Platforma de Transformare Digitală – Cum reușește Soft1 Series 5 să vă upgradeze afacerea?

Platforma de Transformare Digitală – Cum reușește Soft1 Series 5 să vă upgradeze afacerea?

Alexandra Lucescu conduce cu succes departmentul Comercial al companiei SoftOne România, ceea ce implică trei divizii: vânzări, marketing și administrative. La fel ca soluțiile software pe care le promovează, trăsăturile definitorii sunt adaptabilitatea și eficiența. Aceasta este concluzia interviului pe care ni l-a acordat zilele acestea cu scopul de a descrie Soft1 Series 5 - Platforma de Transformare Digitală a SoftOne.

https://www.linkedin.com/in/alexandra-lucescu-21637992/

https://www.softone.ro/about-softone/

 

1. B.D. În domeniul tehnologiei, diferențiatorul unei soluții de business este foarte ușor de stabilit pentru că va fi unul obiectiv, însă riscul este ca până la finalul săptămânii, un concurent să dezvolte o direcție similară. Cum face SoftOne diferența?

A.L. Într-adevăr, pe piața de business software, concurența este una acerbă, pe care personal o încurajez și o consider sănătoasă pentru mediul de business. Companiile trebuie să își permită luxul de a alege între furnizori care dezvoltă și implementează aplicații inovatoare, perfect funcționale, ușor de utilizat și care să permită eficientizarea la maximum a resurselor umane și financiare. Diferența pe care SoftOne o face pe piața din România este că oferă viziune companiilor – și nu doar o simplă aplicație - punând la dispoziția IMM-urilor din România tehnologie, funcționalități și automatizări care sunt disponibile doar pentru companiile din zona Enterprise și multinaționalelor. Nu vindem software, vindem soluții de business. Implementăm platforme care să îi ajute pe antreprenori, pe manageri și pe angajați să producă mai multă valoare pentru business-ul lor și pentru clienții pe care îi deservesc, cu o investiție decentă.

 

2. B.D. Cum facilitează Soft1 Series 5, Platforma de Transformare Digitală a SoftOne, upgrade-ul unei companii?

A.L. Soft1 Series 5 ERP a fost regadintă complet astfel încât să permită centralizarea proceselor de afaceri în cadrul oricărui business – fie că vorbim despre zona de financiar, operațiuni, producție, salarizare, resurse umane, CRM sau vânzări. Modularitatea și complexitatea platformei permite să fie folosită simultan de toate departamentele unei companii sau, dimpotrivă, doar de antreprenori. Mai mult decât atât, instrumentele de raportare ale Soft1 Series oferă acces la mii de rapoarte standard la care managerii au acces în timp real, cu informații actualizate la zi, pentru a lua decizii informate. Soft1 Series 5 dispune de mecanisme inteligente de automatizare a proceselor și sporește considerabil valoarea afacerii, aducând în prim plan tehnologia de ultimă generație prin automatizarea inteligentă a proceselor și machine learning. Pe scurt, este o soluție puternică, integrată și ușor de folosit al cărei scop final este să ajute organizațiile să beneficieze din plin de toate avantajele pe care le oferă Cloud-ul, tehnologiile inovatoare și, nu în cele din urmă, de plus-valoarea pe care o aduc aplicațiile mobile în activitatea de zi cu zi.

3. B.D. În termeni de business, cărei industrii se adresează platforma?

A.L. Soluția noastră se adresează oricărei companii, indiferent de specificul activității sale. Practic, platforma deschisă Soft1 Series 5 este mai mult decât un ERP – aceasta oferă companiilor un spatiu centralizat de gestionare a datelor provenite dintr-o varietate de departamente și funcții ale companiei. La început, când acest volum de date este mic, ele pot fi gestionate cu ajutorul unor aplicații separate. Pe masură ce compania continuă să crească însă, gestionarea tuturor acestor informații pe platforme sau în aplicații diferite devine costisitoare, consumatoare de timp și duce la apariția erorilor umane care, în cele mai multe cazuri, se transformă în erori de business costisitoare. Așadar, indiferent de industrie, întrebarea nu este dacă o companie are nevoie de ERP, ci când are nevoie de o astfel de soluție.

4. BD: Se vorbește foarte mult despre migrarea în Cloud și despre numeroasele beneficii pe care le aduce mediului de business. Concret însă, cum beneficiază micii antreprenorii de această tehnologie?

