CONFERINȚA 1 - Cum vor influenta inovatia, tehnologia si trendurile actuale viitorul economiei la nivel mondial?

Traim vremuri turbulente. Singura constanta in secolul 21 este schimbarea. Tulburarile geopolitice si evolutia tehnologiei sunt doar doua dintre factorii care modeleaza vremurile pe care le traversam. Capacitatea de a intelege trendurile prezentului si tendintele viitorului este vitala pentru a prospera intr-o lume mai complexa si competitiva decat a fost vreodata.

Cea mai mare provocare al leaderilor de astazi nu este de a gasi cele mai acurate predictii ci mai degraba de a avea o intelegere larga si deschisa asupra trendurilor care redefinesc si redeseneaza lumea in care traim si transformarea acestuia intr-un punct de vedere informat despre viitor si cum va influenta acest viitor organizatia. Si poate cel mai important lucru este actionarea inca de astazi pentru a te pregatii pentru ceea ce urmeaza. Cel mai mare risk nu sta in a avea un punct de vedere gresit despre viitor ci mai degraba posibilitatea de a actiona prea tarziu in directia necesara.

Conform World Economic Forum cele mai importante 10 trenduri care definesc si influenteaza vremurile in care traim sunt:

 1. Adancirea inechitatii veniturilor
 2. Crestere persistenta fara locuri de munca noi create
 3. Lipsa acuta de leadership
 4. Cresterea competivitatii geostrategice
 5. Slabirea democratiei reprezentative (scaderea increderii in institutiile si procesele politice)
 6. Cresterea poluarii intr-o lume in dezvoltare
 7. Cresterea impactului fenomenelor meteorologice severe
 8. Intensificarea nationalismului
 9. Cresterea stresului apei
 10. Cresterea importantei sanatatii in economie

O alta perspectiva interesanta este cea oferita de Kjaer Global Trend Snapshop 2015+:

 1. Self-Tracking - sanatate in timp real si centrare pe om
 2. Economie circulara - crestere verde si sustenabilitate
 3. Cultura colaborativa - Economie impartasita (sharring economy) si valori sociale
 4. Betrapreneurship - inovatii disruptive si puterea femeilor
 5. Lifelong learning - "augmented reality" si "deep learning"
 6. Capitalism cu constiinta - Capital social si comunitate
 7. Deschidere radicala - construirea de punti si colaborare
 8. Condus de scop - cultura scopului si actiuni inspirate

Prin aceasta conferinta incercam sa intelegem din perspectiva unor manageri, antreprenori, specialisti si experti viziunea lor legat de modul in care inovatia si tehnologia vor redesena viitorul si vor influenta dezvoltarea mediului de business la nivel global.

Niciodata viitorul nu a fost atat de plin de promisiuni, posibilitati si imprevizibilitate. De la bio-technologii care vor redesena existenta noastra pana la noile frontiere trasate de energia nucleara si de mineritul in adancul oceanelor si marilor sau pana la interfata creier-computer sunt doar cateva din directiile de evolutie care ne vor defini viitorul.

Pentru a participa la acesta sesiune este nevoie de tichet de acces valabil pentru evenimentul CEE Entrepreneurship Summit 2015 (poate fi atat BASIC, PLUS, PREMIUM sau VIP).

INSCRIE-TE acum!
Investeste in dezvoltarea ta personala si profesionala! Fii mai bun decat competitia ta!

Articolul anterior
Articolul urmator
Lista speakeri

Proprietar, BanuInvest

Florentin Banu, fost campion român de badminton, este autorul a două mari afaceri de succes pe piaţa românească: S.C. Joe I.B.C S.R.L. (afacere încununată de succesul cu care s-a efectuat vânzarea societăţii către Nestle, producător mondial din industria alimentară) şi lanţul de supermarket-uri S.C. Artima R.I.C. (firmă ce a fost vândută concernului polonez PEF Investment, în luna martie a anului 2005, devenind ulterior lanţul de supermarket-uri „Carrefour”). Omul de afaceri timișorean se concentrează, în prezent, pe susținerea celor trei business-uri pe care le deține. Împreună cu fratele său, controlează, prin intermediul grupului Banuinvest, trei afaceri – Banuconstruct (dezvoltarea și construirea de imobiliare în Timișoara), Banusport (un complex sportiv dezvoltat în Timișoara) și Interpart Production (afacere cu mase plastice și matrițe, în special pentru industria auto).

