Noua stiinta a motivarii si retentiei

Noua stiinta a motivarii si retentiei

Esti praf! Nu esti in stare de nimic! Sunt cuvinte pe care le-am auzit de atatea ori din gura unui antrenor de performanta, aici si acum – la noi in tara,  in zilele noastre,  intr-un sport care este pe cale sa piarda orice speranta de a mai castiga ceva medalii ...

Credeti cumva ca astfel de calificative primeau doar cei mai slabi din echipa?

Nu. Formulele: ”Praf”.. ”Nu esti bun de nimic”, ”Habar nu ai” erau folosita pentru toata echipa, indiferent de nivel, campioane sau nu, toate fetele din sala erau ”praf”.

Si vorbesc despre camioane reale, cu ani de sport de performanta si cu antrenamente zilnice de 4 ore...

O sa va intrebati care este problema? Si care este legatura cu Leadership-ul? Imediat veti afla...

Cum dupa ce ii spui omului ca nu e in stare de nimic, te astepti ca in concurs sa fie echilibrat, sa isi pastreze concentrarea si sa castige?

Ce legatura are cu leadership-ul? Un leader poate demotiva foarte usor.

Cuvintele pe care le spune sunt cruciale.

 La unul dintre cursurile pe care le predau,  Comunicare in Leadership, am intalnit  o doamna care a fost marcata de cuvintele spuse de un sef.  Avea in jur de 35 de ani. Am cerut participantilor sa imi dea exemple de feedback primit. In urmatoare le secunde i-au aparut lacrimi in ochi... Cu glasul intretaiat ne-a povestit despre un sef al ei care, cu mai mult de 10 ani in urma, pe cand isi asumase sa coordonarea activitatea unei echipe din departament. Dupa ce muncise foarte mult sa organizeze echipa si sa faca lucrurile sa mearga, intr-o zi seful i-a spus: ”Nu vei fi  niciodata in stare sa conduci o echipa!. Nu poti fi manager!”   Va dati seama? Dupa mai mult de 10 ani ea avea lacrimi in ochi....

Iata doar unul dintre lucrurile pe care le poate face un leader pentru a  DEMOTIVA...

Mai sunt si altele? Desigur:

 • Ignorarea lucrurilor bine facute,
 • Aprecierea selectiva a unora dintre oamenii din echipa, pe lucruri minore,   in timp ce omiti lucrurile bne pe care le fac ceilalti
 • lipsa obiectivelor clare
 • dezorganizarea..
 • Feedback-ul negativ si vanatoare de greseli

Toate acestea pot demotiva si inca multe altele.

Totusi, va lansez cateva intrebari la care sa va ganditi:

 • Poate fi un om motivat?
 • Cu alte cuvinte poate veni cineva din exterior sa motiveze o persoana? Poate face un leader aceasta cu oamenii din echipa?
 • Se poate motiva cineva singur?
 • Motivatia vine de la sine, trebuie sa faca si managerul ceva?
 • Dar HR-ul? Dar top –managementul si GM-ul?
 • Si care sunt metodele moderne care pot fi folosite?

Despre toate acestea vom discuta in cadrul Workshopului – ”Noua stiinta a motivarii si retentiei” pe care il voi modera (in 11 iulie, de la ora 14.30) in cadrul Business Days Cluj 2019.

Te asteptam asadar la Conference Hall Platinia, in 10 si 11 iulie in Cluj. Cu 6 Workhopuri pe tematica de leadership si HR si cu multe alte sesiuni in program.

Vino și tu la Conferințele și Workshop-urile de la Cluj Business Days 2019! Pentru a te înscrie, este necesar să achiziționezi un tichet Professional Development, care îți va permite accesul și la conferințele de la Cluj Business Days 2019, precum și la alte workshopuri, dacă vor fi de interes pentru tine. În plus, vei primi informații care te vor ajuta să îți dezvolți afacerea, acces la prezentările și recomandările oferite de aceștia și sfaturi de la peste 100 de experți în diferite domenii - antreprenoriat, management, leadership, oameni de business care au reușit cu afacerile lor. 

Vezi mai multe articole din categoria: Evenimente