Mircea Varga

Mircea Varga este Chief Financial Officer (CFO) al Ţiriac Holdings din septembrie 2014 şi are peste 22 de ani de experienţă în consultanta si management financiar în cadrul unor companii de top din Romania. Dupa o perioada de peste 9 ani in PricewtaerhouseCoopers, foarte efervescenta din punct de vedere profesional, a decis sa raspunda provocarii de a iesi din zona de audit si consultanta si de a-si utiliza cunostintele si expertiza in diverse proiecte din industrii diferite, intrand astfel in viata reala a gestionarii afacerilor. In cei peste 13 ani de experienta in zona de business, a fost implicat in managementul financiar al unor companii de top din diverse industrii, din pozitia de CFO si a contribuit decisiv la cresterea performantei si la schimbarea profunda a acestor organizatii, atat multinationale (i.e. Euroholding, Electrolux) cat si companii romanesti (i.e. European Drinks, Macon, Energobit, Tiriac Holdings), dobandind o experienta si o expertiza profesionala semnificative in managementul de criza si managementul schimbarii.

A absolvit Facultatea de Stiinte Economice din Timisoara in anul 1996 ca sef de promotie la sectia de Management in constructii, transporturi si telecomunicatii si si-a desavarsit studiile prin masteratul in Analiza diagnostic si evaluarea afacerii.

Consideră că România este o ţară cu un potenţial economic si financiar incredibil şi crede în schimbarea profunda a acesteia. Intr-o lume in continua miscare, se considera un om al schimbarii si asa cum spunea cunoscutul filozof grec Socrate, crede ca „secretul schimbarii consta in a-ti concentra toata energia, nu in a lupta pentru vechi, ci in a construi noul”.

In anul 2007 a fost nominalizat de revista Business Magazine în top 100 cei mai tineri manageri, iar in anul 2016 i-a fost propusa de catre Dl. Dacian Ciolos, premierul Romaniei de la acea vreme, pozitia de Ministru al Transporturilor, pe care a declinat-o.

Mircea Varga considera ca pozitia de CFO este una dintre cele mai importante si provocatoare functii intr-o organizatie, care  presupune asigurarea unui management financiar performant si sanatos, menit sa contribuie decisiv la cresterea afacerii si maximizarea profiturilor, precum si la securitatea financiara a acesteia.

In viziunea lui, cel mai important aspect pe care un manager trebuie să-l aibă în vedere atunci când vine vorba de conducerea unei echipe este dezvoltarea abilitatilor de a lucra cu oamenii si de a scoate ce este mai bun de la acestia, oferindu-le in schimb posibilitatea de a se dezvolta si implini profesional.

Considera ca omul este o fiinta foarte complexa, un mix de trasaturi genetice dozate diferit, care il influenteaza din punct de vedere al personalitatii si comportamentului de-a lungul intregii vieti si care prin educatie si invatare il ajuta sa isi slefuiasca profilul personal si profesional si sa atinga succesul.

Daca ar fi sa o ia de la capat, nu ar face schimbari semnificative asupra principiilor de viata si de business, insa si-ar dezvolta propriul business dupa chipul si asemanarea lui, punand in aplicare toate principiile lui de afaceri, pe care nu a reusit niciodata pana acum sa le implementeze integral intr-o organizatie, datorita unor limitari de business in relatia proprietar - manager.

Ceea ce il ghideaza in tot ceea ce face este o combinatie de trasaturi si principii, care ii definesc obiectivele principale in viata, cum ar fi: sa fie cel mai bun in ceea ce face, sa gaseasca intotdeauna cele mai bune solutii, sa reuseasca acolo unde altii nu au avut succes, sa nu faca niciodata rabat de la calitate si corectitudine si sa faca de fiecare data lucrurile mai bine.

Citate in care se regaseste Mircea Varga:

„Nu voi fi un om obisnuit, pentru ca am dreptul sa fiu extraordinar” Peter O’Toole

„Toti rad de mine ca sunt altfel, iar eu rad de toti ca ei sunt la fel” Kurt Kobain
„Asuma-ti riscuri in viata. Daca vei castiga, poti conduce! Daca vei pierde, poti indruma!” Swami Vivekananda 


Carti citite recent pe care le recomanda:

Arta de a gandi limpede – Rolf Dobelli
Tata bogat, tata sarac – Robert T.Kiyosaki