Sesiune speciala - To be an investor in Romania

Scopul acestei manifestari este acela de a prezenta celor interesati, in mod special delegatiilor de straini care vor veni in Romania, pe durata evenimentelor CEE Entrepreneurship Summit 2015-2018, mediul politic, economic si social din Romania. Au rolul de a prezenta sistemul de taxare si reglementare pentru mediul de business.

In cadrul manifestarilor vor fi prezentate pe larg specificitatile mediului de business din Romania, industriile dominante, oportunitatile si provocarile pe care tara noastra le are.

Vor fi prezentate principalele facilitati oferite investitorilor, care sunt specificitatile schimburilor economice cu tara noastra si nu in ultimul rand care sunt principalii investitori in tara noastra, in ce domenii au investit, in ce zone ale tarii.

Se va prezenta climatul muncii din Romania, care sunt principalele centre universitare din Romania si capacitatea lor de a oferii pe piata muncii absolventi capabili de a se integra in campul muncii.

Articolul anterior
Articolul urmator
Lista speakeri

Senior Manager, Ernst & Young Assurance Services SRL

Ioana Birta conduce biroul din Cluj al companiei de audit financiar si consultanta fiscala EY. Munca sa implica gestionarea unui portofoliu de clienti, sucursale ale unor multinationale sau companii antreprenoriale din diverse sectoare de activitate. Ioana este responsabilă de organizarea şi derularea angajamentelor de audit, inclusiv planificarea, supervizarea şi analiza activităţii de audit desfăşurate de echipa, redactarea rapoartelor si revizuirea situatiilor financiare, mentinerea relatiei cu clienţii. De asemenea, ofera suport in dezvoltarea profesionala a echipei pe care o conduce si de promovarea brandului EY in Transilvania.

Citeste mai mult

Sef Birou Relatii Externe si Investitori, Primaria Cluj Napoca

Emilia Botezan are o experienţă de 14 ani în cadrul Primăriei municipiului Cluj-Napoca, iar începând cu 2007, anul în care acest departament a fost fondat, conduce Biroul Relaţii externe şi investitori. S-a remarcat prin atitudinea întotdeauna pozitivă faţă de investitorii interesaţi de oraşul Cluj-Napoca, precum şi ca mediator între administraţia publică locală şi mediul de afaceri.

Citeste mai mult

Director general , IAS Expert S.R.L.

Sorana Celina Cernea este fondatorul și directorul general al societății IAS Expert S.R.L. Activitatea profesională desfășurată de Sorana are la bază calificările de expert contabil, consultant fiscal și auditor financiar pe care le deține. Responsabilitățile principale ale Soranei sunt de a menține relația cu clienții societății care, în marea lor majoritate, sunt societăți multinaționale și de a se asigura că serviciile de contabilitate, expertiză contabilă, audit financiar, personal-salarizare și consultanță în domeniul financiar-contabil sunt prestate cu un înalt grad de profesionalism și acuratețe. De asemenea, activitatea Soranei presupune și coordonarea întregului colectiv al societății, precum și stabilirea și implementarea strategiei de dezvoltare și de promovare a companiei.

Citeste mai mult
Moderatori

Redactor Sef, Coordonator, Business Days Magazine

A fost implicată în proiecte, ce, la timpul lor, erau considerate inovative, cum au fost Capital Top 300 sau Capital Top 100 companii. La finele anului trecut, a fost coordonatorul echipei ce a realizat şi publicat primul număr în limba română al revistei Intelligent Life - o franciză aparţinând grupului The Economist. Nu crede în puterea inspiraţională a motto-urilor, ci în puterea comunicării.

Citeste mai mult

Asistent Universitar, Universitatea „Petru Maior” TîrguMureş

Comunic deci exist? Gresit! Exist doar in momentul in care mesajul meu ajunge la auditoriu si il influenteaza. sa nu ne ascundem dupa deget, comunicam pentru ca vrem sa influentam. Iar daca stim cum sa o facem, daca intelegem corect contextul si momentul, telul nostru poate fi atins. Din 2000 sunt prezent in fiecare zi la radio si tv. Am construit echipe pentru a invinge concurenta. Experienta practica o folosesc pentru a-mi invata studentii cum pot fi cu un pas in fata adversarilor. Sunt pasionat sa gasesc solutii acolo unde altii au dat gres si unde, aparent, totul este sortit esecului. Comunic, si cita vreme fac asta exist! La fel si tu! Lector univ.Dr. Univ. Petru maior, Tg Mures Director StiiTv Tg Mures

Citeste mai mult