Sesiune plenara 2 [Trends] - Smart City. Smart Home. Smart Life

#FORMAT

Sesiunile plenare sunt manifestari formate din 6 prezentari inspirationale de cate 15 minute sustinute de antreprenori de succes, manageri din companii de top, experti si profesionisti cu experienta de peste 10 ani, cu reputatie profesionala impecabila si cu o viziune moderna asupra trendurilor si tendintelor care redeseneaza economia si societatea. Aceste prezentari inspirationale au rol motivational, prezinta diverse perspective si se axeaza pe trenduri, tendinte, analize, prezentarea oportunitatilor si problemelor pe care le releva schimbarile generate de aceste trenduri in mediul de business si in societate.

#TOPICURI

Inovatie, Tehnologie, Trenduri, Tendinte, Impact in societate, Impact in economie, Viitorul resurselor umane, Locurile de munca ale viitorului, Ecosistem educational adaptat la cerintele viitorului, Abilitatile si Competentele viitorului

#AUDIENTA target

Antreprenori si Manageri din companii mici si mijlocii, antreprenori la inceput de drum, profesionisti la inceput de cariera, tineri preocupati de viitorul lor

#TEMA si CONTEXT

Un oraș mai inteligent și mai eficient care cuprinde aspecte legate de transport, securitate, managementul energiei, nivelul de poluare, calitatea serviciilor sociale şi de sănătate și durabilitate este opțiunea ideală pentru factorii de decizie și autorități. 

Tehnologiile inteligente, care sunt motoarele de pe piața orașului inteligent, sunt prietenoase cu mediul, reduc costurile de energie și oferă siguranță operațională. Aceste tehnologii sunt proiectate cu caracteristici care pot identifica problemele într-un stadiu foarte timpuriu, sporesc securitatea și siguranța persoanelor care locuiesc în orașe.

Piața orașelor inteligente este în creştere exponențială. Această cerere deschide o piață segmentată pentru orașe inteligente. Orașele inteligente reprezintă un nou stil de oraș care oferă creștere durabilă și care este conceput pentru a încuraja activitățile economice sănătoase, care reduc impactul asupra mediului, îmbunătățesc calitatea vieții locuitorilor.

Imaginati-va o situatie in care o aplicatie te anunta prin smartphone care este ruta ideala prin care poti ajunge la prima intalnire din agenda ta de astazi, la ce ora sa pleci, daca pleci cu masina sau care este mijlocul de transport in comun recomandat pentru a ajunge la timp. Sa te anunte cu ce sa te imbraci sa fi in concordanta cu vremea de afara, cu tipul intalnirii, sa-ti pregateasca prin sistemul automatizat al dressingului casei hainele. O alta aplicatie care prin senzorii implantati sa-ti recomande cateva optiuni pentru micul dejun, in functie de indicatorii starii de sanatate, al nivelului mineralelor, glicemiei, colesterului, vitaminelor, tu alegi una din aceste optiuni si un robot de bucatarie sa-ti si pregateasca cu atentie si doar din ingrediente verificate mancarea... Credeti ca este sci-fi? Multe din aceste aplicatii deja exista si sublinieaza practic conceptul de Smart City - Smart Home - Smart Life in care fiintele vii sunt interconectate (IoT) cu sisteme, senzori, mecanisme, aplicatii, dispozitive inteligente comunica intre ele in mod eficient si personalizat pentru a oferii cea mai buna experienta de viata personala in orasul si casa in care traiesti zi de zi...

Imaginatia poate zburda mult...Practic ceea ce se poate face nu mai are limite. Primele semne ale implementarii acestor tehnologii apar si la noi...

Dorim prin aceste prezentari din cadrul acestei sesiuni plenare sa prezentam posibile versiuni ale viitorului, din perspectiva conceptului de SMART City - SMART Home - SMART Life pentru a identifica oportunitati de business si nu in ultimul rand sa cartografiem riscurile si provocarile care pot sa apara. Avem sansa sa creionam impreuna o viziune a viitorului asa cum ne-o dorim cu totii si mai ales sa fim parte si sa contribuim la realizarea acestuia.

