Descoperă-ți talentul în Săptămâna Europeană a competențelor profesionale

Descoperă-ți talentul în Săptămâna Europeană a competențelor profesionale

Mai puțin de jumătate dintre elevii din ciclul secundar participă la educație de formare profesională secundară superioară, în timp ce rata de ocupare a forței de muncă în rândul absolvenților recenți de EFP în Europa este de 74,8%, arată Eurostat. Un studiu Eurostat arăta în 2017 că doar 10% din populația Europei participă intens la activități de învățare în rândul adulților. Datele europene arată că procentul de adulți cu calificări scăzute din Europa continuă să fie prea ridicat, în jurul valorii de 20%, deși calificările profesionale oferite cu sprijinul Fondului Social European au ajutat la reducerea acestui procent.

În acest context, în perioada 5-9 noiembrie, Comisia Europeană și Președinția austriacă a Consiliului Uniunii Europene organizează Săptămână europeană a competențelor profesionale. Tinerii din întreaga Europă vor avea ocazia să afle mai multe despre beneficiile educației și formării profesionale în cadrul a peste 1.000 de evenimente care vor avea loc în toată Europa până în decembrie 2018. Zeci de evenimente sunt organizate și în București și alte orașe din România.

În România inițiativa reunește furnizori de educație și formare, organizații ale societății civile, autorități publice, organizații patronale, sindicate și publicul larg pentru a sensibiliza în legătură cu beneficiile educației și formării profesionale, sub deviza ”Descoperă-ți talentul”.  

Scopul Săptămânii competențelor profesionale este de a demonstra că EFP este, atât pentru tineri, cât și pentru adulți, o alegere inteligentă care duce la excelență în educație, locuri de muncă de înaltă calitate și creșterea șanselor de angajare. Cu această ocazie mai multe companii din Europa organizează diferite evenimente de tip Porți deschise și zile ale angajatorului, special pentru tinerii interesați.

 

Vezi mai multe articole din categoria: Stiri