România, atractivă datorită costurilor scăzute privind concedierea

România, atractivă datorită costurilor scăzute privind concedierea

România continuă să rămână atractivă pentru companiile străine pentru că înregistrează costuri scăzute privind concedierea din motive ce ţin de persoana salariatului sau din motive economice, comparativ cu alte ţări din Europa. Aceasta este concluzia unui studiu Deloitte, care precizează că alte state europene care aveau legislația asemănătoare cu a țării noastre că şi-au reformat legislaţia privind concedierea pentru a creşte flexibilitatea muncii şi/sau predictabilitatea costurilor cu concedierea.

Conform studiului, în ţări precum România, Franţa, Germania, Grecia, Italia, instanţa poate decide reintegrarea persoanei concediate în cazul deciziilor de concediere nelegale sau netemeinice, iar acest remediu va influenţa în ultimă instanţă costul final al concedierii. De altfel, în peste 75% dintre țările participante la studiu, un angajat poate fi reintegrat dacă instanța decide că motivele concedierii sunt nejustificate. Doar în Olanda și Ecuador este nevoie de un acord prealabil în acest sens și în doar câteva țări angajatorul are putere totală de concediere fără posibilitatea reintegrării. 

”Potrivit studiului, costurile cu concedierea sunt în general mai mici în România comparativ cu alte ţări şi nu sunt influenţate de nivelul de senioritate. O explicaţie o reprezintă prevederile Codului Muncii, care nu disting în funcţie de vechime. Mulţi angajatori au reglementate condiţiile privind concedierea în contractele colective de muncă şi, din experienţa noastră, putem confirma că vechimea este o variabilă care influenţează pachetul compensator. Totuşi, astfel de înţelegeri au o aplicabilitate limitată (la nivel de angajator sau sector de activitate), astfel că nu le putem considera ca fiind o practică general aplicabilă la nivelul angajatorilor din România”, a declarat Florentina Munteanu, partener şi coordonator al practicii de dreptul muncii la Reff & Asociaţii, citată de Agerpres.

O altă concluzie a studiului este că în majoritatea țărilor prinse în studiu vechimea în companie este factorul principal care determină costul cu concedierea. Mai mult de jumătate dintre țările participante la sondaj au plafonat fie perioada de preaviz, fie plata compensatorie în caz de concediere, fie ambele. Studiul Deloitte arată că cel mai mare cost privind concedierea este determinat de plata compensatorie datorată concedierii fără motive obiective.

Un alt aspect important al studiului este legat de concepte de bază precum concedierea din motive grave și protecția împotriva concedierii pentru anumite categorii de salariați (precum viitoarele sau proaspetele mămici). Aceste criterii sunt prezente în aproape toate țările, printre care și țara noastră, care are reguli clare privind imposibilitatea de a concedia un salariat pe durata concediului de maternitate sau pe durata efectuării concediului de odihnă sau medical.

 

Vezi mai multe articole din categoria: Tendințe