Iancu Guda

Experiența sa profesională este legată în cea mai mare parte de Coface România, una dintre cele mai importante companii la nivel global în managementul riscului de credit, alături de care este din decembrie 2005. Și-a construit cariera profesională de jos, începând ca simplu ucenic venit în internship și continuând cu foarte multe schimbări—ofițer de credit, analist financiar, manager dezvoltare produse, director informații de afaceri. După 10 ani, începând cu 2015, a preluat responsabilitatea pentru dezvoltarea liniilor de servicii ca şi Director General al Coface Credit Management Services.

Începând cu anul 2013 predă cursuri de analiză financiară și finanțe corporative în calitate de  lector asociat la Institutul Bancar Român. Iar începând cu anul 2017 este Administrator Independent în Consiliul de Administrație al BRD Asset Management.

Este absolvent al Facultăţii de Finanțe Asigurări Bănci și Burse de Valori din cadrul ASE București și a finalizat cu succes programul DOFIN—Centru de Excelenţă European. Ulterior a obținut toate cele trei nivele de certificare CFA (Chartered Financial Analyst) în anul 2016 și detine autorizația de formator ANC (Autoritatea Națională pentru Calificări).  Începând cu noiembrie 2014, a urmat cursurile EMBA Sheffield University, pe care le-a finalizat cu succes (calificativ cu distincție) la finalul anului 2016, fiind câștigătorul singurei burse integrale la nivel național.

Pe parcursul carierei profesionale a publicat peste 100 de analize, studii de impact și articole în publicațiile locale de afaceri (Ziarul Financiar, Hotnews, WallStreet, Profit.ro, Capital etc.), cât și internaționale (Financial Times, EU-Business etc.).

Între 2016–2017 a scris prima sa carte: De ce eșuează companiile? 10 greșeli și 100 șoluții, la Editura Publica, marcând astfel primii 10 ani de experiență profesională în managementul riscului de credit. Cartea este documentată prin analiza declarațiilor financiare ale celor 100.000 de companii care au intrat în insolvență pe durata experienței profesionale a autorului.