Cine este Dan Mocanu?

  Cine este Dan Mocanu?

  Dan este arhitect de inovatie, practician acreditat Blue Ocean Strategy si un catalizator pentru cresteri accelerate in afaceri prin dezvoltarea de strategii de pionierat si leadership.

  Dan a trait 17 ani in Statele Unite unde a lucrat la Microsoft si a fost lector de fizica si matematica in invatamantul superior american.

  Începând cu 2004 dupa intoarcerea sa in tara, Dan a generat performanta cu sute de antreprenori, executivi, manageri seniori si persoane cheie din conducerea a peste 150 de companii locale şi multinaţionale, in proiecte de dezvoltarea afacerilor prin transformarea culturii organizationale.

  Printre proiectele recente se numara si lucrul cu echipe senioare din Setrio Soft, Megatitan, Nova Grup, Coseli, Pandora Prod,  C&M Jeler, Onevest, BSS, Hafele, Servier Pharma, Bayer, P&G, HP, Telekom BRD si Consiliul Director al Fundatiei Principesa Margareta a Romaniei, si cel al Camerei de Comert Americane din Romania (AmCham), si cu fondatorii Transylvania College.

  Veniturile suplimentare cumulate catalizate de Dan se ridica la peste 50 Milioane de Euro cu un ROI mediu de 50 la 1 si cel putin de 10 la 1.

  Conduce programe pentru antreprenori, corporatii si profesionisti.

  https://www.danmocanu.com/

 
1
 
1
 
1
 
1
 

Ce il recomanda pe Dan Mocanu ca si expert?

Blue Ocean Leadership este este conceput de Blue Ocean Strategy de curand si este in faza de startup de pionierat in lume si in Romania.  Printre pionierii care au aplicat si aplica cu success aceste principii sunt Enel, NN, Nova Grup,  C&M Jeler si AVE Asociatia pentru Valori in Educatie .

Am 8 ani de expertiza in zona de Blue Ocean Strategy in lucru cu aproape 20 de companii si organizatii care au aplicat integral sau partial conceptul pentru dezvoltarea afacerilor prin inovatie

Aduc peste 14 ani de lucru si expertiza in zona de leadership transformational bazat pe principii onotologice dezvoltate de Werner Erhard si Vanto Group in colaborare cu firma pe care am fondat-o Aperio Executive Coaching. Programul de transformare ontologic este apreciat la Harvard Business Schoool si Columbia. Am lucrat cu cateva sute de manageri seniori, membrii de Consiliu de Administratie si proprietari de afaceri a peste 150 de companii locale si multinationale.

 

Care sunt principalele topicuri despre care va vorbi Dan Mocanu la BD Leadership Bootcamp?

Acest modul isi propune sa raspunda la intrebarile :

 1. Cum poti activa potențialul angajaților care să ducă la nivele ridicate de performanță ?

 2. Cum pot atinge nivelele de performanță așteptate cei care în mod obisnuit nu se ridică la nivelul așteptărilor în ciuda eforturilor depuse de ei și de management?

Participantii vor avea acces la un nou fel de a privi dezvoltarea competentelor de leadership printr-o schimbare de paradigma si abordarea leadershipului asemenea unui « serviciu » din piata si vor utiliza 2 instrumente cheie din domeniul strategiei din Strategia Oceanului Albastru dezvoltata de profesorii Chan Kim si Renee Mauborgne de la INSEAD.

 
Dan Mocanu - data, ora, topic principal
 

Modul de desfasurare si tematica

Modul de explorare va fi in format de workshop in care participantii vor contribui utilizand telefoanele smart, tablete sau laptopuri conectate la internet.

Cele mai multe programe de dezvoltare a leadership-ului și strategii de leadership isi propun sa dezvolte abilitățile cognitive și comportamentale ale liderilor prin traininguri de leadership, prin coaching de performanță, prin sisteme de performanță si activitati de management.

In mod implicit toate acestea presupun că în cele din urmă acest lucru va duce la performanțe ridicate.

