Luca Dezmir

Luca Dezmir este pseudonimul literar sub care medicul stomatolog Darius Luca Hupov își scrie cărțile non-fiction, pe teme de finanțe personale și investiții. Luca și-a început activitatea ca medic în 1994 și, după 3 ani, și-a deschis un cabinet individual. Peste câțiva ani, la momentul potrivit, Luca s-a întâlnit cu o carte care i-a transformat viața: „Tată bogat, tată sărac- educația financiară în familie” de Robert Kiyosaki. De atunci și-a schimbat radical modul în care privea banii și prosperitatea. În anul 2001 a început să investească în proprietăți imobiliare.

În 2002 a urmat un curs de investiții la bursă cu Jorg Christian Manetti și a pornit să investească pe piețele financiare internaționale din 2003. Cu timpul, a simțit nevoia să împărtășească experiența sa personală și astfel, în 2007, a deschis primul blog românesc dedicat în întregime finanțelor personale și investițiilor, milionarulmioritic.com. Peste un an i s-a publicat „Ieși din labirint- găsește-ți libertatea financiară în stilul tău”, prima carte scrisă de un român, dedicată subiectelor de finanțe personale și de investiții.

În anii următori a continuat să scrie, publicând titlurile: „Mai tare ca banca- scapă de datorii cu ajutorul unui plan simplu de urmat”, „Cum să faci bani în adolescență- un ghid practic adaptat nevoilor tale” și „Manual de guerilla fiscală- cum să plătești cât mai puține taxe și impozite, folosind exclusiv metode legale”.

În același timp, Luca și-a început activitatea de trainer. A lansat prima platformă deschisă de învățământ online din România, leducativ.com, unde predă cursuri de finanțe personale și investiții. Tot în domeniul educației, este inițiatorul proiectului AVANTAJ LA START, dedicat adolescenților și tinerilor.

Pornit în 2008, proiectul este coordonat de Asociația pentru Educație Complementară și a furnizat gratuit, pentru școlile din România, timp de cinci ani, DVD-uri cu materiale de educație complementară. Aceleași DVD-uri au fost trimise doi ani de zile în toate penitenciarele din țară, în cadrul unui parteneriat cu administrația Națională a Penitenciarelor. După desființarea orelor de dirigenție, a dispărut și modalitatea de difuzare a DVD-urilor, astfel că proiectul s-a reorientat spre prelegeri live.

În 2014, Luca a pornit o inițiativă în premieră: programul național de mentorat financiar, oferit gratuit adolescenților și tinerilor sub 23 de ani. Găzduit de leducativ.com, programul se desfășoară pe parcursul a 13 module săptămânale și oferă educație financiară, antreprenorială și elemente de life design pentru tinerii din România.

Luca este invitat și participă la întâlniri cu tinerii și oameni de afaceri, unde susține cursuri, prezentări și conferințe pe teme de finanțe personale, investiții și fiscalitate. A vorbit în școli, licee, evenimente de business și prezentări la Timișoara, București, Bacău, Cehul Silvaniei. Are interviuri și este menționat în articole din Reader’s Digest, România Liberă, Ziarul financiar și în diferite bloguri de limbă română.

Arii de competenta si experienta (in ordinea prioritatilor):

  1. Management financiar
  2. Taxare si fiscalitate
  3. Dezvoltare personale

Motto-ul preferatDaca crezi ca poti sau daca crezi ca nu poti, ai dreptate!” ~ Henry Ford

Hobby-uri: Organizator, promotor, fan si autor de literatura science-fiction, pasionat de drumetii montane, pasionat de tehnici de supravietuire in natura si salbaticie.

Carti scrise: Ieși din labirint- găsește-ți libertatea financiară în stilul tău”, „Mai tare ca banca- scapă de datorii cu ajutorul unui plan simplu de urmat”, „Cum să faci bani în adolescență- un ghid practic adaptat nevoilor tale” , „Manual de guerilla fiscală- cum să plătești cât mai puține taxe și impozite, folosind exclusiv metode legale”.

Carte preferata: The 4-Hour Workweek: Escape 9-5, Live Anywhere, and Join the New Rich, Timothy Ferriss

 

Modalitati de comunicare cu Luca:

Pagina facebookPagina LinkedinPagina YouTube

Pagina Twitter