Adina Simionescu

Peste 15 ani de experienta in comunicare, 11 ani de antreprenoriat si 5 ani experienta in mediere
 
Cred cu tarie ca pentru a avea succes in ceea ce facem este necesar sa investim in noi, sa ne cunoastem si sa ne autodepasim.
Cu totii ne dorim o viata armonioasa. Cati dintre noi stiu oare efectele conflictelor asupra relatiilor noastre, indiferent de natura lor ( ex. personale, de afacei, etc.), asupra vietii noastre in general? Cat de mult ne influenteaza viata? Cum sa identifice sursele conflictelor? Cat ne costa zi de zi faptul ca nu suntem pregatiti sa comunicam pentru a gestiona conflictele? Acceptate sau negate, încurajate sau blamate, situatiile conflictuale reprezinta elemente omniprezente in viata noastra. Ele sunt generatoare de situatii negative, dar si de progres - depinde de ce alegem.
Din experienta de aproape 5 ani in domeniul medierii cauza cea mai frecventa care genereaza conflictul este lipsa de comunicare sau comunicarea deficitara. Martin Luther King spunea ca „oamenii se urasc pentru ca se tem unii de altii; se tem pentru ca nu se cunosc; nu se cunosc pentru ca nu comunica.” Aplicand tehnici din mediere in viata noastra, zi de zi, ne putem transforma viata, relatiile de orice natura (personale, colegiale, de afaceri, etc.), putem elimina stresul creat de conflicte si sa ne bucuram de o viata armonioasa.