De ce noi am ales Monday.com petru tranziția la lucrul remote?

De ce noi am ales Monday.com petru tranziția la lucrul remote?

Evenimente cu efecte majore asupra maselor, cum este COVID-19, sunt o provocare chiar și pentru cei mai experimentați lideri. De multe ori, cele mai mari provocările sunt determinate de elementul de „nou” care ne determină să facem ceva ce „nu am mai făcut asta până acum,” prin urmare, ne lipsește experiența și pregătirea anterioară. Totuși, elementul de „nou” este cel care determină progresul. Aceste situații subliniază nevoia de flexibilitate tactică, răspuns rapid, reorientare, eficientizarea proceselor, impunând abordări inovatoare ale problemelor.

 

CUPRINS

  • Contextul actual 
  • Motive pentru care noi am ales Monday.com
  • Link-uri utile 
 

Noul context social, obligă companiile să treacă la lucru de acasă. În acest contaxt, colaborarea, comunicarea și controlul activităților angajaților reprezintă o provocare pentru multe companii, unde comunicarea și colaborarea de la distanță este probabil limitată la câteva, e-mail-uri, telefoane și alte sisteme neoperaționale. 

Chiar dacă, pe piață poți găsi numeroase soluții, implementarea lor și adaptarea la nevoile companiei, necesită timp, informare, training și o perioadă de adaptare la noul stil de lucru.

Pentru noi a fost simplu. Pentru a ne păstra nivelul de eficiență și productivitate ridicat, am ales implementarea lucrului online, prin platforma Monday.com, o platformă colaborativă de planificare și management al activităților. 

Nu am ales întâmplător! La baza alegerii noastre a stat o serie de criterii bine stabilite. Am ales să împărtășim cu voi motivele pentru care Monday este soluția pentru orice organizație, industrie, sector de activitate. 

 

1. Este flexibil

Flexibilitatea este un criteriu care a  făcut ca monday.com să fie valoros pentru noi. Platforma este complet personalizabilă pentru a se potrivi nevoilor fiecărei companii. Acest lucru înseamnă că poți construi fluxurile de lucru în orice mod necesar pentru tine și  echipa ta.  Programul permite să gestionezi în mod distinct toate tipurile de proiecte și fluxurile de lucru care implică mai multe echipe.

2. Este Intuitiv și ușor de utilizat

Trecerea echipei în online, mai ales dacă este prima dată când încercați acest stil de lucru, poate fi copleșitoare. Cu monday.com, ne-am ușurat semnificativ munca. În afară de faptul că oferă o funcționalitate drag-and-drop fără efort, monday.com are o interfață extrem de intuitivă cu etichete codate color, care fac munca mai vizuală și ușor de înțeles.  După ce începeți să utilizați monday.com, veți descoperi toate modalitățile uimitoare prin care platforma vă face modul de lucru mai plăcută. Poți testa gratuit platforma pentru a vedea cum se aplică activității companiei tale.

3. Oferă o mai bună comunicare, colaborare și vizibilitate

Noi am spus adio întâlnirilor zilnice de sincronizare, a fișierelor trimise interminabil pe e-mail,  a căutării materialelor de care avem nevoie sau solicitărilor constante de status.

Toate  acestea sunt moduri consumatoare de timp și ineficiente. Monday.com îți permite să încarci documentele necesare, draft sau finale, să timiți mesaje punctual, să schimbi statusul de progres al proiectului sau sarcinilor. Dacă tot volumul de muncă ale echipei este centralizat, este ușor să urmărească fiecare progresul făcut.  Ai o vizibilitate deplină asupra a ce se lucrează, proiectele finalizate, ce este în desfășurare sau este blocat în așteptarea aprobării. Iar echipa ta are vizibilitate deplină în ceea ce privește obiectivele, reperele, calendarul și actualizările.

 

4. Simplifică modul de alocare a sarcinilor de  lucru

Este dificil să echilibrezi volumul de muncă al echipei tale fără o vizibilitate completă a capacității acestora. Monday.com ne-a permis să alocăm și să  programăm cu acuratețe, sarcinile în raport cu capacitatea membrilor echipei. Poți vedea cine este disponibil și cine nu, astfel încât să puteți reprograma sau re-aloca sarcinile, după cum este necesar, pentru a vă asigura că îndepliniți toate termenele proiectului.

5. Permite urmărirea timpului alocat per sarcină/proiect

Unul dintre cele mai interesante instrumente puse la dispoziție de Monday.com. Poți temporiza toată activitatea. Să știi în ce fel este fructificat timpul de echipa ta,  care sarcini durează mai mult și care mai puțin. Îți permite astfel  o înțelegere reală a cât de mult timp este petrecut pentru fiecare sarcină. Acest lucru vă ajută, să luați decizii mai bune și mai inteligente despre modul în care iți petreci timpul.

 

6. Are Panouri de bord intuitive

Tablourile de bord sunt instrumente utile pentru echipele de manageri. Ajută la luarea deciziilor, conectează echipele și accelerează livrarea proiectelor. Tablourile de bord Monday.com te ajută să conduci proiectele, ele colectează informații importante pentru tine și ecchipa ta și le afișează într-un singur loc. Acestea vă oferă o imagine de 360° a valorilor vizuale și KPI-urilor echipei. În special, tablourile de bord facilitează urmărirea bugetului proiectului, progresul și determinarea volumului de lucru al membrilor echipei. Platforma oferă 15 widget-uri de bord pentru a ajuta la personalizarea tabloului de bord.

7. Este integrabil cu peste 50 de aplicații soft

Centralizați instrumentele de lucru în echipă. Poți face din monday.com centrul principal de lucru, integrând instrumentele utilizate deja. 

8. Are raportări și analize puternice

Gestionarea eficientă a proiectelor solicită raportarea corectă și la timp. Când vine vorba de raportare, monday.com vă permite să măsurați practic orice. De exemplu, puteți vedea rapoarte despre progres și performanță. Oferă o vedere de 360 ​​de grade pentru a analiza numeroase aspecte ale proiectului dintr-o singură privire. Există două tipuri de raportare; raportare pe utilizator și raportare la nivel înalt. Raportarea pe utilizator oferă valori esențiale asupra performanței echipelor. Pe de altă parte, raportarea la nivel înalt vă permite să monitorizați cu exactitate mai multe proiecte.

 

9. Este disponibil pe mobil

Forța de muncă modernă este în continuă mișcare. Monday.com permite membrilor echipei să comute ușor între PC și dispozitivele mobile cu aplicația monday.com. Aplicația este disponibilă atât pentru smartphone-urile Android cât și pentru iPhone. Cu aplicația, membrii echipei aflați în mișcare, au un instrument de urmărire și gestionare a fluxului de lucru în buzunar. Ei pot vedea cu ușurință cine lucrează, cum colaborează cu alți membri și pot urmări progresul proiectului.

10. Are un preț rezonabil

Vezi mai multe articole din categoria: Tehnologie & Inovatie