5 sfaturi cheie pentru a găsi constructorul potrivit

5 sfaturi cheie pentru a găsi constructorul potrivit

Alegerea unui constructor pentru o nouă casă poate consuma mult timp, dar este un timp bine petrecut având în vedere sumele pe care trebuie să le aloci pentru constucție. Există mai mulți factori importanți pe care ar trebui să îi ai în vedere atunci când dorești să iei o decizie în ceea ce privește alegerea constructorului. 

 
 
 

Te-ai hotărât să îți construiești o casă?

Te-ai hotărât să îți construiești o casă, și ai început deja cu primii pași către a schița și a face un plan pentru casa ta de vis. Poate deja te-ai uitat pe câteva anunțuri și oferte din partea firmelor de construcții dar încă nu te-a hotărât care e cea mai bună alegere pentru tine. Atunci acest articol sigur te va ajuta să te lămurești.

 

Ce vei găsi în acest articol?

  • 5 pași pentru a alege un constructor potrivit pentru casa ta
  • Află tot ce ar trebui să știi înainte de a cumpăra a construe sau a amenaja o casă, din eBook-ul nostru
  • Cum să eviți experiențele neplăcute cu constructorii și să obții rezultatul dorit
 
pregătirea inainte

Adevărul este că dacă ajungi să te prezinți nepregătit în fața constructorului, te supui riscului ca acesta să-ți ia mai mulți bani decât e cazul. Dacă ești nepregătit, atunci începe să de documetezi și să afli care sunt pașii pe care îi ai de făcut. Poți afla mai tot ce ar trebui să știi înainte de a cumpăra a construe sau a amenaja o casă, din eBook-ul nostru. POȚI DESCĂRCA EBOOK-UL AICI

Poate ai auzit povești privind probleme cu constructorii și bugete care scapă de sub control sau case lăsate pe jumătate terminate. Dar realitatea este că marea majoritate a constructorilor sunt profesioniști care fac lucrurile cu devotement și implicare. Cu toate acestea, pentru a evita experiențele proaste trebuie să fii atent la modul în care alegi constructorul și cum gestionați și comunicați cu acesta. Este important să pui bazele unei relații bune cu constructorul, iar pentru asta am pregătiti pentru tine o serie de pași pe care să îi urmezi.

 

1. Nu aborda un constructor dacă nu ești pregătit.

Poate părea logic, dacă te gândiești să înepi lucrările de construcție cel mai simplu este să contactezi un constructăr. Dar lucrurile stau puțin diferit. Începe să te pregătești și să te documentezi înainte de a aborda un constructor.

Înainte de a lua legătura cu un constructor profesionist, pentru a evita orice surplus de buget este recomandat să ai înainte toate informațiile despre proiect, desene sau schițe. Doar în acel moment este indicat să se abordeze constructorul. Având toate datele, ştiind exact ce îți dorești de la viitoarea ta casă și ce va fi şi ce nu va fi inclus, specialistul poate face o listă de preț cât mai apropiată de situația reală, respectiv un deviz inițial.

În caz contrar, constructorul va fi pus în situația de a nu avea informații detaliate, respectiv de a realiza o listă de preț foarte diferită față de un eventual cost real.

 

2. Fii focusat pe scopul proiectului

2.	Fii focusat pe scopul proiectului

Știi ce vrei, ai trecut deja de etapa în care te gândești la stiul tău de viață și îți răspunzi la întrebările esențiale privind construcția casei tale. (Dacă nu, vezi întrebările în ebook-ul nostru DESCARCA AICI, și pune-ți gândurile, videle și planurile în ordine)

Acum e timpul să găsești acel constructor sau acea firmă care să îți poate aduce vidul la realitate.  Caută tipul potrivit de companie de construcții pentru proiectul casei tale. Ține cnt de faptul că dimensiunea unei companii din domeniul construcțiilor, poate varia, de la o mică echipă pe cont propriu, până la multinaționale.

Caută echilibrul între un preț care să se încadreze în bugetul tău și care să îți ofere calitate dorită și o organizare potrivită. E greu să obțineții tot ce e mai bun din cele trei, dar aici este esențial să decizi c este potrivit pentru tine și să ții cont de aceste elemete atunci când alegi o companie de construcții.

Nu uita, nu te baza doar pe recomandările familiei sau prietenilor. E posibil ca un constructor potrivit pentru ei să nu fie unul potrivit și pentru tine. Există site-uri de specialitate la care poți apea pentru a găsi informații  complete privind lucrările efectuate, imagini, descrieri, inclusiv recenzii oferite. Solicită un portofoliu, vezi dacă cee ace construiește el se potrivește ca stil cu ceea ce îți dorești tu. Verifică profilul meşterului şi observarea recenziilor primite de la ceilalți proprietari.

 

3. Stabilește dacă ai nevoie de un specialist sau doar de un constructor general.

Un constructor general foarte bun este potrivit, cu excepția cazului în care lucrarea pe care ar trebui să o facă iese din tipare și este neobișnuită. De exemplu, un bun constructor general este perfect capabil să transforme o mansardă sau să construiască un subsol. Poți, desigur, să alegi o o companie care să îți construiască totul, de la subsol până la mansard și de asemenea să facă o treabă excelentă. Cel mai important lucru este să găsești pe cineva care să facă treabă bună la prețul potrivit.

 

4. Fii atent la contractual pe care îl semnezi cu constructorul

4. Fii atent la contractual pe care îl semnezi cu constructorul

În domeniul construcțiilor, un contract constituie baza legală pentru acordul dintre un constructor şi un client. Constructorul se obligă că va efectua lucrările specificate în contract, iar clientul va achita suma de bani stabilită. Există mai multe tipuri de contract, însă majoritatea includ schițele şi proiectele stabilite inițial.

Termenul în care se realizează plata, respectiv avansul, reprezintă o categorie importantă. Multă lume este tentată să afirme faptul că firmele mai mari sunt mai scumpe, însă de multe ori, situația este exact opusă. Desigur, prețul depinde de dimensiunea lucrării şi negocierile se pot realiza în funcție de numărul proiectelor.

 

5. Realizați inspecția finală

Pe parcursul derulării unui proiect de construcții sau de renovare, este important foarte important ca proprietarul să efectueze câteva inspecții asupra lucrărilor efectuate până în acel punct. Aici trebuie să te raportezi în principal la punctul 2, discutat mai sus și să înțelegi implicațiile bugetare viitoare.  Este important să notezi observațiile şi să se fotografiezi etapele proiectului, munca depusă de meșteri, poziționarea sistemelor electrice sau de canalizare.

O listă completă de inspecție ajută clientul să primească lămuriri importante privind unele aspecte asupra cărora are dubii. În ultima parte a lucrărilor, este firesc să se acumuleze lucruri care sa inducă o confuzie, în special asupra unor aspecte tehnice. În acest punct, este necesar să se clarifice toate aspectele proiectului, deoarece ambele părți abia asteaptă ca munca să fie finalizată.

Pentru a nu exista aspecte neclare după încheierea proiectului, ambele părți trebuie să fie organizate şi să comunice clar observațiile avute în vedere.

Vezi mai multe articole din categoria: Management & Strategie