Alin Baiescu

De-a lungu anilor, dr. Alin T. Băiescu a îmbinat cu succes activitățile business, cu cele academice și publicistice. El are o consistentă experienţă în asigurări, ocupând în cei peste 15 ani de activitate în acest domeniu diverse poziţii de middle şi top management în câteva multinaţionale precum Metropolitan Life, Raiffeisen, AEGON, Eureko Asigurări & Pensii, Garanta Asigurări.

Este Doctor în Economie, Associate – Life Management Institute şi Associate – Customer Service al Life Office Management Association (LOMA) din SUA. Are peste 40 de participări la congrese şi a susţinut peste 1.500 de trainiguri, prezentări, seminarii.

A publicat până în preyent 3 cărţi de specialitate: „DEX Asigureză – Română” (2013); „Asigurările de viaţă şi dezvoltarea societăţii” (2011) - lucrare nominalizată de către UNSAR la premiul pentru „Cea mai bună carte de asigurări din perioada 2009 – 2011”; „Asigurările de viaţă la debutul mileniului III” (2005). Este editorialist la Revista XPrimm Asigurări & Pensii, precum şi speker la evenimente de marcă precum Business Days sau Forumuri Regionale de Afaceri.

Activitatea lui Alin T. Băiescu a fost recunoscută și prin numeroase distincţii:

  • includerea în catalogul „100 Tineri Manageri de Top – 2012”;
  • Premiul special „Profesionişti de succes”, acordat de către Revista PRIMM – Asigurări & Pensii în 2012;
  • includerea în „Who is Who” – Enciclopedia personalităţilor din România, ediţia 2010.

În anul 2012 a lansat www.alinbaiescu.ro – Primul Blog personal despre Asigurări & Business din România, în 2013 Seria de Conferinţe „Asigureza a fost descifrată”, iar in 2014 - „ASIsaga” – singurul serial autohton de desene animate cu şi despre asigurări.