Recruiting in the digital era – lumea online a gasit candidatul perfect

Recruiting in the digital era – lumea online a gasit candidatul perfect

Incotro? Cum va fi recrutarea, in viitor?
Sa-i intrebam pe oamenii statisticilor. Site-ul financialforce.com a relevat ca, in contextul recentei creșterii economice, volumul de angajare a crescut cu 20% în ultimii doi ani. Totuși, bugetele alocate recrutării au crescut doar cu 13%.

Avem o situatie! Cum procedam?  Cum se poate face recrutarea mai inteligent și mai eficient?

Boston Consultant Group a descoperit: companiile care investesc inteligent pentru a se asigura ca recruteaza pe cei mai buni au un venit de trei ori mai mare si un profut de doua ori mai mare decat concurenta.

Transformarea digitală a resurselor umane a deschis noi oportunități pentru organizații de a implementa strategii de angajare mai inteligente, conform site-ului speexx.com. Companiile folosesc sisteme complexe de HCM, reducând costurile proceselor de recrutare. Cu toate acestea, un studiu realizat de Oxford Economics arată că costul logistic al găsirii și absorbției unui nou muncitor, precum și costurile producției pierdute este în medie eșalonat de 6.000 de euro pe angajat. Acest lucru crește până la triplu bugetul alocat pregătirii angajaților.

Deci, ce mai pot face managerii de resurse umane pentru a implementa o strategie de recrutare inteligentă în era personalului digital?

Companiile aleg software-ururi relevante în toate domeniile HR - achiziție de talente, management de talente și managementul forței de muncă. Acest lucru permite companiilor să-și anuleze ERP-urile scumpe și prea configurate pentru o conglomerare de sisteme elegante și direcționate. Unele servicii oferă și o piață, o colecție integrată de tehnologie terță parte care oferă o platformă ușoară pentru companii să continue să se integreze în sisteme moderne.

Sa privim insa universul digital. Limita lui este dincolo de cer. Harvard Business Review arata ca internetul e o retea sociala cu sansa de a da companiilor acces la un urias grup de talente mai larg. Adica sunt sanse mai mare sa gasesti omul potrivit!

Recrutarea digitala nu se opreste insa o postare pe LinkedIn. Batranul CV e obligat la completarea unor date mai complexe. Nu ne mai caracterizeaza ceea ce scriem pe incredere, si Digital Reputation. Urmele pe care le lasam online prin locurile pe unde am trecut. Experienta devine tot mai transparenta.

Recrutorii pot utiliza aceste date pentru a obține informații esentiale despre abilitățile potențialilor candidați. Legam prezentarile de sociale media si putem afla interes și hobby-urile, adica o imagine de ansamblu asupra personalității candidatului.

Pentru a crește calitatea angajărilor dvs., trebuie să vă asigurați că tot ce spune candidatul despre el este si real. Folosind un instrument de evaluare pre-angajare, devine mai clar dacă un candidat poate lucra cu adevărat cu instrumentele de care are nevoie.

Exista deja sisteme de evaluare a exprimarilor online ale candidatilor si chiar ofera acestora un test de evaluare al vocabularului, a pronuntiei, a fluentei vorbirii, pentru a filtra eficient grupul de candidați și într-un mod obiectiv, precum LASC Speexx.

Exista o solutie pentru a gasi cele mai tari solutii de recrutare in era digitala: participarea la workshop-ul Recruiting in Digital Era, de pe 11 decembrie, la Business Days.
Viitorul este in oameni!

Despre autor:

Jurnalist TV, radio și presa scrisă. Trainer în media și comunicare. Public speaker. Prezentator de evenimente.
Cristi Brancu este un om perfectionist. Pasionat de comunicare și de puterea poveștii.  Îndrăgostit de storytelling și convins că "Story is Business. And Business is Story". Cristi Brancu s-a lăsat mereu ghidat de valori, adevăr și emoție.
Noul său proiect, Story-Trainer, susține organizatii, comunități și persoane publice să-și construiască o poveste memorabilă, pentru a transforma brandul lor într-unul uman, atrăgător și puternic.
 
 
Sursa foto: Austin Distel
Vezi mai multe articole din categoria: Leadership & Resurse Umane
Etichete: Resurse Umane