CONFERINȚA 2 - SMART City and Society

#FORMAT

Conferintele sunt manifestari formate din 7 prezentari inspirationale de cate 12 minute, sustinute de antreprenori de succes, manageri din companii de top, experti si profesionisti cu experienta de peste 10 ani, cu reputatie profesionala impecabila si cu o viziune moderna asupra trendurilor si tendintelor care redeseneaza economia si societatea. Aceste prezentari inspirationale au rol motivational, prezinta diverse perspective si se axeaza pe trenduri, tendinte, analize, prezentarea oportunitatilor si problemelor pe care le releva schimbarile generate de aceste trenduri in mediul de business si in societate.

#TOPICURI

Temele conferintelor sunt axate pe trenduri, tendinte, impactul pe care le au acestea in mediul de business, modul in care aceste valuri de schimbare vor remodela economia si societatea, oportunitati, idei de afaceri, inovatie, tehnologie, digitalizare, modele de business de succes, cum poti avea succes in regiunea in care iti desfasori activitatea si cum sa faci fata la provocarile interne si externe care iti afecteaza sansa de a avea succes

#AUDIENTA target

Antreprenori si Manageri din companii mici si mijlocii, antreprenori la inceput de drum, profesionisti la inceput de cariera, tineri preocupati de viitorul lor

#TEMA si CONTEXT

România se aliniază trendulului trăitului SMART, însă viitorul ne pregătește o dezvoltare a acestei zone și în țara noastră. Dovadă stau mari orașe precum Alba Iulia, Sibiu, Oradea, care au dezvoltat proiecte de digitalizare a orașelor. Ce înseamnă SMART city și cum se aliniază orașele românești la acest trend?

Specialiștii spun că un oraş SMART nu înseamnă doar tehnologie, ci în primul rând viziune şi strategie de dezvoltare din partea decidenţilor, apoi creativitate, deschidere, implicare şi colaborare. Un oraş inteligent nu înseamnă doar administraţie care ia decizii pentru comunitate, ci înseamnă un ecosistem viu format din administraţie, business, ONG care împreună se implică în implementarea unor proiecte ce folosesc tehnologia de care cetăţenii să se bucure.

#INTREBARI la care vor incerca sa ofere raspunsuri prezentarile speakerilor

  • Ce înseamnă SMART city, SMART living, SMART business și ce resurse implică aceste noțiuni?
  • Cum ne afectează viața dezvoltarea tehnologică?
  • Cum ne apărăm libertatea individuală în smart city?

​# RESURSE

Toti participantii la acest tip de sesiune vor pleca de la sesiune cu:

  • cate o prezentare din partea speakerilor care va contine cel putin ideiile principale vehiculate pe parcursul prezentarii sau interviului pe scena
  • o lista de referinte, recomandari, carti, articole, site-ul, platforme, cursuri, aplicatii care ii pot ajuta pe participanti sa aprofundeze temele si subiectele abordate in cadrul prezentarilor speakerilor

Articolul anterior
Articolul urmator
Lista speakeri

Co-Founder, PONY CAR SHARING

Demis Ghindeanu este CEO-ul si Co-fondator-ul companiei Pony Car Sharing, prima si cea mai mare companie de car sharing din Romania, infiintata la Cluj in anul 2015. Din anul 2017 Pony s-a lansat in Bucuresti si in 2018 in Alba Iulia. In prezent PONY are o flota de peste 160 de masini conduse de o comunitate de peste 20.000 de useri. Demis are o experienta de peste 15 ani in Marketing si Publicitate, fiind si CEO-ul agentie de publicitate Marks.

Citeste mai mult

Founder & CEO, Life is Hard

Fondator al LIFE IS HARD - WORK SOFT – prima companie romaneasca de software listata la Bursa de Valori Bucuresti.

Citeste mai mult

Profesor asociat, Universitatea Politehnica București

Florin Nemțanu este conferențiar la Facultatea de Transporturi din cadrul Universității Politehnica din București și la Facultatea de Management din cadrul SNSPA, Director al Programului de Master Sisteme Inteligente pentru Transporturi, vicepreședinte al Rețelei Asociațiilor ITS Naționale, membru al diverselor grupuri internaționale de lucru în domeniul sistemelor inteligente și mobilității.

Citeste mai mult

Manager de comunicare proiect Alba Iulia Smart City 2018, Primaria Municipiului Alba Iulia

Liviu Stanciu este cel care se ocupă de comunicarea proiectului Alba Iulia Smart City. Are peste 10 ani de experiență în comunicare, atât pe partea editorială, cât și pe partea vizuală.

Citeste mai mult

Senior Strategic Adviser, RePatriot

Marius Bostan, are o experienţă vastă de management, ca membru în diverse consilii de administraţie al unor companii, fonduri sau organizaţii non-profit şi investitor în mai multe domenii. Ca antreprenor social dar și ca expert, de peste 20 ani, este specializat în proiecte de dezvoltare locală, finanţare şi managementul companiilor. Este iniţiatorul introducerii în România a finanţării proiectelor de dezvoltare prin obligaţiuni municipale, aducând prin aportul său surse de finanţare care au adus economii importante la bugetele locale.

