Multimedia și clasic la ”Workshow Declarație de drag”

Multimedia și clasic la ”Workshow Declarație de drag”

Adrian Păduraru aduce workshow-ul ”Declarație de drag” la București în 27 decembrie. Cunoscutul actor de teatru și film folosește mixul de tehnologie, poezie și muzică pentru a pune în valoare opere clasice și pentru a reduce conflictele între generații. Într-un spațiu scenic multimedia, înnobilarea decorului se realizează prin înglobarea proiectului ”Pictura prin sunet”, creat de istoricul și criticul de artă Adrian Buga - proiect valoros pe de o parte prin utilizarea ca ”materie primă” a unor opere de artă plastică clasicizate, din colecția profesor Chiricuță și pe de altă parte prin prezentarea lor, însoțite de comentariu rostit, muzică, efecte sonore și animație.

WorkShow-ul „Declarație de drag...” se adresează spectatorilor de vârste diferite și de diverse grade de familiarizare cu artele componente ale spectacolului. Utilizează notorietatea spectacolului de teatru pentru popularizarea artelor care se bucură de mai puțini spectatori-consumatori, așa cum sunt: poezia, artele plastice și dansul.

Mesajul este îndreptat spre readucerea în lumină a valorilor umane – iubirea, toleranța, generozitatea, încrederea, speranța – și a demonstrat, ca prim rezultat de impact, capacitatea de a-i aduce pe spectatori unii către ceilalți, prin mesajele exprese sau implicite, prin trăirile emoționale puternice pe care le generează și prin încurajarea exprimării acestora.

Workshow-ul din acest an aduce câteva noutăți: spectacolul este construit pe un scenariu de poezie românească clasică și contemporană, cu o structură dinamică, adăugând consecutiv sau simultan, momente de muzică și ritmuri. Folosește ca fundal sau punct de inițiere a unor momente, reproduceri de artă plastică, supradimensionate, alternând ansamblul cu detaliul semnificativ, într-o metaforă a iubirii. În plus, formula scenic a evoluat în dinamism, de la voce și pian, la variante în care s-au adăugat chitară, baterie, flaut, violoncel, backing vocals, cor de 60 persoane, orchestră. Aceasta poate fi îmbunătățită, păstrând elementele de bază: voce, pian, chitară, bass, percuție, backing vocals.

Acestora li se adaugă elementele multimedia folosite în cadrul spectacolului și posibilitatea de a integra în structura spectacolului momente dedicate oamenilor și proiectelor de valoare din localitățile unde se desfășoară reprezentația.

Vezi mai multe articole din categoria: Noutati