Liviana Tane

Cine este Liviana Tane?

Iubește poveștile, așa că și-a transformat pasiunea mai întâi în carieră, iar acum, în business. Știe că poveștile au puterea să redefinească relația între branduri și public, redându-i autenticitatea și încrederea. 
Susține ateliere de Storytelling, Business Storytelling, Professional and Creative writing pentru mediul de business, dar și pentru iubitorii de povești de toate vârstele.

Funcțiile importante, relevante pe care le-a avut Liviana Tane: 

A fondat THE STORYTAILORS - agenția de content
Inițiator THE WRITING SCHOOL - școala pasionaților de scriitură
Managing Partner la Școala Națională de Televiziune Media FEM
Jurnalist cu peste 15 ani de experiență în televiziune, a coordonat zona de management de conținut, cu diverse funcții:
Editor șef, Producător general, Coordonator de campanii și proiecte speciale la televiziuni ca Digi24 și Realitatea TV și unul dintre puținii jurnaliști români bursieri CNN.
 

Experiența de-a lungul timpului:

Peste 15 ani în presa centrală (televiziuni de știri)
Peste 10 ani în comunicare
Peste 35 de ani de scris, citit și (în ultima vreme) călătorit :)
 

Proiecte dezvoltate:

A lansat SMARTSCHOOLING, un proiect de consiliere și orientare în carieră pentru liceeni, cu care susține cursuri și ateliere în licee și universități din București, Iași, Timișoara, Sibiu și Constanța. Scriitoare, cititoare, călătoare, susține schimbarea prin educația practică și îi încurajează pe tineri să-și transforme pasiunea în carieră.
În 2017, a început “Ocolul Lumii în 100 de cărți” (The Writing Journey): în fiecare lună, pleacă prin marile orașe ale lumii pe urmele scriitorilor pe care îi iubește. Îi puteți urmări aventura pe blogul livtane.ro
 

Care sunt valorile și principiile după care Liviana s-a dezvoltat în viață și în carieră?

Cred că fericirea stă în echilibru: nu trebuie să alegi între muncă și familie, ci să găsești modul în care să le faci pe-amândouă cu bucurie.
Cred că am tot timpul ceva de învățat, de la oricine.
Cred că lucrurile ar merge mai bine dacă fiecare dintre noi ar învăța două lucruri simple: să asculte și să aibă răbdare.
 

Trei cărți care au marcat-o pe Liviana în toți acești ani și e un „must” să le citești și tu:

Mi-e greu să mă opresc la trei, când meseria mea e cititul :) Aleg însă trei titluri care cred că sunt relevante și pentru mediul de business, dar și pentru dezvoltarea personală:
Hit Makers – Derek Thompson, o carte care explică drumul unui produs de la idee la succes într-o manieră care se poate aplica în aproape orice domeniu.
On writing well – William Zinsser, o carte obligatorie pentru cei care se ocupă cu scrisul de orice fel.
Shoe Dog – Phil Knight, autobiografia fondatorului Nike scrisă cu suportul editorial al lui JR Moehringer, unul dintre scriitorii mei preferați.
Dar dacă e să fiu sinceră, recomand orice carte. La propriu, orice carte, atâta timp cât e consumată responsabil :)