Florin Dumitrașcu

Profil

Fost sportiv de performanţă, Florin se inspiră, în viaţa personală şi cea profesională, din formula aplicată mult timp de el, atât în etapa de pregătire, antrenament, cât şi în cea competiţională, a meciurilor oficiale: autodisciplina şi acceptarea rutinei constructive, dezvoltarea bagajului tehnic şi adoptarea unei tactici moderne și eficace.

Începând cu anul 2009 a dezvoltat metoda PRO Customer® pe baza unui studiu sistematic al comportamentului clienților în procesul de cumpărare, metodă pe care o aplică în mod consecvent în toate proiectele implementate, cu rezultate foarte motivante.

Experiență relevantă

Florin Dumitrașcu este cofondator al firmei PRO Customer înființată în 2012, lucrând, încă din 2009, la proiectul de concepere și implementare a metodei PRO Customer® care, în numai 8 ani, însumează peste 7.000 de aplicanţi - consultanţi de vânzări, manageri de primă linie sau de top din diferite industrii precum: bănci, asigurări, telecomunicaţii, produse farmaceutice, vânzare și închiriere de utilaje de mare mecanizare.

Experienţa sa profesională include o perioadă de 20 ani, în care a lucrat pentru mai multe companii, în departamente de vânzări și resurse umane ca account manager, sales manager, training manager. Ca trainer sau consultant, Florin are peste 15 ani de experienţă, principalele sale arii de competenţă fiind: domeniul vânzărilor B2B și B2C, managementul relației cu clienții, leadership.ul și mentoringul echipelor de vânzători, performance management.

Experiența în business intelligence, managementul informațiilor și elicitation tehniques l-au ajutat să gestioneze cu succes proiectele de consultanță pentru dezvoltarea și implementarea în câteva organizații a sistemelor de Customer Relationship Management.

Una dintre cele mai mari satisfacții profesionale pentru Florin este alegerea și implementare de către mai multe companii mari din România a modelului PRO Customer® ca motor al sistemului de vânzări și relații cu clienții