Andreas Fuhrmann

După o perioadă de lucru într-o poziție managerială în cadrul Henkel KGaA, una dintre multinaționalele germane cunoscute, cu sediul în Dusseldorf, i s-a oferit oportunitatea la începutul anilor ‘90 să își continue activitatea în România. A pus bazele unei filiale locale pentru o companie multinațională, ceea ce era în acea perioadă de timp o provocare extraordinară. După ce a terminat al treilea mandat ca General Manager, a decis să renunțe la cariera de expat și s-a dedicat consultanței de management, assessement și centre de dezvoltare, alături de coaching dedicat executivilor din companii.

De-a lungul anilor a lucrat în diferite proiecte de tipul AC / DC, folosind cu precădere instrumente SHL și pe cele online, furnizate de firma germană Cut-e. Alte proiecte de dezvoltare organizațională au fost personalizate folosind soluții care au inclus feedback-ul 360, programe de îmbunătățire a performanței, dezvoltarea capabilității de angajare, facilitare pentru sinergia echipelor.

Expunerea sa profesională acoperă un palier lărgit de competențe, pornind de la expertiza de business în demersul consultativ pentru top management, design-ul și implementarea centrelor de dezvoltare, assessment, coaching și consiliere de carieră, într-una din limbile  română, germană sau engleză.