Citeste mai mult

Director de Investiti in cadrul fondului, antreprenor, 3TS Capital Partners

Este unul dintre cei mai importanti antreprenori romani din online. Pentru multi este cunoscut ca unul dintre cei cinci investitori prezenti in emisiunea Arena Leilor. Este presedinte al Asociatiei Romane a Magazinelor Online, co-organizator al programului mini-MBA BusinessDrive, co-fondator al VentureConnect, profesor de Antreprenoriat, Intraprenoriat si Inovatie. Autorul cartii Antreprenoriat, primul ghid complet pentru antreprenorii din Romania.

Citeste mai mult

CEO, Regina Maria

Fady Chreih este CEO al Rețelei de sănătate REGINA MARIA din 2013, anterior ocupând funcția de Director Executiv. Înainte de a se alătura Rețelei de sănătate REGINA MARIA, Fady Chreih a fost Directorul Diviziei de Healthcare din cadrul Băncii Transilvania. Fady a absolvit un MBA la University of Sheffield, a studiat la Institutul Bancar Român și a urmat mai multe cursuri la Harvard Business School și London Business School. Este membru al YPO Romania Chapter și al Comitetului pentru Sănătate din cadrul AmCham.

Citeste mai mult

Managing Director, GKTI Semper Human

Silviu Hotăran a devenit "antreprenor în educaţie" la începutul anului 2009, pasiunea şi obiectivul său fiind schimbarea şi dezvoltarea oamenilor, echipelor şi organizaţiilor, prin proiecte complexe (training, coaching, mentoring etc), orientate pe obiective. În perioada 1996-2008, Silviu a fost General Manager la Microsoft, 9 ani pentru filiala din România ţi 3 ani pentru Europa de Sud Est, unde a răspuns de dezvoltarea afacerilor şi organizaţiilor Microsoft din12 ţări. În prezent este Managing Director în cadrul companiei GKTI Semper Human.

Citeste mai mult

Founding Partner, Rogalski Damaschin Public Relations

Eliza Rogalski este unul dintre cei mai apreciați și respectați specialiști de comunicare din România, cu 15 ani de experiență în strategie de comunicare.

Citeste mai mult

CEO, AROBS

Voicu Oprean este Director General al AROBS Transilvania Software, companie specializata in dezvoltarea de solutii software in domeniul navigatiei GPS, aplicatii pentru telefoane mobile si o vasta experienta in outsorcing pentru industria de turism, banking, transport, sanatate si auto. El a infiintat AROBS in iunie 1998 cu scopul de a le demonstara tinerilor programatori ca isi pot construi o cariera de succes in dezvoltarea de software si in Romania, fara a mai fi nevoiti sa emigreze.

Citeste mai mult

Associate Dean, MsM Romania

Sergiu Neguț este consultant și Board adviser specializat în creștere antreprenorială și transformare organizațională, speaker și Associate Dean of Entrepreneurial Growth la Maastricht School of Management România. Sergiu are la activ investiții ca Business Angel în afaceri locale, printre care frufru, 2parale, Softelligence, sau Intermedicas. Este laureat speakerul anului la categoria Inovatie la Business Days.

Citeste mai mult

Sociolog si analist comportamental, www.mihaelastroe.ro

Sociolog si analist comportamental www.mihaelastroe.ro

Citeste mai mult

Managing Director, CEO, SBR- Soletanche Bachy Romania

Cristian este absolvent al facultății de Management din cadrulAcademiei de Studii Economice Bucuresti, deține un MBA în Risk Management încadrul International Institute of Learning (ILI Zurich), se poate lăuda cu o experiență de peste15 ani în domeniul managementului, al negocierilor și coordonarea proiectelor antreprenoriale. In momentul de față este CEO al SBR Soletanche Bachy Romania, companie ce face parte din grupul Vinci. Este al treilea business preluat de la “0” pe care a reușit să îl aducă la o cifră de afaceri de ordinul zecilor de milioane. Se descrie ca fiind o persoană fascinată de inovație, de viitor, este mereu în cautare de provocări pentru a-și testa limitele. Motto-ul sau: “Fără pasiune nu ai energie, fără energie nu ai nimic” (Donald Trump).

Citeste mai mult

Director General , Philips Lighting

Bogdan Balaci detine functia de General Manager in regiunea South East Europe in cadrul Philips Lighting. Are o experienta de peste 20 ani in industria IT si alte industrii conexe cu aceasta, fiind specializat in dezvoltarea strategica si operationala de business, precum si in managementul de echipe si proiecte complexe in industrii extrem de competitive. Bogdan este responsabil de dezvoltarea si implementarea strategiei Philips Lighting in Romania si in tarile din sud-estul Europei unde compania este operationala, iar printre obiectivele sale se numara consolidarea pozitiei companiei ca lider in industria solutiilor de iluminat inteligente.

