Tu cum vrei să gestionezi conflictele?

Tu cum vrei să gestionezi conflictele?

Cadrul dinamic de desfășurare a activității unei afaceri, interacțiunea zilnică pe care o avem cu colegii, cu furnizorii, cu partenerii de afaceri, poate de multe ori să ducă la dispute sau conflicte care pot dăuna activităţii companiei. Abilităţile personale de gestionare a conflictelor devin tot mai importante în business, influenţând mediul de lucru, retenţia angajatilor şi modul în care compania este percepută în piaţă.

 

Medierea, o soluție convenabilă pentru dispute

Medierea este alternativa de a rezolva o dispută, fără a mai trece prin justiție. Potrivit Juridice.ro, medierea are ca scop găsirea de către părţi a unei soluţii viabile şi valabile, reciproc mulţumitoare şi satisfăcătoare pentru ele, o soluţie win-win. Soluţia găsită şi agreată în urma unui proces de mediere, după discuţiile comune sau private ale mediatorului cu părţile şi avocaţii lor (dacă aceştia participă la procesul de mediere), exprimă în fapt voinţa reală a acestora de a soluţiona acel conflict pe cale amiabila, printr-un acord explicit şi prin obligaţii reciproce stabilite în mod concret şi fără echivoc. Medierea are câteva avantaje majore:

  • Costuri mai reduse față de cele în cazul unui litigiu
  • Soluționare mai rapidă decât soluționarea pe calea instanței de judecată
  • Soluția aparține părților -părțile decid  soluția care le rezolvă problemele
  • Relația dintre părți este îmbunătățită la finalul medierii față de stadiul la care a fost înainte de aceasta.
  • Caracterul informal-părtile, împreună cu mediatorul decid când, unde, are loc medierea, stabilesc programul, desfășurarea
  • Confidențialitatea aspectelor discutate

Gala Excelenței în Mediere, eveniment de colaborare între mediul de business și mediatori

Gala Excelenței în Mediere este un eveniment, unic ca și concept nu doar în România ci și în lume, de promovare a medierii pe baza rezultatelor obținute de mediatori și a încurajării colaborării dintre mediul de afaceri și mediatori. Este singurul eveniment de business și mediere anual și național.

În acest an, cea de-a VI-a ediție, Gala Excelenței în Mediere se va desfășura în perioada 27-29 septembrie, în Cluj-Napoca. Tematica evenimentului din acest an este Medierea - Timpul solutiilor pentru business iar scopul este de a aduce medierea în atenția mediului de afaceri și de a incuraja colaborarea dintre oamenii de afaceri și mediatori.

Prima zi a evenimentului, 27 septembrie 2018, este dedicată workshop-urilor pe teme de mediere în contextul mediului de afaceri și a managementului disputelor în activitatea curentă a unei firme.

Agenda Galei conține activități diferite pentru mediul de afaceri și/sau mediatori, dar și o seară festivă comună, la care au confirmat participarea domnul primar Emil Boc, avocatul de business Gabriel Biriș, domnul consul onorific al Olandei Wouter Reijers.

Ediţia din acest an a Galei Excelenţei în Mediere oferă profesioniştilor din companii oportunitatea de a participa la workshop-uri de soluționare a conflictelor prin metode alternative și de a întâlni mediatori și parteneri de afaceri la Seara festivă a Galei Excelenței în Mediere. În cadrul serii festive va avea loc tradiționala decernare a premiilor pentru mediatori, urmată de networking, cină și party.

 

Vezi mai multe articole din categoria: Companii