Masterclass 3 [BD] - Cum sa-ti finantezi in mod inteligent proiectele in contextul economic actual?

#FORMAT

Masterclass-urile sunt sesiuni avansate care se axeaza pe transferul de cunostinte prin prezentari interactive. La o sesiune de masterclass participa 1 pana la 3 speakeri care sunt experti, practicieni cu multi ani de experienta in domeniul pe care este axata sesiunea. Sesiunile sunt axate pe dezvoltarea afacerii, centrate pe dezvoltarea pornind din interiorul organizatiei sau centrate pe dezvoltarea business-ului in exterior, fie accesand piete noi, fie prin diversificare sau printr-o abordare strategica diferita.

#TOPICURI

Finantarea proiectelor, Metode alternative de finantare, Investitori, Business Angels, Credite bancare, Fonduri nerambursabile, Credit furnizor

#AUDIENTA target

Antreprenori si top manageri

#TEMA si CONTEXT

Astazi cand traversam vremuri schimbatoare si incarcate cu incertitudine, cand valurile de schimbari generate de transformarea digitala a economiei si a societatii pot redesena piata sau cand instabilitatea politica afecteaza stabilitatea si cresterea economica, riscurile finantarii proiectelor cresc considerabil, motiv pentru care prin acest masterclass te invitam sa intelegi modalitatile prin care pot fi finantate astazi proiectele si afacerile, care sunt avantajele fiecarui tip de finantare, cum determini care ti se potriveste cel mai bine, in functie de etapa de dezvoltare a afacerii, in functie de anumiti indicatori de performanta a afacerii si mai ales in functie de apetenta fata de risc.

In cadrul acestui masterclass incercam printr-o sesiune foarte interactiva sa oferim raspunsuri la urmatoarele intrebari:

 • stii exact de cati bani ai nevoie pentru finantarea proiectului sau a ideii de afaceri? ai luat in calcul toate costurile?
 • care sunt sursele de finantare pe care le poti accesa?
 • ce este finantarea de tipul business angels?
 • ce este finantarea primita de la furnizori?
 • cand sa te imprumuti de la banci?
 • cand sa apelezi la fonduri europene?
 • ce sunt finatarile cu dobanda zero?
 • ce este finatarea prin leasing?
 • cum poti sa te finantezi prin parteneriate strategice?
 • cum stii daca iti permiti sau nu anumite forme de finantare?
 • cum apreciezi sansa de a le obtine?
 • la ce indicatori de performanta se uita finatatorii?
 • ce este microfinantarea sau crowdfundingul?
 • cand poti sa apelezi la fonduri guvernamentale?
 • la ce sa fi atent cand ai apelat la o finantare?
 • cand sa apelezi la incubatoare si la acceleratoare de afaceri?
 • cand sa utilizezi modalitati ca factoringul in finantarea afacerii sau a proiectelor?
Articolul anterior
Articolul urmator
Lista speakeri

Consultant in afaceri,

Citeste mai mult

Co-Founder, Frisbo

Cu o experiență de peste 10 ani în marketing, Bogdan Colceriu a oferit consultanță unor companii importante din piața autohtona, fiind un strateg cu expertiză atât în online cât și în offline. Și-a legat numele de Trilulilu.ro si Okian.ro, proiecte pe care le-a cofondat. Bogdan Colceriu este fondator si CEO Frisbo, prima platformă de efulfillment din România iar recent founding partner la Risky Business, primul fond de accelerare autohton.

Citeste mai mult

Managing Partner, Founder, Scala Assistance

Dan Alexandru Cobeanu este antreprenor de mai bine de 10 ani si are o experienta vasta in domeniul intermedierii asigurarilor (cu care, de altfel, a si inceput) si al taxelor de drum. In prezent, ocupa pozitia de Managing Partner la Scala Assistance, compania ce detine Roviniete.ro, cel mai mare portal de distributie al rovinietelor din Romania. Printre alte proiecte in care este implicat se numara si sustinerea zonei de start-up prin investitia in fondul Risky Business din Cluj-Napoca.

Citeste mai mult

Director, Advisor, Fraser Finance

Andreas Cser este Director si Adviser la Fraser Finance din 2008. De asemenea, este Investor si Advisor in cadrul Stent Tek si Angel Investor activ in cadrul unor companii precum Dizinga, Jampp, Zonga.

Citeste mai mult
Moderatori

CEO, bizz.club Romania

Campion al României la Public Speaking în 2011, Călin este unul dintre cei care au avut impact major la dezvoltarea Public Speaking-ului din România. Pasiunea pentru vorbitul în public și-a descoperit-o în cadrul organizației Toastmasters, organizație pe care a coordonat-o ca și Guvernator al României.

Citeste mai mult