Domenii în care să investești în 2018

Domenii în care să investești în 2018

Dacă vrei să intri în rândul antreprenorilor în 2018 și nu știi încă în ce să investești, ar fi bine să știi că IT-ul și agricultura sunt doar două dintre domeniile care se păstrează de interes pe piață. Specialiștii au făcut a listă a domeniilor care pot fi profitabile pentru români în 2018.

IT-ul continuă să fie și în 2018 unul dintre cele mai ofertante domenii în care îți poți deschide o afacere. Fie că vrei să faci un magazine online, fie că te gândești la o aplicație web, acest domeniu rămâne unul deschis și de viitor. Având în vedere faptul că numărul magazinelor online și a site-urilor de servicii a crescut și în 2017, iar trendul este unul ascendant, specialiștii cred că acest domeniu va rămâne unul profitabil, perfect pentru cei care vor să-și deschidă o afacere în 2018. Sectorul IT a fost al doilea motor din PIB-ul României pe 2016, cu doar 150.000 de angajați, după cum notează Wall-street.ro.

 Agricultura rămâne printre cele mai importante domenii în care să ai success în afaceri în acest an. Potrivit Wall-street.ro, Domeniul agriculturii a fost unul dintre principalele motoare pentru economia romaneasca in anul 2017 si are toate sansele sa ramana la fel si in 2018. Printre cele mai solide zone de afaceri din agricultura se numara cele cu floarea soarelui, unde Romania a fost cel mai mare producator din Uniunea Europeana in ultimii ani.

Un alt domeniu care ar putea fi profitabil este cel al serviciilor: fie că vorbim despre servicii de curățenie pentru cei care petrec mult timp la serviciu și nu mai au timp sau energie să se ocupe de asta sau de servicii care îți aduc cumpărăturile la ușă ori îți aleg cea mai bună soluție pentru decorarea casei, aceste tipuri de afacere au toate șansele să aibă succes.

Specialiștii cred că în acest an au toate șansele să reușească și afacerile de tip HoReCa, mai ales în zonele în care au fost dezvoltate spații de birouri. În aceste clădiri de birouri lucrează un număr mare de persoane, care sunt clienții ideali pentru aceste firme.

În cazul în care unul dintre aceste domenii te atrage și te-a convins să intri în rândul antreprenorilor români, nu uita că platforma Business Days a fost și este alături de business-urile românești de peste șapte ani. Poți consulta oricând resursele dedicate antreprenorilor de pe site-ul Business Days, precum și materialele video de pe Business Days TV - pentru aceasta nu uita să te abonezi pentru a accesa conținutul premium.  

Vezi mai multe articole din categoria: antreprenoriat