Sesiune plenara 1 [Trends] - Cum se schimba modul in care comunicam in era digitala?

#FORMAT

Sesiunile plenare sunt manifestari formate din 6 prezentari inspirationale de cate 15 minute, sustinute de antreprenori de succes, manageri din companii de top, experti si profesionisti cu experienta de peste 10 ani, cu reputatie profesionala impecabila si cu o viziune moderna asupra trendurilor si tendintelor care redeseneaza economia si societatea. Aceste prezentari inspirationale au rol motivational, prezinta diverse perspective si se axeaza pe trenduri, tendinte, analize, prezentarea oportunitatilor si problemelor pe care le releva schimbarile generate de aceste trenduri in mediul de business si in societate.

#TOPICURI

Inovatie, Tehnologie, Trenduri, Tendinte, Impact in societate, Impact in economie, Antreprenoriat, Viitor

#AUDIENTA target

Antreprenori si Manageri din companii mici si mijlocii, antreprenori la inceput de drum, profesionisti la inceput de cariera, tineri preocupati de viitorul lor

#CONTEXT SI TEMA

Traversam era in care suntem conectati prin smart-phone-urile noastre la internet, la retele de socializare, la platformele online de business pe care le folosim in activitatea noastra zi de zi, practic de oriunde si oricand dorim. Suntem bombardati zilnic de mii de informatii, emailuri, sms-uri, pushing notes-uri de la diverse aplicatii pe care ni le-am instalat cu scopul de a ne eficientiza activitatea sau pentru a afla noutati din anumite domenii de interes...si lista poate continua. Traversam o era cu evolutie rapida spre tehnologizare si digitalizare, in care din ce in ce mai multe platforme se interconecteaza intre ele si comunica, schimba date, decid si actioneaza in functie de anumiti stimuli sau nivele inregistrate de senzori. Evoluam spre SMART City, SMART Home si SMART Communications...

In acest context ne punem problema cum va evolua modul in care comunicam? Cum vom integra platformele de socializare, platformele digitale, inteligenta artificiala, aplicatiile de realitate virtuala si de realitate augumentata in procesele noastre de comunicare?

Astazi folosim preponderent comunicarea virtuala prin intermediul platformelor de socializare, prin intermediul emailului, prin smartphone-uri, atat prin apel direct, cat si folosind o suita de aplicatii indirecte, dar cu facilitate de comunicare prin voce si video...

Video-ul prinde teren. Astazi nu ai nevoie de abilitati exceptionale sau de experienta foarte mare pentru a face transmisiuni live, din locuri si la momente de timp alese de tine. Practic barierele de spatiu si timp dispar in procesele de comunicare. Tehnologia ne ajuta astazi sa intelegem limbaje si fara sa cunoastem limba, prin diverse programe de traducere instanta a limbii respective. Apar programe de interpretare si decodare a limbajului corpului si de citire pe buze, inclusiv posibilitati, care pana demult erau de domeniul sci-fi cum ar fi posibilitatea de a decoda perceptia culorilor prin auz, folosind senzori si antene care stimuleaza auzul in functie de culoarea perceputa...si imaginatia noastra poate zburda libera.

Este clar, modul in care comunicam se schimba deja, dar oare ne putem imagina cum va evolua ea pe viitor?

Articolul anterior
Articolul urmator
Lista speakeri

Managing Partner, Valoria Business Solutions

Elena Badea este Managing Director al companiei de training și consultanță Valoria Business Solutions. Anterior, timp de 15 ani, a fost Director de Business Development, iar apoi Director de Marketing al unei companii internaționale de top din Romania.

Citeste mai mult

Country Manager, Answear.ro

Raluca Radu este Country Manager ANSWEAR.ro, Founder MTH Digital și Co-Organizator GPeC – cel mai important eveniment de e-commerce din România.

Citeste mai mult

Managing Director, MSLGROUP The Practice

Communication & PR professional with 14 years of experience, from journalism and direct marketing to public relations and social media. After a solid career in journalism, with 4 years in print media and television, and several enriching experiences in direct marketing and PR, in 2007 Oana Bulexa became one of the first employees of the PR agency which she is currently running as Managing Director. She grew professionally step by step, with increasing responsibilities, from PR Consultant up to Head of PR Department and then to her current managerial position. Along the years, she has been engaged with work at strategic, supervision and implementation level in numerous communication campaigns, for more than 60 clients from various domains such as FMCG, retail, real estate, IT&C, automotive or financial. She is a strong expert both in Corporate PR & in Consumer PR. She was the project leader of numerous successful campaigns, with an impressive track record of more than 50 international and local awards, in competitions such as Cannes Lions, EMEA SABRE Awards, Global SABRE Awards, European Excellence Awards, IPRA Golden World Awards, Romanian PR Award or ADC*RO Awards. Oana also gained valuable experience as a juror in local and international competitions (e.g. Romanian PR Award, ADC*RO Awards, Stevie Awards, Eurobest), as a guest speaker in various industry events and as a trainer for industry professionals and aspirants.

Citeste mai mult

Fondator, Marketing Strategist & Brand Architect, Brand Essence Romania

Mihaela are 41 de ani și o experiență de 18 ani în marketing dintre care 10 ca Marketing Manager la IKEA. A lucrat si in LG Electronics, Radio Contact, Publimedia, Altex / Media Galaxy. A lansat Media Galaxy in Romania, IKEA în Romania și Croatia, magazinul online al IKEA și multe alte proiecte.

Citeste mai mult

CEO, Increase Media

. Catalin Matei este antreprenor si CEO al Increase Media, o agentie de digital marketing care lucreaza cu brand-uri din toata lumea. Catalin si-a inceput cariera consultand pentru diverse companii din Romania si din strainatate la varsta de 15 ani, ajungand in prezent sa conduca o agentie digitala de 15+ oameni care le ofera sprijin companiilor in gasirea celor mai eficiente metode de marketing adaptate la era in care traim.

Citeste mai mult

Chief Commercial Officer, NOBEL Telecom

Cu o vasta experienta in diverse sectoare de afaceri din care peste 15 ani in pozitii manageriale de top, Alin Gherman este in prezent Chief Commercial Officer la Nobel Telecom. Din aceasta pozitie implementeaza strategiile comerciale ale companiei la nivel global, coordonand echipe de pe 4 continente. In paralel isi satisface pasiunea pentru profesorat prin colaborarea cu Exec Edu (unul din liderii in educatia manageriala din Romania) fiind unul dintre cei mai apreciati consultanti.

Citeste mai mult
Moderatori

Realizator emisiuni Radio-Tv, Trainer Public Speaking,

In prezent este trainer ANC specializat pe tehnica livrarii mesajului in discurs. De doi ani si jumatate formeaza public-speakeri, traineri, precum si persoane care sunt constiente de faptul ca nu pot transmite cunostinte si informatii daca nu stapanesc arta oratoriei, dictia si tehnicile de gestionare a emotiilor. De asemenea, este trainer certificat Persolog dupa modelul DISC, voice over la BTI, speaker si moderator permanent la Business Days de peste 3 ani.

Citeste mai mult

CEO, bizz.club Romania

Campion al României la Public Speaking în 2011, Călin este unul dintre cei care au avut impact major la dezvoltarea Public Speaking-ului din România. Pasiunea pentru vorbitul în public și-a descoperit-o în cadrul organizației Toastmasters, organizație pe care a coordonat-o ca și Guvernator al României.

Citeste mai mult