Citeste mai mult

Managing Partner, AS Training & Coaching

Andy Szekely inovează de 20 de ani în piaţa de training şi coaching din România ca antreprenor, autor trainer şi speaker profesionist. Andy Szekely a publicat 7 cărți, a produs peste 50 de CD-uri și DVD-uri pentru educația adulților și editează un newsletter on-line cu peste 75000 de abonați. Ca vorbitor public și trainer a lucrat cu peste 50 de companii în 7 țări Europene și a susținut prezentări demonstrative în SUA, Canada și China. Ca antreprenor a fondat două companii (o firmă de training și consultanță şi o editură) și a inițiat asociaţia Alpha Leadership pentru educația viitorilor lideri ai României.

Citeste mai mult

Chief Commercial Officer, NOBEL Telecom

Cu o vasta experienta in diverse sectoare de afaceri din care peste 15 ani in pozitii manageriale de top, Alin Gherman este in prezent Chief Commercial Officer la Nobel Telecom. Din aceasta pozitie implementeaza strategiile comerciale ale companiei la nivel global, coordonand echipe de pe 4 continente. In paralel isi satisface pasiunea pentru profesorat prin colaborarea cu Exec Edu (unul din liderii in educatia manageriala din Romania) fiind unul dintre cei mai apreciati consultanti.

Citeste mai mult

Primar, CLUJ, Primaria Cluj Napoca

Emil Boc este primarul municipiului Cluj-Napoca, al doilea oraș ca mărime și dezvoltare economică din România. El se află în acest moment la cel de al treilea mandat ca edil al municipiului, primul mandat fiind în perioada 2004-2008, urmat de un al doilea mandat, care însă a fost întrerupt de numirea în funcţia de prim ministru al Guvernului României, în perioada 2008-2012. Revenit la cârma oraşului, Emil Boc a inițiat începând cu anul 2012 o serie de proiecte strategice care să asigure Clujului capacitatea de a oferi infrastructura necesară dezvoltării orașului în direcția serviciilor, în domenii ale inovației şi tehnologiilor înalte. În acest fel, potențialul enorm al ofertei de forță de muncă tânără și calificată poate fi pus cu ușurință la dispoziția companiilor, volumul investițiilor fiind astfel în continuă creștere la Cluj-Napoca. Emil Boc este de formație jurist și totodată profesor universitar în drept constituțional la una dintre cele mai reputate universități din România, Universitatea Babeș - Bolyai.

Citeste mai mult
Moderatori

Realizator emisiuni Radio-Tv, Trainer Public Speaking,

In prezent este trainer ANC specializat pe tehnica livrarii mesajului in discurs. De doi ani si jumatate formeaza public-speakeri, traineri, precum si persoane care sunt constiente de faptul ca nu pot transmite cunostinte si informatii daca nu stapanesc arta oratoriei, dictia si tehnicile de gestionare a emotiilor. De asemenea, este trainer certificat Persolog dupa modelul DISC, voice over la BTI, speaker si moderator permanent la Business Days de peste 3 ani.

Citeste mai mult

CEO, Bizz Club Romania

Campion al României la Public Speaking în 2011, Călin este unul dintre cei care au avut impact major la dezvoltarea Public Speaking-ului din România. Pasiunea pentru vorbitul în public și-a descoperit-o în cadrul organizației Toastmasters, organizație pe care a coordonat-o ca și Guvernator al României. Astăzi Călin coordonează cea mai cunoscută organizație de Business Networking din România - bizz.club și este fondator a mai multor startup-uri cu influență în sfera educațională:SELLification - The PROFESSIONAL's Selling Game,

Citeste mai mult

Coordonator, Fondator, Business Days

Laszlo este o persoană care crede cu tărie în şansa României pe piaţa economică globală. Crede că şi în România se pot dezvolta afaceri competitive la nivel global. Crede că, prin dezvoltarea în timp a unei culturi antreprenoriale sănătoase, vom imbunătăţi mult şi condiţiile de trai şi potenţialul economic al ţării. Crede în cooperare, în spiritul asociativ şi în generarea de oportunităţi reale prin puterea recomandărilor. Este unul dintre cei mai activi susţinători ai implementării pe piaţa din România a unor mecanisme de business networking eficiente.

Citeste mai mult