Ceea ce in realitate se întâmpla mai mult sau mai puțin. Putini angajati ating in mod sustinut un nivel de performanta conform asteptarilor, cei mai multi ating nivelul asteptat de performanta sporadic cand si cand iar unii angajati nu au o performanta la nivelul asteptarilor in mod cronic in ciuda eforturilor depuse de management.

 • Calatoria exploratorie va incepe cu distingerea leadershipului ca un serviciu pe care unii oameni din organizație il « cumpără » sau nu.

 • Vom utiliza instrumentele Oceanului Albastru sa distingem tabloul strategic de leadership pentru nivelul de leadership agreat impreuna cu participantii.

 • Apoi vom distinge « piata » fiecarui nivel de leadership : nivelul superior de management, nivelul inferior de subordonați și de egali, de peers, « clientii » si « non-clientii »

 
Ce vor invata de la Dan Mocanu participantii?
 

 

Ce vor invata cei prezenti la BD Leadership Bootcamp de la Dan Mocanu?

Inovația in leadership de tipul oceanului albastru apelează la domeniul strategiei de produs sau serviciu prin focalizarea pe acțiunile performerilor legate de realitățile « pieței » adica a ecosistemului in care isi desfasoara activitatea de leadership.

Astfel:

 • Leadershipul este asemenea unui serviciu care poate fi cumparat sau nu
 • Fiecare lider are piata sa de « clientii » formata din sefi, subalterni si peers
 • Asemenea provocarii din Oceanul Albastru de a oferi o utilitate fara precedent la cost scazut si liderii isi doresc un impact ridicat la un cost redus in deblocarea talentului si energiei angajaților
 • Angajatii neimplicati reprezinta o « piata noua » asemenea « non-clientilor »

Acești « non-clienti » reprezintă un ocean de talent si energie neexploatat pe care companiile le pot debloca prin strategie.

 
Livrabile
 

 

Cu ce instrumente, metodologii si ghiduri vor pleca cei prezenti la BD Leadership Bootcamp dupa prezentarea Dan Mocanu?

Pe parcursul celor 2 ore vom explora noua paradigma de leadership utilizand 2 instrumente cheie din strategia Oceanului Albastru :

 • Non-Clientii : grupurile de angajati care nu « cumpara » leadershipul, care raman neimplicati si neperformanti, si care sunt oceanul
 • Tabloul Strategic al leadershipului ca « serviciu » de Azi. Vom distinge activitatile cheie productive si neproductive in care liderii isi pun energia si talentul astazi si « tagline-ul » sau sloganul care descrie succint strategia.

Participantii vor primi acces si la aplicatiile pentru iOS ale Oceanului Albastru si la Blue Ocean Studio pentru utilizarea lor post workshop.

 

 

Care sunt cartile preferate si recomandate de Dan Mocanu?

 
carte 1

Trecerea la oceanul albastru

Dincolo de concurență
Pași demonstrați pentru a inspira încredere și a determina progresul
 
carte 2

Strategia oceanului albastru

Cum să creezi un spaţiu de piaţă necontestat şi să faci concurenţa irelevantă
 
MOTTO
 

 

Care este MOTTO-ul Dan Mocanu?

“Cum privesti, asa vezi”

 
Valori
 

 

Care sunt principalele valori care il caracterizeaza pe Dan Mocanu?

 1. Libertatea : abilitatea de a iesi din robia credintelor, sistemelor si circumstantelor limitative si de a-i ajuta si pe ceilalti sa se elibereze de acestea;
 2. Smerenia sau abilitatea de a invata prin si de la ceilalti, inclusiv clienti, de a fi deschis catre cele din afara mea, de a sti ca nu stiu totul si de a face loc divinitatii in viata mea ;
 3. Wonderment : capacitatea de a ma minuna de tot ceea ce ma inconjoara ca o minune ; este o minune ca exist si existam ca avem limbaj ca putem comunica, ca putem construi si creea dupa chipul si asemanarea Creatorului ;
 4. Bunatatea  si blandetea : abilitatea de a-i ridica pe ceilalti sa isi realizeze potentialul de a da speranta si viata celor in nevoie si necaz.