Agresivitatea în training...

Agresivitatea în training...

Se spune adeseori că animalul cel mai periculos dintr-o gradină zoologică este omul. Și aș continua pe această linie: participantul cel mai periculos într-un training este trainerul. Aud, din ce în ce mai des, de traineri agresivi și de participanți care de-abia așteaptă formularul de feedback "lasă că îți zic eu vreo două de nu te vezi, mare trainer ce ești ... ".

Dar de ce se întâmplă acest lucru? De unde agresivitatea asta? 

Plecăm de la premisa că acești traineri sunt de bună credință, adică își doresc să producă schimbare (am auzit și mi-a plăcut această idee acum cateva zile) și să contribuie la dezvoltarea voastră personală și profesională.

1. Dacă se întâmplă să cazi într-o groapă cu un trainer... pardon, cu un leu, acesta te va sfâșia în bucăți nu pentru că îi e foame sau e însetat de sange, ci pentru că i-ați invadat teritoriul. Îmi aduc aminte un training de vânzări, când eram vajnic vânzător de servicii de telefonie mobilă, unde experiența participanților și ideilor lor erau egale cu zero pentru trainerul nostru. El era masculul alfa acolo, el știa cel mai bine, numai ideile lui erau bune, noi eram proști...Cum s-a terminat? La final, și-a luat-o peste bot de la o femelă, care probabil că după 2 zile era satulă și spre surprinderea lui noi restul am făcut front comun împotriva lui. Și nici că l-am mai văzut de atunci...

2. De cele mai multe ori, comportamentul agresiv și ostil din partea trainerului este expresia insecurității profesionale. Adică, cred și eu că dacă toată viața ta ai fost în call center sau în problem solving, e mai greu un pic să vorbești despre vânzari din experiența ta lipsa. Adică miile de cărți de vânzări citite nu o să înlocuiască anii de alergătură la clienți. Și cine este în vânzări știe la ce mă refer. Am întâlnit și un astfel de trainer...nu e problemă, mereu există oameni cărora le face plăcere să asculte fraze frumoase din cărți, dar impactul după training este 0. Iar un vânzător cu experiență are 2 variante cu un astfel de trainer: fie stai liniștit, iei zilele de training ca pe o relaxare ba poți să pari și mai deștept decât ceilalți, fie poți să pari super deștept și să te implici dar atunci riști să îl superi pe domnul trainer din cărți.

3. Și încă o poveste cu animale... atunci când un animal evadează de la gradina zoologică, acesta practic schimbă un loc cunoscut cu unul necunoscut. Iar dacă este ceva ce urăște mai mult un animal... este necunoscutul. Primul lucru pe care îl va face va fi să se ascundă într-un loc care îi conferă un sentiment de siguranță și devine primejdios atunci când te interpui între el și locul de siguranță. Cam așa stau lucrurile și cu un trainer pe care îl scoți din zona lui de confort, când insiști cu întrebări la care nu știe să răspundă. Ce va face? Nu va recunoaște că nu știe chiar tot și că poate câteodată chiar nu știi să raspunzi la toate întrebările și va încerca să se întoarcă la materialul pe care l-a învățat acasă și pe care îl turuie atunci. Iar dacă nu îl lași să facă asta cu întrebările tale sâcâitoare...Doamne Ferește!

4. Dacă fiara cea mare nu se comportă ca fiara cea mare, atunci ceilalți își vor lua anumite libertăți. Adică pe înțelesul săracului nostru trainer: dacă nu îți place să ieși din zona ta de confort, dacă nu știi să îi apropii pe participanți, să le raspunzi la întrebări, să nu le raspunzi atunci cand nu știi, adică să nu deschizi neapărat gura doar de dragul de a o deschide și să le accepți ideile și argumentele atunci s-ar putea să simți că vrei să îi ... 

Până la urmă poate ar fi bine să facem cu trainerii același lucru pe care îl fac cu participanții, și anume pe o scară de la 1 la 10 ( 1 cel mai puțin și 10 cel mai mult ) cât de mult ar dori să fie provocați în activitățile care urmează. Deși în cazul lor ar trebui să fie 10+, dar cine știe poate că unii traineri își doresc să fie tratați cu blândețe.

Cu agresivitate fatalist optimistă,
AC


PS: Vă recomand cu mare placere " Viața lui Pi "... cartea de Yann Martel. Filmul nu l-am vazut că nu mi-a placut trailerul...

Adrian-Cioroianu-180x180

Adrian Cioroianu deţine funcţia de Business Development Manager în cadrul Intel Corporation. Este responsibil pentru dezvoltarea şi menţinerea relaţiilor cu reprezentanţii administraţiei publice şi cu cei ai industriei IT din România şi Bulgaria. De asemenea, printre responsabilităţile sale se numără dezvoltarea şi implementarea unor programe regionale şi naţionale pentru a creşte rata de penetrare a PC-urilor şi dezvoltarea mediului educaţional, precum şi susţinerea intreprinderilor mici şi mijlocii şi a sistemului de învăţământ prin investiţii în tehnologie.

Vezi mai multe articole din categoria: Sales & Marketing
Articolul anterior

ASUSPRO ESSENTIAL PU301LA

Articolul urmator

Ținuta, mai presus de haine!