Leadership în vremuri provocatoare

Leadership în vremuri provocatoare
Ai sesizat si tu ca perioadele provocatoare sunt cele in care inveti cel mai mult? Eu am simtit asta de mai mult ori in viata, reflectand la motivele pentru care anumite evenimente au aparut in viata mea si la ceea ce am invatat din ele. 
 
VICA este o femeie capricioasa dar este si acronimul  in romana pentru VUCA Volatility, Uncertainty, Complexity, Ambiguity.
Iar VICAVolatil, Incert, Complex si Ambiguu este descrierea perfecta pentru mediul de business de astazi.
 
La aceasta editie de la Cluj Business Days a workshopului Leadership in vremuri provocatoare primul speaker a fost Dan Berinde, partener fondator al Coaching partners. – El este  Coach international care lucreaza cu leaderi si echipe de management din companii si ne-a vorbit despre cat de important este sa poti crea in jurul tau cea mai buna echipa in contextul dat.
El ne-a spus ca performanta leaderului este masurata in cat de bine functioneaza leaderii din echipa lui. Si despre faptul ca rolul leaderului este sa creeze acel context in care sa ii lasi pe oameni sa actioneze. El pune accent pe abilitatea leaderului de a recunoaste si de a valorifica potentialul uman.

Cu umorul fin care il caracterizeaza, Dragos Anastasiu Eurolines Romania ne-a entuziasmat pe toti cu mesajul sau. El spune ca fundatia este MENTALITATEA.
Ne-a mai spus  ca este important sa facem o schimbare de mind-set si ca primul care face aceasta schimbare esti chiar tu. Leaderul sa demonstreze prin ceea ce face! Si sa acorde incredere totala oamenilor din echipa.

Nathanael Costea  - CEO High EQ venit din Australia special pentru Business Days – ne-a vorbit despre faptul ca acest climat provocator va creste si va creste din ce in ce mai mult. Solutia propusa de el: sa devenim elastici in gandire – vorbim despre gandirea  in care ii include pe oamenii din echipa in luarea deciziei. Ca cele mai multe optiuni sunt la generatia noua. Ei isi doresc sa schimbe lumea iar noi avem rolul de a-i ajuta sa isi resolve provocarile.
 
Vezi mai multe articole din categoria: Leadership