Horatiu Sasu
Are dublă formare – de jurist, cu specializare în resurse umane şi economist cu specializare în marketing şi management. Începând cu anul 2001 a acordat consultanţă în domenii de interes în dezvoltarea companiilor mici şi mijlocii: politici de resurse umane, cercetări de piaţă, gestiunea documentelor de HR, asistenţă în controlul ITM şi ANAF, recuperarea debitelor, fuziuni, selecţia consiliilor de administraţie. De asemenea, este trainer (cursuri: Director de vânzări – o promoţie fiind monitorizată de Banca Mondială; Inspector resurse umane; Relaţii eficiente cu clienţii; Evaluarea obiectivă a performanţelor; Comunicare etc.)
Anii de consultanţă l-au condus la poziţionarea interdisciplinară în domenii precum utilizarea contractelor în vederea obţinerii avantajelor fiscale maxime sau utilizarea prevederilor rigide ale Codului muncii pentru flexibilizarea activităţii şi reducerea cheltuielilor angajatorului. Este colaborator al site-ului avocatnet.ro și al Grupului de Consultanţă Rentrop&Straton, împreună cu care a lansat produse devenite bestseller („Alternative profitabile la contractul de muncă”, „Cum să recuperezi creanţele fără proces – 8 metode rapide”, „Noile reguli fiscale aplicate contractelor din Noul Cod civil”, „Evaluarea performanţelor” etc.). A colaborat timp de 14 ani cu softul legislativ Legis în domeniile „Doctrine” şi „Sinteze economice”, din 2013 este colaborator al portalului avocatnet.ro (softul legislativ SuperLege, având ca public ţintă IMM-urile), iar din 2015 este expert consultant în cadrul softului legislativ Indaco-Lege 5.
După aproape 15 ani de consultanţă Horaţiu Sasu vorbeşte pe limba antreprenorului român, oferind soluţii practice care pornesc strict de la nevoile oamenilor de afaceri din companiile mici şi mijlocii. De aceea, în afara aspectului interdisciplinar, lucrările sale au pronunţat caracter practic (amintim aici „50 de atuuri în lupta cu Fiscul”, „Practici de sustragere de la declararea şi plata impozitelor” – coautorat, editura C.H. Beck, precum şi produsele şi lucrările menţionate mai sus).
Experienţa dobândită în domenii interdisciplinare şi experienţa în training au făcut ca în 2015 să lanseze, împreună cu Luca Dezmir, Adrian Benţa şi Lucian Ţâţu, cursul online „Guerilla fiscală: Firma cu impozite ZERO în România”, unde Horaţiu Sasu a coordonat campania de cercetare de piaţă, a mediat aspectele contractuale aferente cursului şi a susţinut două module având caracter practic interdisciplinar („Optimizarea fiscală prin intermediul alternativelor la contractul de muncă” şi „Cum justifici în faţa ANAF firma cu impozite zero”). Au urmat cursurile online ”Cum să ieși cu bine din controlul ANAF” (decembrie 2015), „Finanţări cu dobândă zero pentru dezvoltarea afacerii” (2016) și ”Slalom în afaceri - 13 jaloane pentru antreprenorii de succes” (2017 - împreună cu Călin Iepure).
Nu poţi fi expert în toate, aşa încât Horaţiu s-a înconjurat de specialişti de calibru din domeniul fiscal, IT, marketing, finanţări, împreună cu care dezvoltă soluţii complexe la problemele antreprenorilor din România.