Elevii de peste 16 ani, soluția pentru problemele din piața muncii?

Elevii de peste 16 ani, soluția pentru problemele din piața muncii?

Politicieni din mai multe partide din Opoziție au depus la Senat un proiect de modificare a Legii privind Codul Fiscal care prevede impozit de 0% pentru elevii cu vârsta de peste 16 ani care muncesc cu contract part-time şi impozit de 5% pentru absolvenţii din învăţământul profesional dual care muncesc. Această inițiativă își dorește să fie o opțiune pentru angajatorii care au mai probleme de atragere a forței de muncă, în contextul uneia dintre cele mai dificile crize din piața muncii.

Potrivit Mediafax, iniţiativa legislativă care propune modificarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal introduce un nou alineat (4) la art. 64 care prevede: "Cota de impozit este de 0% şi se aplică asupra venitului impozabil corespunzător elevilor de peste 16 ani pe perioada contractului de muncă part-time, respectiv 5% absolvenţilor din învăţământul profesional-dual, încadraţi pe piaţa muncii, în baza unui contract individual de muncă cu operatorul economic partener al unităţii de învăţământ absolvite pe o perioadă de maxim 3 ani".

"La momentul actual, România se confruntă cu una dintre cele mai profunde crize a forţei de muncă calificată, fenomen care, pe termen mediu şi lung va avea repercusiuni grave asupra productivităţii muncii şi implicit a economiei naţionale. Această modificare legislativă face parte dintr-un pachet normative ce urmăreşte îmbunătăţirea cadrului legislativ general prin modificarea atât a Legii Educaţiei, cât şi a Codului Fiscal. Astfel, cele două iniţiative complementare au menirea de a crea noi oportunităţi pentru absolvenţii învăţământului profesional dual, în vederea atât a menţinerii forţei de muncă calificată în România prin acordarea facilităţilor economice, cât şi a încurajării agenţilor economici să investească în dezvoltarea învăţământului profesional dual", se arată în expunerea de motive a proiectului.

În proiectul inițiat sunt citate date ale Institutului Naţional de Statistică (INS) care relevă faptul că majoritatea tinerilor încadraţi pe piaţa muncii sunt absolvenţi de studii superioare, peste 80%, iar peste 60% au nivel mediu de educaţie şi doar un pic peste 40% au nivel scăzut de educaţiei, notează ZF.ro. Un lucru observat de inițiatori este că nivelul de ocupare scade odată cu nivelul de educație.

România, deficit de peste jumătate de milion de oameni în piața muncii

Datele INS arată că în piața muncii din România există un deficit de peste 600.000 de persoane, principalele cauze ale crizei din piața muncii fiind emigrarea și șomajul. Managerii din marile companii și specialiștii din departamentele din HR au semnalat de multe ori faptul că acest deficit ar putea reparat cu ajutorul tinerilor, care ar trebui îndemnați să parcurgă învățământul profesional dual.

În ultimii ani, mediul politic a aprobat mai multe facilități legislative pentru companiile care angajează tineri, dorind să încurajeze astfel creșterea numărului de angajați tineri. Însă reprezentanții autorităților locale spun că de multe ori tinerii preferă să stea acasă și să încaseze ajutorul social care este acordat tinerilor, ori să muncească la negru și că soluția pentru reducerea acestui fenomen ar trebui să fie reducerea ajutoarelor sociale pentru tineri.

Problemele din piața muncii au fost dezbătute la fiecare eveniment Business Days din acest an: Sorin Faur a subliniat la Business Focus Iași și Business Days Cluj că lipsa de potențiali candidați și retenția oamenilor în companii este acum o problemă de business, nu doar o problemă de HR. El a amintit studiile naționale și internaționale, care arată că dificultatea de a atrage personal este întânită și în Europa, așa că acum companiile românești se luptă pentru candidați nu doar cu diverși competitori români, ci și cu alte companii din Europa.

Vrei să afli mai multe despre acest subiect? Vom dezbate această tema la evenimentele Business Days din a doua oarte a acestui an: Timișoara Business Days (24-25 octombrie 2018) și București Business Days (12-13 decembrie 2018). Înscrie-te și tu!

Vezi mai multe articole din categoria: Resurse umane