Alexandru Lapusan

Alexandru Lăpușan este CEO și co-fondator Zitec, unul dintre principalii furnizori de soluții de afaceri, servicii digitale și produse tehnologice personalizate din România. La 16 ani de când a pus bazele companiei, Alex conduce o echipă de peste 160 de specialiști în dezvoltare software și marketintg digital aflați în cele două birouri din țară – București și Brașov.

În 2016 Alex Lăpușan a fost numit vicepreședinte al Asociației Patronale a Industriei de Software și Servicii (ANIS), una dintre cele mai importante autorități în domeniu pe plan local, cu peste 100 de companii membre, unde își propune să contribuie la dezvoltarea industriei IT pe piaţa locală și să ajute firmele românești să se prezinte mai bine în afara ţării.

În 2019, Alex Lăpușan a câștigat CEO of the Year Award în cadrul Romanian Business Services Forum & Awards, dedicată recunoaşterii performanţei obținute de Alex Lăpușan și de Zitec, companie cu afaceri de peste 6 milioane EUR în 2018.

Zitec este, de asemenea, unul dintre principalii investitori în prima platformă românească de factoring – Instant Factoring, pe lângă investiția în Zipongo, o companie din Silicon Valley care activează în dezvoltarea diverselor aplicații din domeniul nutrițional, evaluată în prezent cu suma de 100 milioane USD.