioare.

Citeste mai mult

Director General, Tempini Romania

Consultant in management strategic si operational, s-a remarcat prin implicarea in redresarea proiectelor care se regaseau in diferite faze de criza. A preluat managementul de proiect al unei societatii italiene care avea ca obiect montarea cabinelor de baie in ”sagetiile arginti”, trenuri de mare viteza din Italia si Elvetia. A condus operational procesul de fuziune a mai multor societatii comerciale care se regaseau in momente delicate si au fost achizitionate de unul dintre investitoii romanani. ” A fost o mare provocare considerand valorile diferite ale societatiilor respective” a subliniat d-nul Gigi Nacev Ultimul proiect din portofoliul firmei de consultanta pe care a infintat-o in urma cu 7 ani este managementul strategic si operational pe Europa de Est a brandului Tempini astazi unul din principali jucatori pe piata din Romania. Nu in ultimul rand d-nul Gigi Nacev este implicat in multiple proiecte de dezvoltare atreprenoriala ale tinerilor care doresc sa incerce sa-si dezvolte propriile proiecte, fiind initiatorul proiectului ”Scoala de Afaceri” cu peste 200 de participanti.

Citeste mai mult

Antreprenor și consilier în afaceri,

Ovidiu Toader este business coach și antreprenor, partener în peste 10 companii în ultimii 21 de ani, cu cifre de afaceri cumulate de peste 70 de milioane de euro. Prima afacere a început-o în studenţie, la Timișoara, în ianuarie 1997 în domeniul distribuției accesoriilor pentru mobilă. Aceasta a crescut până la 5,4 milioane de euro și 90 de angajați în 2008, funcționând în toată România și Republica Moldova. În octombrie 2009 a vândut afacerea către unul din liderii mondiali, înfiinţând astfel subsidiara românească a acestei firme, pe care a condus-o până în septembrie 2014 dubland cifra de afaceri si asigurandu-i pozitia de lider pe piața din Romania. Din anul 2011 a lucrat mai mult de 5000 de ore de coaching și mentoring de afaceri cu peste 300 de antreprenori care au rezultate importante în creșterea profitului și consolidarea echipelor lor. Misiunea lui Ovidiu este să antreneze antreprenorii pentru ca ei să obțină claritate si să delege cu eficacitate pentru a obtine rezultate maxime.

Citeste mai mult
Moderatori

CEO, bizz.club Romania

Campion al României la Public Speaking în 2011, Călin este unul dintre cei care au avut impact major la dezvoltarea Public Speaking-ului din România. Pasiunea pentru vorbitul în public și-a descoperit-o în cadrul organizației Toastmasters, organizație pe care a coordonat-o ca și Guvernator al României.

Citeste mai mult