Un pas mic pentru omenire, un salt gigantic pentru cariera ta

Un pas mic pentru omenire, un salt gigantic pentru cariera ta

“Un pas mic pentru om, un salt gigantic pentru umanitate”. Pe 20 iulie 1969, cand a rostit cuvintele care au intrat in istorie, Neil Armstrong avea 38 de ani. Era cea de-a doua si ultima misiune spatiala a lui Armstrong, ajuns comandant al misiunii de aselenizare Apollo 11. Impreuna cu Buzz Aldrin, a coborat pe suprafata Lunii si a facut o misiune de explorare de doua ore si jumatate direct pe suprafata satelitului natural al Pamantului, in costume lunare, timp in care cel de-al treilea membru al echipajului, Michael Collins, se afla in capsula pe orbita. Dupa 21 de ore si jumatate pe suprafata lunara, modulul Eagle a decolat si s-a inscris pe orbita lunara unde s-a cuplat cu modulul de comanda si serviciu pilotat de Collins.

Pana sa devina primul om care a pasit pe Luna, tanarul american a fost pilot de incercare si pilot naval. Armstrong a fost pasionat de zbor de la o varsta frageda si a obtinut licenta de pilot la varsta de 16 ani. Nimeni NU devine astronaut din greseala...

Cu cat stiti mai precis ceea ce doriti sa faceti, cu atat devine mai usor sa dezvoltati o strategie ca sa reusiti sa va atingeti scopul. Parte din aceasta strategie este, desigur, stabilirea de relatii cu persoanele din mediul vostru care va pot ajuta sa ajungeti acolo unde va doriti.

Toate persoanele de succes pe care le-am cunoscut au, intr-o masura mai mica sau mai mare, un anumit zel in stabilirea obiectivelor. Sportivi cunoscuti, directori, lideri carismatici, agenti de vanzari de succes si manageri cu rezultate bune, cu totii stiu ce isi doresc de la viata si incearca sa obtina acel lucru.

In cartea sa: Nu mancati niciodata singuri (aparuta si in limba romana, la editura Publica), un adevarat manual de business networking, Keith Ferrazzi povesteste despre cum a rafinat propriul proces de stabilire a obiectivelor, in trei pasi:

· pasul 1: Gasiti-va pasiunea (1)

· pasul 2: Puneti-va obiectivele pe hartie (2)

· pasul 3: Creati-va un "comitet consultativ" personal (3)

Despre acest proces vom vorbi in detaliu in cadrul BD Leadership Bootcamp, de unde cei prezenti vor pleca cu doua instrumente extrem de importante in setarea misiunii lor: harta viselor si a fericirii si planul de transformare a misiunii in realitate. 

Laszlo Pacso este mentor la BD Leadership Bootcamp, unde sustine modulul de business networking.

Vezi mai multe articole din categoria: Leadership