UiPath a primit o nouă finanțare, ajungând la 3 miliarde de dolari

UiPath a primit o nouă finanțare, ajungând la 3 miliarde de dolari

UiPath, prima companie ”unicorn” din România, a ajuns la valoarea record de 3 miliarde de dolari. Potrivit Wall Street Journal, compania fondată în Bucureşti de românii Daniel Dines şi Marius Tîrcă, specializată în cea mai în vogă tehnologie la nivel global, dezvoltarea de roboţi software care automatizează procesele de lucru din companii, a primit la începutul acestei săptămâni o nouă finanţare, care o evaluează la 3 miliarde de dolari, cea mai înaltă evaluare înregistrată în istorie de o companie de IT lansată din România.  

Finanțarea a fost condusă de Sequoia Capital şi Capital G (una dintre diviziile de investiţii ale Alphabet (Google)), cu o rundă de 225 mil. dolari care aduce finanţările totale primite de firmă la 400 mil. dolari, după investiţii una dintre diviziile de investiţii ale Alphabet (Google) de la Earlybird Ventures şi Accel Partners, după cum notează ZF.ro.

La începutul anului, UiPath fusese evaluate la 1,1 miliarde de dolari și își propuseseră o țintă de venit pentru 2018 de 200 de milioane de dolari. Potrivit Capital, cifrele UiPath din acest an o plasează drept compania de enterprise software cu cea mai rapidă creştere din istorie. Compania a anunţat în iulie că şi-a crescut venitul anual recurent de la 1 milion USD la 100 milioane – o performanţă despre care se crede că niciun alt business de subscription software nu a realizat într-un timp atât de scurt.

În luna martie 2018, cunoscutul portal TechCrunch nota: «Catapultare» este cuvântul de-aici: compania a strâns ultima dată bani în aprilie 2017, o rundă de 30 de milioane de dolari care a apreciat UiPath, fondată la București, dar acum are sediul la New York, la o valoare de numai 109 milioane dolari, potrivit datelor PitchBook. Cu alte cuvinte, această ultimă finanțare mărește estimarea aproape zece ori”.

UiPath deţine platforma de Enterprise RPA cu cea mai largă rată de adopţie, permiţând design-ul şi implementarea rapidă de roboţi software sau “lucrători digitali.” Compania a fost numită lider în The Forrester Wave™: Robotic Process Automation, Q2 2018, primind cel mai bun scor la categoria “Current Offering” şi scorul maxim în categoria “Market Presence”, după cum notează Capital.

Potrivit Forbes, UiPath are acum sediul central la New York și birouri la Paris, Londra, București, Singapore, Munchen, Dubai, Amsterdam și Bengaluru (India). Compania numără, la nivel global, 120.000 de utilizatori și 700 de companii îi sunt clienți (o creștere de 611%), la 500 de angajați. Start-up-ul a stabilit un parteneriat strategic cu EY, care este unul dintre cei mai importanți utilizatori ai tehnologiei RPA, folosind peste 1.100 de roboți software, respectiv au construit un centru de excelență RPA în București. În plus, UiPath a semnat un acord cu Oracle pentru a dezvolta împreună de soluții de RPA, produsele urmând să fie vândute în parteneriat. Oracle va fi și sponsorul UiPath Forward, o serie de conferințe UiPath care vor avea loc la New York și Londra. Printre clienţii companiei se numără companii mari, precum JP Morgan, Deloitte, Goodyear, McDonalds, Vodafone.