A.L. Da, migrarea în Cloud are numeroase beneficii: flexibilitate ridicată, backup automat, reducerea costurilor cu echipamentele hardware și cu mentenanța acestora, mobilitate, colaborare ridicată, securitate și lista poate continua. Pentru a accelera creșterea economică, transformarea business-ului este imperativă, iar Cloud-ul este în centrul acestui proces, schimbând fundamental modul în care companiile operează și oferă plus-valoare clienților.

Utilizatorii Soft1, de exemplu, au nevoie doar de acces la internet, și fără nicio altă infrastructură suplimentară, pot accesa instantaneu soluția implementată, de pe orice dispozitiv și de oriunde s-ar afla. Aplicațiile funcționează însă și offline – cu sincronizări de date realizate la revenirea conexiunii.

5. B.D. Soluțiile ERP în Cloud sunt din ce în ce mai populare. Cum rămâne însă cu securitatea și confidentialitatea acestora? Gradul de securitate este la fel de mare cu cel garantat de opțiunea on-premise, când informațiile de business sunt pe propriul server?

A.L. Da, o soluție ERP în Cloud oferă un nivel de securitate nu doar egal, ci chiar mai bun decât varianta on-premise. Punctual vorbind însă, Soft1 Cloud ERP Series 5 este construit pe platforma Microsoft Windows Azure și asigură cel mai înalt nivel de securitate, de monitorizare a rețelei, de back-up și soluții avansate de recuperare a datelor.

Structurat, avantajele sunt:

  •  Zone de acces în Data Center strict controlate, dedicate personalului autorizat;
  • Sisteme de protecție și de recuperare de date avansate, chiar și în cazuri de dezastre naturale;
  • Operare sigură într-un mediu complet automatizat;
  • 99,9% protecție la erori tehnologice, disponibilitate imediată, replicare automată, backup și recuperare date, etc.
  • Suport 24×7 de la experții Microsoft;
  • Certificări internaționale.

 6. B.D. Nivelul de complexitate al soluției este dat de tipul de pachet pe care îl alege clientul?

A.L. Nivelul de flexibilitate și posibilitățile de dezvoltare sunt practic infinite, totul realizandu-se în funcție de specificul activității, de dimensiunea companiei și de nevoile clientului. Se pot adaugă extrem de simplu module, utilizatori și funcționalitati noi – fără costuri de implementare majore. În plus, fiind vorba de o platformă deschisă, Soft1 Series 5 ERP suportă integrarea cu orice aplicație terță, de la cele dezvoltate pentru platformele Microsoft, la cele scrise pentru Linux, PHP, MySQL și până la cele pentru Android și iOS.

Clienții noștri primesc o soluție premium indiferent de investiția pe care decid să o facă. Pachetul inițial poate fi oricând modificat și upgradat, în funcție de evoluția afacerii. Astfel, oricine poate începe cu foarte puțin și apoi poate crește consumul, sau poate opri totul la nevoie.

7. B.D. Ai pomenit mai devreme despre INOVAȚIE ca valoare de bază a SoftOne. Cum se poate adapta un concept ce ține mai degrabă de sfera creativității la pragmatismul mediului de business?

A.L. Inovația este în ADN-ul companiei noastre și nu doar în cel al soluțiilor SoftOne. E un termen folosit tot mai des în zona de software, când, de fapt, își are aplicabilitatea în fiecare arie a vieții noastre. SoftOne este și vă rămâne un inovator pe piață Europei de Sud-Est, începând de la felul în care își gestionează oamenii și echipele, la felul în care își tratează clienții și partenerii, și până la modul în care încurajează evoluția umană, tehnologică și profesională. De bună seamă, ea este prezentă și în soluțiile software pe care le dezvoltă. Inovația ne reprezintă și o îmbrățișam nativ în fiecare moment al zilei.

În ceea ce privește soluțiile SoftOne, platforma Soft1 Series 5 a adus pe piață din România, în premieră, Inteligența Artificială în sistemele ERP. Aceasta permite aplicației să execute funcții complexe, pentru care intervenția umană era, până de curând, indispensabilă. Există milioane de scenarii de business și operaționale în care AI-ul poate interveni pentru a reduce efortul și cheltuielile suplimentare și pentru a ușura procesele, aducând o productivitate înzecită cu un consum de resurse mult mai mic.

 

Alexandra Lucescu va fi prezentă în cadrul evenimentului  Transformarea digitală ș efectele asupra mediului de business din România în data de 27 iunie în cadrul MindSpace Business District. Scopul evenimentului este să ajute afacerile antreprenoriale românești să înteleagă care sunt beneficiile digitalizarii companiei. Afla mai multe despre acest eveniment și rezervă-ți din timp completând formularul de aici

Vezi mai multe articole din categoria: Tehnologie & Inovatie
Articolul urmator

Roboții Software