Citeste mai mult

CEO, Ceetrus

Tatian Diaconu este cunoscut pentru faptul ca a detinut functia de director general in cadrul companiei franceze Immochan(devenit in acest an Ceetrus), dezvoltatorul complexului comercial Coresi din Brasov.

Citeste mai mult

Fondator, Asociatia Smart City

Arhitect software și antreprenor, Dan este presedinte al Asociatiei Smart City si co-fondator Growceanu Angel Investment. Proiectele curente includ MultipleXity, Upgrade My City, Timisoara Startup Ecosystem și implementarea Parteneriatului pentru o Guvernare Deschisa la nivel local. Absolvent al facultăților de Economie și Administrare a Afacerilor și Automatică și Calculatoare, Dan și-a început cariera în mediul academic şi a continuat la scurt timp cu activităţi de antreprenoriat în sectorul IT şi antreprenoriat social, în domeniul oraşelor inteligente. Dan este fondator şi președinte al Asociației Smart City, organizaţie implicată în proiecte dedicate dezvoltării orașelor, proiecte care au misiunea de a îmbunătăţii calitatea vieţii cetăţenilor. “Îmi imaginez o lume a viitorului în care tehnologia este un mijloc prin care oamenii îşi desăvârşesc călătoria şi îşi găsesc împlinirea, dar cred că prosperitatea oraşelor de mâine este mai întâi legată de coeziunea oamenilor şi, mai apoi, de tehnologie.”

Citeste mai mult

Fondator, Alfa Test

Marius Toader este originar din Jina/Marginimea Sibiului, si este absolvent al liceului de matematica - fizica Gheorghe Lazar din Sibiu si al Facultatii de Electronica si Telecomunicatii din Timisoara. De profesie Inginer Electronist, a lucrat la companii inovative de IT si electronica intre 1997 si 2001: RC Team, Comrace, GenRad, Teradyne.

Citeste mai mult

Managing Partner, Unilact

Marius Bîcu este proprietarul Fermei cu Omenie, o afacere de familie care produce brânzeturi premium românești cu lapte de la animalele din ferma proprie. Brânza de burduf De la Ferma a primit in 2018 si 2019 premiul întâi pentru cea mai buna brânză de burduf din România. Marius are 70 de colegi gospodari care se asigură că în fiecare an 600 de tone de brânză pleacă spre 11 tari din Europa.

Citeste mai mult

Emerging Trends & Technologies Expert,

Constantin Măgdălina are o experienţă profesională de 8 ani, timp în care a lucrat la companii multinaţionale, atât în ţară cât şi în străinătate. În cei peste 4 ani de activitate la EY a iniţiat şi coordonat studii ce analizau aspecte legate de mediul de afaceri din România. Printre acestea se află previziunile economice de creştere ale firmelor în 2013-2016, managementul cunoştinţelor, experienţa de cumpărare în era consumatorilor digitali, social media și mediul de afaceri românesc, utilizarea dispozitivelor mobile în România.

Citeste mai mult

CEO, Keez.ro

Daniel Mateescu este CEO-ul Keez, o companie specializata in servicii complete de contabilitate on-line pentru IMM si PFA. Daniel este un expert cu rezultate remarcabile pe piete internationale si din Romania. A lansat si a administrat afaceri IT si a contribuit la crearea unor branduri software de succes. Pe telefonul mobil sau pe desktop, clientii Keez au la dispozitie raportari simplificate, separate de balante si bilanturi, ce permit antreprenorilor o intelegere clara, completa, corecta si rapida a situatiei financiare. Certificari ACCA, consultanti experti CECCAR si tehnologii disponibile pana acum companiilor mari sunt garantii pentru calitate de care se bucura cei care apeleaza la serviciile complete de contabilitate on-line pentru IMM si PFA de la Keez.

Citeste mai mult
Moderatori

Realizator emisiuni Radio-Tv, Trainer Public Speaking,

In prezent este trainer ANC specializat pe tehnica livrarii mesajului in discurs. De doi ani si jumatate formeaza public-speakeri, traineri, precum si persoane care sunt constiente de faptul ca nu pot transmite cunostinte si informatii daca nu stapanesc arta oratoriei, dictia si tehnicile de gestionare a emotiilor. De asemenea, este trainer certificat Persolog dupa modelul DISC, voice over la BTI, speaker si moderator permanent la Business Days de peste 3 ani.

Citeste mai mult

CEO, bizz.club Romania

Campion al României la Public Speaking în 2011, Călin este unul dintre cei care au avut impact major la dezvoltarea Public Speaking-ului din România. Pasiunea pentru vorbitul în public și-a descoperit-o în cadrul organizației Toastmasters, organizație pe care a coordonat-o ca și Guvernator al României.

Citeste mai mult