Articolul anterior
Articolul urmator
Lista speakeri

Consultant Comunicare în Business I Expert Media I Founder Powerful Communication, Powerful Communication

Laura Dragomir este Consultant Comunicare în Business și Expert Media. De asemenea, este trainer, facilitator, speaker și moderator evenimente de business.

Citeste mai mult

Co-Founder, Frisbo

Cu o experiență de peste 10 ani în marketing, Bogdan Colceriu a oferit consultanță unor companii importante din piața autohtona, fiind un strateg cu expertiză atât în online cât și în offline. Și-a legat numele de Trilulilu.ro si Okian.ro, proiecte pe care le-a cofondat. Bogdan Colceriu este fondator si CEO Frisbo, prima platformă de efulfillment din România iar recent founding partner la Risky Business, primul fond de accelerare autohton.

Citeste mai mult

Managing Partner, Founder, Scala Assistance

Dan Alexandru Cobeanu este antreprenor de mai bine de 10 ani si are o experienta vasta in domeniul intermedierii asigurarilor (cu care, de altfel, a si inceput) si al taxelor de drum. In prezent, ocupa pozitia de Managing Partner la Scala Assistance, compania ce detine Roviniete.ro, cel mai mare portal de distributie al rovinietelor din Romania. Printre alte proiecte in care este implicat se numara si sustinerea zonei de start-up prin investitia in fondul Risky Business din Cluj-Napoca.

Citeste mai mult

Administrator public, Primaria Muncipiului Oradea

Ca formatie jurist, Dacian Palladi activeaza in afaceri din 1992. Vreme de 11 ani a desfasurat activitatea de consultanta juridica si financiar-fiscala. De mai bine de 10 ani desfasoara activitati de consultanta in managementul general al companiilor, managementul schimbarii, managementul inovatiei, marketing si psihologia consumatorilor. Persoana publica, pasionat de dezvoltare personala, de ceva vreme se exprima si in scris pe blogul sau www.dacianpalladi.com .

Citeste mai mult

Presedinte, Fribourg Capital

Ion Sturza este Managing Partner al Fribourg Capital din 2010, companie ce s-a implicat masiv in dezvoltarea comunitatii antreprenoriale din Romania, atat prin construirea de la zero a Liberty Technology Park de la Cluj, cat si prin programul Spherik Accelerator, ajuns deja la a patra editie. Fribourg Capital, companie de investitii ce actioneaza in Europa de Est, a anuntat recent lansarea diviziei Fribourg Digital, responsabila cu gestionarea unui nou fond de investitii in valoare de 20 de milioane de euro, dedicat afacerilor IT aflate in stadiul de start-up.

Citeste mai mult

Healthcare Business Innovator, Founder, Fundatia Regina Maria

Healthcare Business Innovator, Wargha Enayati are background professional în domeniul serviciilor medicale. Ca antrepreneur și medic cardiolog, a fost cel care a fondat prima retea privată de sănătate și a introdus abonamentele medicale pe o piață care acum a ajuns la un million de abonamente.

Citeste mai mult
Moderatori

CEO, bizz.club Romania

Campion al României la Public Speaking în 2011, Călin este unul dintre cei care au avut impact major la dezvoltarea Public Speaking-ului din România. Pasiunea pentru vorbitul în public și-a descoperit-o în cadrul organizației Toastmasters, organizație pe care a coordonat-o ca și Guvernator al României.

Citeste mai mult

Realizator emisiuni Radio-Tv, Trainer Public Speaking,

In prezent este trainer ANC specializat pe tehnica livrarii mesajului in discurs. De doi ani si jumatate formeaza public-speakeri, traineri, precum si persoane care sunt constiente de faptul ca nu pot transmite cunostinte si informatii daca nu stapanesc arta oratoriei, dictia si tehnicile de gestionare a emotiilor. De asemenea, este trainer certificat Persolog dupa modelul DISC, voice over la BTI, speaker si moderator permanent la Business Days de peste 3 ani.

Citeste mai mult