Mindset potrivit pentru recuperarea după COVID-19

Mindset potrivit pentru recuperarea după COVID-19

Aceasta perioada este apăsătoare, periculoasă și plină de restricții pe toate planurile: medical, economic, psihologic, moral etc. însa este, în același timp,  o perioada în care putem face un pas înapoi și ne putem uita la noi. Este o perioada în care putem renaște din toate punctele de vedere, în care ne putem revizui prioritățile și valorile, în care ne putem întari psihic și reorienta financiar. Este o perioadă în care să ne privim cu întelegere slăbiciunile, fricile, greșelile și putem să decidem că vrem sa fim oameni mai buni, mai puternici, mai înțelepți.

 

Cuprins

  1. Mediul te influențează
  2. Nu aștepta să treacă criza pentru a acționa
  3. Fii pregătit pentru a întâmpina riscuri în drumul către oportunități
  4. Fă un plan de restaurare și diversificarea a resursei financiare
  5. Concluzii
 

Mediul te influențează

Fii conștient de faptul că mediul te influențează, atât atitudinal cât și moral, tocmai de aceea recuperarea după COVID-19 poate părea un obiectiv îndepărtat, deoarece întregul climat social este angajat într-o luptă aprigă pentru a depăși criza de sănătate provocată de COVID-19.

Fiind angrenați într-un mediu în care știrile și rapoartele zilnice transmit numărul crescând al deceselor și al noilor infectați cu virusul COVID-19, un mediu în care unii se confruntă cu pierderea veniturilor, a locurilor de muncă sau chiar a afacerii, poate fi dificil să te gândești la viață ta după criză sau la modalitățile de recuperare a pierderilor, oricât de convinși am fi că pericolul va trece.

 

Avem o serie de alegeri de făcut în raport cu prezenta criză. Poți trece prin aceasta criza, tensionat/tensionată,  urmărind fiecare noua știre negativa, trăind o continuă anxietate și o refugiere în orice formă de relaxare și destindere SAU,  poți să valorifici această perioadă, trăind-o frumos, cu inima deschisa, acumulând noi cunoștințe și abilități, planificând și acționând pentru recuperarea necesară după finalizarea stării de urgență.

Dacă faci parte dintre cei din a doua categorie, uite ce își recomandă Jennifer Harris, fondatoarea  Purses, Pumps and Power, să faci.

 

Nu aștepta să treacă criza pentru a acționa

Recuperarea după COVID-19 vă va solicita să adoptați o gândire diferită, nu trebuie să aștepți finalul crizei pentru a acționa în privința stabilității tale financiare. Pregătește-te din timp. Dacă până acum nu ai pus mare preț pe administrarea resurselor financiare, e timpul să începi. Nu intrați într-o stare de hibernare până trece criza, și nici nu considera carantina o vacanță.

Indiferent dacă lucrați de acasă pentru un angajator sau sunteți proprietar de afaceri, rămâneți un activ, pentru companie, rămâi vizibil și valoros pentru echipa, colegi și clienți tăi. Fii în contact cu mediul tău de afaceri prin videoconferințe, telefoane și social media.

Folosiți acest timp pentru a explora alte oportunități, atât pentru a genera venituri imediate, cât și pentru a genera sustenabilitate odată ce restricțiile coronavirusului sunt ridicate. Nu acționa doar pe termen scurt, fă-ți planul pe termen lung, gândește-te la viitor și ce vrei să faci cu el. Fii un participant activ la conferințe virtuale, webinarii și alte activități în care îți poți dezvolta abilități și cunoștințe, creează contacte noi de care vei avea nevoie odată ce trece criza.

 

Fii pregătit pentru a întâmpina riscuri în drumul către oportunități

Pentru a te pregăti să beneficiezi de oportunitățile viitoare, astfel încât să generezi venituri noi și să restabilești stabilitatea financiară odată ce trece criza, cel mai probabil va solicita să  investiți bani acum, chiar dacă resursele sunt strânse și viitorul este incert.

Asta însemnat să investești timp și bani pentru a începe să înveți noi abilități, să investești  în tine și formarea ta sau, în cazul liderilor de afaceri în acumularea de cunoștințe și în instrumentele necesare pentru adaptarea companiei tale la noul mediu și pregătirea pentru schimbările viitoare.

Aceasta ar putea însemna cheltuirea de bani pentru acel training sau webinar online, pentru tine sau echipa ta,  abonarea la serviciile necesare pentru adaptarea proceselor companiei la lucrul remote, sau chiar pentru instruirea angajaților privind adaptarea comunicării cu clienții tăi, la noul mediu. Dacă sunteți un proprietari de întreprinderi mici, acesta este momentul să investigați și să solicitați împrumuturi și subvenții oferite atât de guvern, cât și de companiile private, care vizează tranziția în timp de criză și recuperarea ulterioară a pierderilor.

Nu aștepta pasiv, măsurile luate de instituțiile guvernamentale, privind reducerile, amânarea plăților taxelor și impozitelor sau amânarea plății ratelor la bancă, nu vă bazați pe o salvare temporară de la plata chirii, a ipotecii și a altor facturi.

Când starea de urgența generată pe fondul sănătății, este trecută și economia nu mai este în pauză, acele obligații financiare se vor întoarce și va trebui să le îndeplinești. Cel mai rău lucru pe care îl puteți face este să vă refugiați în  Netflix și relaxare până la sfârșitul coșmarului  coronavirus. Eșecul în căutarea și urmărirea oportunităților acum, va face mult mai dificilă recuperarea după înlăturarea crizei și stării de urgență.

 

Fă un plan de restaurare și diversificarea a resursei financiare

Începeți să vă gândiți acum, în timp ce economia este închisă și multe activități sunt în așteptare, la modalități de a genera venituri din alte surse decât cele pe care te bazai înainte de criză.  

Chiar dacă ai un loc de muncă sau o afacere, unde vei relua activitatea odată ce criza trece, incertitudinea viitorului este mare, nici impactul crizei nu poate fi evaluat, așa că ia în calcul noi variante de venit. De asemenea, faceți planuri pentru a reconstrui sau a stabili economii, asigurări, fonduri de urgență și alte resurse financiare. Diversificarea surselor de venit, precum  investițiile și alte active financiare, trebuie să fie o prioritate esențială a recuperării după COVID-19.

 

Concluzii

Sperăm că, odată ce națiunea va trece de criza actuală și motoarele economiei noastre vor fi repornite, majoritatea oamenilor vor avea locuri de muncă și întreprinderile vor avea fonduri necesare pentru a restarta economia rapid.  Cu toate acestea, cu această  întrerupere fără precedent atât a forței de muncă, cât și a activităților economice, nu se poate preconiza ce formă va lua recuperarea economică. Indiferent de ce urmează după finalizarea stării de urgență, după înlăturarea crizei, este important ca oamenii să înceapă să își adapteze mentalitatea pentru o nouă normalitate, care implică atât provocări noi, cât și noi oportunități.

Mindset-ul poate fi diferența dintre simpla supraviețuire ca urmare a crizei de sănătate și construirea unei stabilități și prosperități post criză. COVID-19 va fi învins cu siguranță, important este cum acționezi tu în raport cu această situație.

Începe recuperarea chiar acum, informează-te, caută soluții, descoperă oportunități, caută noi tipuri de venit, dezvoltă noi abilități și deprinderi!

 

Vezi mai multe articole din categoria: Dezvoltare Personala