Cristian Secoșan

Cristian Secoşan ocupă poziţia de CEO Siemens pentru România şi Republica Moldova. Cu o carieră de aproape 30 de ani în domeniul energiei şi ingineriei, el este unul dintre cei mai experimentaţi lideri din aceste domenii.

Absolvent al Universităţii „Politehnica” din Timișoara, Cristian Secoşan şi-a început activitatea la UCM Reşiţa, ca inginer. De-a lungul carierei a avut roluri de coordonare în companii ca ABB România,  E.ON Furnizare Moldova şi Siemens România, unde,  între 2009 şi 2011, a ocupat poziţia de CEO.

Între septembrie 2012 și aprilie 2015, a deţinut funcţia de membru al Directoratului Petrom, responsabil pentru activitatea de gaze şi energie, iar apoi a preluat poziţia de director general Romelectro, companie pe care a condus-o până la reîntoarcerea în fruntea Siemens România în octombrie 2018.

Indiferent de poziţia ocupată, Cristian Secoşan a considerat întotdeauna că oamenii sunt adevărata forţă a unei companii. Admirator al lui Simon Sinek, el consideră că un adevărat lider va insufla echipei sale un model de urmat şi că, în egală măsură, orice lider trebuie să înveţe de la echipa sa.

Pasionat de lectură, printre autorii săi preferaţi se numără Mircea Eliade, Cezar Petrescu, Erich Maria Remarque şi Agatha Christie.