Alexandru Tulai

Cu o experineță de peste 30 de ani în business-ul de IT și peste 15 ani în cercetare si învăţământ superior, Alexandru Tulai a coordonat multiple proiecte și a condus implementarea de soluții software complexe pentru susținerea și dezvoltarea companiilor şi instituţiilor. 
Vizionar dar realist, optimist dar și strateg,  Alexandru Tulai este încrezător în potențialul de dezvoltare a regiunii prin cooperarea și implicarea unor sectoare economice importante. 
În prezent el este președintele Clusterului Cluj IT, organizație ce reunește 32 de companii de IT, 3 Universități, 8 instituții publice și organizații catalizator. Cluj IT urmărește prin susținerea cooperării dintre cele trei sectoare: universități, companii și autorități publice, creșterea capacității de inovare și dezvoltare în sectorul tehnologiei informației. 
Cluj Innovation City este un proiect de dezvoltare urbană inteligentă inițiat de Clusterul Cluj IT și este fundamentat pe cooperarea centrelor de cercetare pe cele patru specializări inteligente: Bio-economie, Sănătate, Energie - Mediu şi Tehnologia Informatiei. Printre obiectivele pe următorii 15-20 de ani ale proiectului ce a stârnit interesul Bruxelles-ului amintim: crearea de noi locuri de muncă, sincronizarea eforturilor comunității academice cu piața, prin transferul tehnologic / de cunoaştere și poziționarea Clujului pe harta Europei ca pol inovativ.