Top 5 trenduri din tehnologie care ne vor influența viețile în următorii ani

Top 5 trenduri din tehnologie care ne vor influența viețile în următorii ani

Mașini care se conduc singure, asistent vocal pe aproape orice dispozitiv, inteligență artificială din ce în ce mai dezvoltată și prezentă în viețile noastre – acestea sunt doar câteva dintre trendurile care se conturează pentru următorii ani. Potrivit Business Insider, aceste trenduri vor fi completate și de dezvoltarea din zona de e-commerce.

 

 

  • Boxele inteligente vor avea un rol din ce în ce mai important. Estimările principalilor producători de smart speakers arată că până în 2023 vor exista peste 500 de milioane de smart speakers, câte una la fiecare 16 oameni de pe planetă. Numai în SUA se estimează că vor exista peste 190 de milioane de dispositive, mai mult de una pentru fiecare casă.

  • Aproape fiecare dispozitiv mobil de pe planetă va avea asistent vocal. Până în 2023 peste 10 miliarde de dispozitive mobile, adică peste 75% din dispozitive vor avea această tehnologie. Tehnologia folosită pentru dezvoltarea asistentului vocal este în permanentă dezvoltare – de exemplu, Google lucrează la folosirea unui AI capabil să poarte convorbiri naturale cu oameni și să facă diferite taskuri care necesitau până acum intervenția umană. Și brandul românesc Allview a dezvoltat un asistent vocal pentru dispozitivele sale.

  • În e-commerce livrarea în aceeași zi va deveni un standard în următorii 5 ani iar cumpărătorii online vor cheltui aproape dublu față de cât cheltuie acum pe cumpărăturile online. Numai în Statele Unite vânzările în aceeași zi va ajunge la cifre de peste 55 de miliarde de dolari, iar valoarea coșului mediu va ajunge la aproape 3000 de dolari.
  • Orașele vor deveni din ce în ce mai SMART. Până în 2025 se așteaptă să existe cel puțin 30 de orașe megapol, de peste 30 de milioane de locuitori, iar din ce în ce mai multe orașe vor deveni SMART, adoptând tehnologia ca parte din dezvoltare. Proiecte precum Electronic Road Pricing, care îi va taxa pe utilizatorii șoferi în funcție de cât de mult folosesc șoseaua, vor fi din ce în ce mai întâlnite.

Vezi mai multe articole din categoria: Trenduri