
Multe afaceri, în contextul actual, de carantină, au trecut în online, mediul offline a rămas destinat activităților de logistică. Mai mult de atât, online-ul vine cu o serie de avantaje dar și dezavantaje, modul în care comunici cu potențialii tăi clienți în online este modul în care te faci perceput, înțeles și ascultat. Acum site-ul tău este vitrina magazinului, unde vin oamenii să vadă despre ce este vorba.
Website-ul este vitrina magazinului tău
Cu toții suntem angrenați într-o forma de activitate economica, vindem sau promovăm ceva, aceste tranzacții nu sunt arbitrate de o serie de instante externe la care nu avem acces. Tu, noi, echipa ta, oamenii, suntem elementul central al întregului proces economic, companiile au și ele un sufle, sufletul lor se reflecta din perspectiva antreprenorului și al echipei, al mediului organizațional.
Nu companiile cumpăra, tot oamenii cumpără pentru companii, cu excepția contractului care se încheie între două entități juridice, comunicare este tot între oameni. Când vrei sa transmiți un mesaj vorbește, scrie și comunică pentru oameni.
Simplifica mesajele și adresează-te oamenilor, astfel poți genera acțiune din partea celorlalți. Felul în care folosim cuvintele ne reprezintă. Website-ul este vânzătorul tău online, folosește în conținutul acestuia, cuvinte care te reprezintă și care să te pună în cea mai bună lumina, fii sincer dar nu modest.
Website-ul este un spațiu care va aparține, are o direcție și exista un întreg mecanism de a face oamenii sa ajungă în fața vitrinei tale. La ce se gândesc potențialii tăi cumpărători? „Am ce sa caut în magazin sau nu?”
Cuvintele pe care le pui pe site contează, prin ele vrei sa ajungă persoana dorită la tine. Găsește acele cuvinte care cresc rata de conversie. De multe ori, acela-și mecanism de conversie, acelea-și butoane, acela-și site cu alte cuvinte, potrivite, conduc la un rezultat mai bun.
Ce e de făcut ca voi să aveți acele cuvinte juste?
De fiecare data când încep sa ma gândesc la cum comunic, trebuie sa ma gândesc înainte la ce rezultat vreau sa produc în cel din fata mea. Și evident cum pot sa produc acel rezultat cel mai eficient.
Când vorbim de c comunicare eficientă sunt 3 lucruri esențiale de știut:
- Ce ai, de fapt, de spus?
- Sa spui bine
- Să spui cui trebuie
În esență comunicarea la asta se reduce. Întrucât online-ul a devenit important, e foarte important ce spunem și cum ne prezentam în spațiul asta. În acest spațiu, întrebarea e de unde începem, și la ce se rezuma totul. Totul începe de la persoana pe care vrei sa o convertești, totul este despre durerea sau curiozitatea ei, despre cum vrea sa își îmbunătățească viața.
Toată comunicarea se rezuma la:
- nivelul de conștientizare - Cu cine vorbesc? persoana din fata mea știe ca are o problema? Dacă nu trebuie sa o facem constientă de problema pe care o are, apoi trebuie sa îi spun ca pentru această probleme are o soluție, apoi discutam de existența de produse, după ce acea persoana știe ca exista produse, îi pot face o ofertă.
- sofisticarea - de câte ori a auzit aceasta persoana mesajul și în câte forme. (Ex. slăbit- de câte ori ai auzit de la o persoana ce trebuie să faci pentru a slăbi). Piața se sofistichează, de fiecare data când apare un nou mecanism de comunicare.
Cu cine vorbesc? ce o preocupă pe persoana din fața mea? cât e de conștientă de problemele sale? Cât e de sofisticată? Toate aceastea sunt principii care trebuie sa stea la baza comunicării noastre, de fiecare data.
Să transformi prospecții în clienți, nu e chiar simplu. Trebuie sa ai în vedere gratul de cunoaștere la care se află prospectul tău. Fiecare prospect, e unic, fricare are alte noțiuni și alte experiențe, dar toți trec prin următoarele etape.
- Nu știu ca au o problema
- Știu ca au o problema
- Știu ca exista soluții
- Știu ca exista produse specifice
- Știu ca le trebuie produsul tău
- Știu ca le trebuie produsul acum
La ce trebuie să renunți?
- “…lider de piață…”
- “…suntem primii…”
- “…soluții inovatoare…”
- “…orientați pe client…”
- “…echipă dinamică…”
- “…înțelegem nevoile unice ale clienților noștri…”
- “…cea mai mare experiență în domeniu…”
- “…creăm valoare…”
- “…cel mai bun preț din piață…”
- “…vrem să fim prima alegere a clienților noștri…”
- “…suntem partenerii afacerii tale…”