Voicu Oprean

Voicu Oprean este Director General al AROBS Transilvania Software, companie specializată în dezvoltarea de soluţii software în domeniul navigaţiei GPS, aplicaţii pentru telefoane mobile şi o vastă experienţă în outsorcing pentru industria de turism, banking, transport, sănătate şi auto.

El a înfiinţat AROBS în iunie 1998 cu scopul de a le demonstara tinerilor programatori că îşi pot construi o carieră de succes în dezvoltarea de software şi în România, fără a mai fi nevoiţi să emigreze. Cei 15 ani de succes şi dezvoltare pe care compania i-a cunoscut se datorează acestor specialişti IT care lucrează pentru proiecte de mare anvergură, atât pentru clienţi din străinătate cât şi pentru clienţi din România. În 2013, AROBS înseamnă o companie cu 5 sedii în ţară şi străinătate (Cluj, Bucureşti, Iaşi, Budapesta, Chişinău) în care îşi desfăşoară activitatea peste 350 de specialişti. Aceştia susţin şi dezvoltă permanent activitatea celor 3 linii principale de business:

  • Dezvoltarea de soluţii software personalizate în regim outsourcing pentru companii din diverse industrii (turism, auto, sănătate, banking), inclusiv aplicaţii pentru platformele mobile Android şi iOS. AROBS este unul dintre furnizorii consacraţi de soluţii software pentru străinătate care în 15 ani de activitate a reuşit să stabilească parteneriate de lungă durată cu companii din Finlanda, Marea Britanie, Suedia, Belgia, Canada, Olanda, Germania şi SUA.
  • Soluţii software dedicate pieţei interne utilizate de peste 2000 de clienţi business din România: aplicaţii de monitorizare prin GPS şi management a parcului auto, aplicaţii SFA şi CRM de automatizare a vânzărilor şi de gestionare a depozitelor şi magaziilor, soluţia de automatizare a vânzării de bilete şi legitimaţii pentru companiile de transport public, primul sistem de tip TMC din România de furnizare a informaţiilor din trafic în timp real.
  • Distribuţie de sisteme de navigaţie GPS în România şi Europa de Est. Smailo, brandul propriu AROBS a devenit în ianuarie 2012 cel mai bine vândut sistem de navigaţie din România iar împreună cu restul brandurilor din portofoliu (Mio şi Becker) au poziţionat compania ca şi cel mai mare distribuitor de navigatoare GPS din ţară.

Succesul de piaţă din anii anteriori înregistrat cu GPS-urile Smailo a determinat compania să facă următorul pas, şi anume să crească paleta de produse prin includerea sub acelaşi brand a tabletelor Android. Cu dimensiuni ale ecranelor de 7”, 8” şi 9,7”, tabletele Smailo Web Energy sunt destinate utilizatorilor care doresc să aibă acces la Internet şi aplicaţii utile şi de divertisment, dar sunt limitaţi de buget.

„Prin tot ceea ce fac încerc să promovez un model de muncă şi viaţă bazat pe respect reciproc între oameni, clienţi şi comunitate, respect pentru viaţă şi mediu. Este un deziderat personal să creez un echilibru armonios între dedicarea profesională şi cea familială, care să se completeze cu activităţile sportive şi implicarea în comunitate.”Voicu Oprean, director general AROBS Transilvania Software