Ileana Nicolae

Nascuta si crescuta in inima Transilvaniei cu o educatie cu influente puternice germane, a preluat in 1995 compania tatalui sau – Corona s.r.l., oferind consultanta pentru companii straine (in special companii din tari vorbitoare de limba germana) care doreau sa inceapa afaceri in Romanaia.

Dupa ce a acumulat experienta, Ileana Nicolae a ocupat mai multe functii de conducere in companii multinationale
printre care FCI Fischer Int. si Heidelberger Cement.

Din iulie 2002 a preluat conducerea subsidiarei Sika in Romania, proaspat infiintata in acel an. Acum, dupa 17 ani, Sika are in Romania o cifra de afaceri de 60 milioane de Euro, unitati de productie, depozite si centre R&D in Bucuresti, Brasv, Sf. Gheorge si Cluj si birouri de vanzari in toate orasele importante ale tarii, Sika Romania este lider in piata materialelor chimice pentru constructii si industrie.

In aprilie 2014 a fost promovata in functia de Director Regional pentru 18 tari din Europa Centrala si de Est, cu 14 subsidiare (Rusia, Polonia, Cehia, Slovacia, Ungaria, fostele tari Iugoslave, Romania, Bulgaria, Kazakhstan etc.), si o cifra de afaceri de 250 milioane EURO. A participat direct la negocieri, incheierea tranzactiilor si integrarea achizitiilor companiilor KVK Cehia, Arcon Romania si Belineco in Belarus – tranzactii care aduc in plus Grupului peste 100 milioane CHF pe an. 

Prin fundatia Yana Romania (You Are Not Alone), Ileana Nicolae a initiat programul taberelor de vara pentru copii defavorizati care au rezultate scolare deosebite, si sustine centrele de zi pentru copii din Mihail Kogalniceanu, Galbeni si Larguta din judetul Bacau.
In 2006 a initiat si a obtinut finantare pentru reconstruirea scolii generale (distrusa de inundatiile din vara lui 2005) din comuna Schineni, Bacau. 

S-a implicat impreuna cu Crucea Rosie Brasov in deschiderea Centrului pentru Orfani peste 18 ani de la Ghimbav (cu sopul de adaptare la viata din afara
caminelor de copii) si impreuna cu Clubul Rotary la refacerea sectiei de terapie intensive a spitalului de copii din Brasov. Sustine financiar asociatii caritabile cum sunt ProVita, SOS Satele Copiilor, Asociatia Nationala a Surzilor din Romania, Hospice Casa Sperantei si altele.

Colaboreaza cu asociatia UPSV (Un Pas Spre Viitor) – pentru integrarea sociala a tinerilor peste 18 ani proveniti din centre de plasament, ajutandu-i pe acesti tineri sa-si continue studiile, sa invete meserii, sa-si rezolve anumite probleme de sanatate etc. A reusit sa obtina finantarea pentru refacerea cladirii in care vor locui acesti tineri.