Studiu: 8 din 10 angajați români vor să lucreze de acasă

Studiu: 8 din 10 angajați români vor să lucreze de acasă

Studiile externe care arată o creștere a numărului de angajați care prefer să lucreze de acasă încep să se confirme și în România. Un studiu eJobs arată că 35% dintre angajații români pot alege să lucreze de acasă o zi pe lună, în timp ce 13% lucrează numai de acasă, iar 86% dintre angajați ar prefera să lucreze de acasă.

Potrivit studiului, motivele pentru care ar face o astfel de schimbare sunt o mai bună gestionare a timpului de lucru (menționat de 60% dintre respondenți), eliminarea timpului pierdut în trafic (55%) sau creșterea gradului de confort personal. Angajații români adaugă la motivații și reducerea cheltuielilor aferente transportului sau mesei de prânz, creșterea productivității, dar și scăderea nivelului de stres generat de conflictele de la birou. 32,4% spun că munca de acasă le oferă ocazia de a petrece mai mult timp cu familia. Aproape jumătate dintre participanții la studiu, care lucrează de acasă, au declarat că productivitatea lor a crescut.

Există însă și dezavantaje: cei care lucrează de acasă ajung să lucreze mai mult, se simt singuri și înstrăinați (20%), nu reușesc să traseze o linie clară de delimitare între viața privată și cea profesională (27%) sau au dificultăți în comunica și a face schimb de informații cu colegii sau managerul direct (15%).

Studiul a fost derulat de platforma eJobs.ro, în perioada iulie-august 2018, pe un eșantion de 1.300 de respondenți, cu vârste între 18 și 56 de ani. Dintre aceștia, 56,8% sunt salariați fără funcție de conducere.

Tendințele privind munca de acasă, discutate la evenimentele Business Days

Tendințele privind preferințele angajaților privind munca de acasă au fost discutate și la edițiile Business Days din acest an. Sorin Faur a punctat la Iași și Cluj concluziile studiilor internaționale din domeniul HR, precizând că mulți dintre cei din generația millennials preferă să lucreze de acasă în loc de munca la birou.

 

Vezi mai multe articole din categoria: Companii