Bun venit în viitor! Biroul tău nu mai consumă hârtie

Bun venit în viitor! Biroul tău nu mai consumă hârtie

Închide ochii și imaginează-ți un birou. Din ăla vechi, cu dicționare groase pe post de picioare, cu maldăre de dosare care stau să cadă peste tot, pe dulapuri, pe sub dulapuri, prin fișete metalice și pe holurile întreprinderii. Cu jumătăți de foi A4 zgâindu-se la tine de peste tot dintre copertele de carton, de n-ai unde să-ți pui cana de cafea luni dimineață decât într-un echilibru precar, care la cel mai mic gest riscă să-ți strice munca de toată săptămâna trecută. Dacă deschizi ochii și asta e ceea ce vezi cu adevărat în fața ochilor, e timpul să faci un pas în prezent.

 

Documentele dintr-o firmă se adună și se tot adună, de la câteva note interne azi, la câteva facturi mâine și gata, un biblioraft se umple cât ai zice pește. Firmele de birotică sunt fericite, vând topuri de hârtie, pixuri, dosare cu șină, dosare fără șină, bibliorafturi de carton și tot ce mintea umană mai poate inventa în domeniu și despre care crezi că ar putea ajuta la o cât mai bună ordonare a biroului.

Și totuși, peste tot rămâne în continuare un mare haos. Dacă ai nevoie de o anume factură, chitanță sau cine știe ce foaie de parcurs, trebuie să iei la mână toate dosarele ca să vezi în care o găsești. Poate-ți zâmbește norocul.

 

Soluțiile au venit cu timpul, generate de nevoie. În primul rând, de nevoia de spațiu. Primele soluții au fost spre reducerea consumului de hârtie: pentru facturare – facem schimb de documente pe email, fără să mai tipărim nimic; soluții de arhivare – totul este frumos “stivuit” în foldere pe calculatoare și servere, în loc de dulapuri neîncăpătoare etc.

Dar nu e numai atât. Adoptarea pe scară largă a documentelor electronice și beneficiile lor în companii (mai ales în cele mari, în care volumul de hârtie consumată e direct proporțional cu dimensiunea businessului) au dus la o altă inovație: semnătura electronică. Soluțiile de semnare electronică la distanță te fac să câștigi timp. Mult timp. Pentru că nu mai e nevoie să te deplasezi fizic cine știe unde, să te enervezi în trafic și să simți cum îți intră agenda la apă și-ți crește tensiunea doar la gândul că ai fi putut să mai strecori acolo o întâlnire, două, în care să faci bani, nu drumuri. Nu doar că simți cum crește productivitatea, dar crește și probabilitatea să închei afaceri cu firmei sau companii aflate la mare distanță. Lumea întreagă îți aparține: poți să semnezi oricând, oriunde, de pe orice fel de dispozitiv specific.

 

Viitorul este digital, nu mai încape nicio îndoială. De fapt, prezentul însuși e digital, iar hârtia începe să nu mai facă parte din el. Tot ce poate ajuta la reducerea consumului de hârtie, cu plus și în sporirea productivității și eficienței în business, se încadrează în domeniul soluții de succes.


TeamSystem și BITSoftware anunță un parteneriat strategic pentru stimularea digitalizării în companiile românești. Digital Tour 2019: mai mult decât o simplă transformare digitală – reprezintă o serie de evenimente care vor avea loc în 4 localități, centre principale de dezvoltare, cu scopul de a atrage potențiali parteneri în zonă: Timișoara – 7 mai, Cluj Napoca – 9 mai, Iași – 14 mai, București – 16 mai.

Firma fondată în Italia, TeamSystem, lider european cu o cifră de afaceri de peste 350 milioane de euro, 1,3 milioane de clienți și peste 650 de parteneri de afaceri, oferă soluții și servicii de ultimă generație pentru digitalizarea companiilor din toate sectoarele de activitate și de orice dimensiuni. La rândul său, BitSoftware Ltd. are peste 25 de ani de experiență și proiecte de succes în peste 70 de țări din întreaga lume. Firma dezvoltă și implementează soluții ERP (Enterprise Resource Planning), CRM (Customer Relationship Management) și BI (Business Intelligence).

Vezi mai multe articole din categoria: Tehnologie & Inovatie