Transilvania Broker urmează să se listeze joi pe Bursa de Valori București

Transilvania Broker urmează să se listeze joi pe Bursa de Valori București

Transilvania Broker de Asigurare S.A., unul dintre jucătorii de top de pe piața de brokeraj românească, anunță listarea la Bursa de Valori București. Prin această listare, Transilvania Broker va fi primul broker de asigurare ce se va lista pe Bursa de Valori Bucureşti.

Compania a confirmat oficial această decizie printr-un comunicat de presă și a făcut deja toate demersurile necesare în acest sens. Broker-ul de asigurări a primit aprobarea Prospectului de la Autoritatea de Supraveghere Financiară din România și a publicat în 20.10.2017 oferta și prospectul. Oferta Transilvania Broker constă în vânzarea a 625.000 din acțiunile existente, adică un procent de 25% din totalul acțiunilor deținute de companie.  

Oferta de listare a companiei a fost închisă săptămâna trecută de intermediarul Goldring după ce gradul de subscriere ajunsese la 270% în numai două zile şi ca urmare a discountului oferit de 7%. Transilvania Broker intenționează să solicite admiterea la tranzacționare a acțiunilor sale pe piața reglementată a Bursei de Valori București.

Compania a anunțat de asemenea că dividendele nedistribuite aferente anului 2016 vor fi distribuite la scurt timp după listarea la bursă.

 


 

Ce efecte va avea listarea Transilvania Broker?

Compania preconizează o serie de avantaje importante ale listării la bursă, atât pentru reprezentanții și angajații Transilvania Broker, cât și pentru parteneri, colaboratori şi viitorii acţionari precum:

  • Îmbunătățirea imaginii și reputației companiei
  • Creșterea gradului de încredere în Transilvania Broker
  • Diferențierea față de ceilalți brokeri de pe piață
  • Obținerea unor parteneriate strategice
  • Existența unei valori recunoscute pe piață
  • Creșterea cotei de piață
  • Creșterea numărului de colaboratori și clienți
  • Mărirea fondului comercial
  • Diversificarea surselor și posibilităților de finanțare
  • Lichiditate pentru acționari

Transilvania Broker – jucător de top pe piața dinamică a asigurărilor din România

Transilvania Broker de Asigurare S.A. este situată în topul primilor 3 brokeri de asigurare din România. Compania deține o rețea largă de circa 1500 colaboratori în aproape toate județele țării și în prezent are un portofoliu impresionant de clienți (peste 900.000, atât persoane fizice, cât și jurdice).

Piața de brokeraj în asigurări are o creștere constantă și stabilă, iar în prezent progresele sunt din ce în ce mai accentuate. În anul 2016 valoarea pieței de brokeraj a fost de 9.387 mld. lei, conform datelor publicate de ASF.

Și în primul semestru al anului 2017, piața de brokeraj în asigurări a înregistrat o creștere de 5,42%  comparativ cu primul semestru al anului precedent.

Conform datelor obținute de la societățile de asigurare până la data de 5 septembrie 2017, societățile autorizate și reglementate de ASF au înregistrat o creștere de 8% în primul semestru al acestui an.

Atât piața de asigurări românească în general, cât și brokerajul promit creșteri semnificative în următoarea perioadă. În acest climat financiar dinamic, Transilvania Broker se menține în topul brokerilor de asigurare din România din punct de vedere al comisionului mediu, obținând printre cele mai mari valori ale comisionului mediu de pe piață, de 15,17% conform datelor publicate de ASF.

Decizia Transilvania Broker de a-și restructura portofoliul și a crește ponderea asigurărilor facultative a dus la creșteri importante la sfârșitul S1 2017 față de aceeași perioadă a anului 2016.  Mai multe detalii despre situația Transilvania Broker în S1 2017 puteți citi aici.

Și listarea la bursă promite să fie o decizie la fel de inspirată din partea managementului companiei pentru investitori.

În legătură cu listarea la bursă și avantajele pentru investitori, Gabriel Login, Director Executiv Transilvania Broker S.A. a declarat următoarele:

“Prin intermediul acestei oferte, investitorii vor avea acces la o oportunitate unică, de a investi în primul broker de asigurare ce se listează la Bursa de Valori Bucureşti şi în acelaşi timp unul din primii 3 brokeri de asigurare de pe piaţa din România. Prin această investiţie, un investitor ar putea obține expunerea la piața de brokeraj în asigurări din Romania, o piaţă cu o creştere constantă, impresionantă şi stabilă.”

Compania Transilvania Broker a aniversat recent 11 ani de activitate și promite să mențină același trend ascendent și pe viitor. Listarea la bursă va aduce o serie de provocări, dar și satisfacții semnificative pentru companie, investitori și colaboratori.

 

 

Vezi mai multe articole din categoria: listare la bursa