Povestea oazei de liniște și rafinament de lângă Timișoara: Pensiunea Grădina Verde

Povestea oazei de liniște și rafinament de lângă Timișoara: Pensiunea Grădina Verde

Povestea a început cu trei cuvinte: entuziasm, verde, satisfacție.

De ce entuziasm? Știam că e greu. Tot ce înseamnă greu în România: meșteri buni și serioși, autorizații, documente, birocrație, obținerea calității dorite, găsit oameni de încredere, construit pe principiul ”calitate nu cantitate”, evitat superficialitatea și veșnicul ”e bine și așa”. Noi nu voiam așa, voiam altfel. Și știam că altfel se poate obține doar cu entuziasm și răbdare. Voiam bun gust și rafinament, dar fără ostentație și fără să dăunăm specificului tradițional românesc. Voiam să arătăm străinilor care ne vizitează că și noi putem oferi ceea ce oferă ei (cu atât mai mult cu cât pensiunea e pe linie directă între Cenad și Timișoara!), că putem fi atenți și discreți în același timp, cum vor nemții, dar și pasionați cum vor italienii sau atenți la detalii cum doresc francezii.

 De ce verde? Pentru că suntem sătui de betoane, îngrămădeală, gălăgie, stress, aroganța, prost gust. Și căutam ceva verde, la modul metaforic, verde ca senzație vizuală și ca emoție.  Verde reprezintă culoarea vetii și a naturii, induce relaxare, pace și calm. V-ați întrebat vreodată de ce hainele medicilor în sălile de operație sunt verzi? Pentru că ajută pacienții să gândească pozitiv și să se simtă mai relaxați. Noi am vrut verde în interior și în exterior. Să facem în așa fel încât oaspeții noștri să se trezească relaxați și să rămână relaxați și după ce părăsesc camerele. Asta ne-am dorit pentru noi și asta oferim și celor care ne vizitează. O oază verde, de la draperii la gazon! 

De ce satisfacție? Pentru că ne vedem oaspeții mulțumiți. Și da, nu folosim cuvântul clienți, cei care ne călca pragul sunt oaspeți. 

Primesc ceea ce și noi ne-am dori să primim. Atenție și calitate. Mic dejun cu produse din mică noastră fermă (ouă, lapte, marmeladă și brânză de casă), relaxare în grădină sau pe terasă când e cald, la șemineu cu o carte și un pahar de vin (tot din Banat!) când e rece afară, proiecții de film dacă sunt cinefili, spațiu și logistică pentru seminarii și team-building. Copiilor le ocupam timpul la locul de joacă sau, și mai bine, cu animalele din gospodărie. Și ce satisfacție mai mare când o fetiță crescută la oraș aleargă și îi povestește mamei cu entuziasm ”Mamă, Clara a vorbit cu mine, mi-a spus muuu”. Da, Clara e văcuța noastră. Face parte din familie, împreună cu cei doi ponei, caprele, vițelul, găinile și cățelul. Evident, ca membri în familie au toți nume, dar va povestim mai multe despre ei când veniți în vizită. 

De fapt, pe lângă cele trei cuvinte de început mai există unul: patru. Patru margarete. Asta pe lângă sutele de alte flori care vă așteaptă, din vara acestui an, la Pensiunea Grădina Verde.

Vezi mai multe articole din categoria: Afaceri de succes
Etichete: Pensiune Parteneri