Cine sunt câștigătorii Galei Business Days 2018

Cine sunt câștigătorii Galei Business Days 2018

Gala Business Days a premiat oamenii de afaceri și companiile care s-au evidențiat în 2017. Evenimentul, desfășurat la Le Chateau, a adunat cele mai mari companii din țară și cei mai cunoscuți antreprenori, business angels și șefi de companii din România, într-un eveniment ce a devenit un etalon în lumea de business din țara noastră.

Prima parte a festivităților de premiere a fost dedicată premiilor regionale, respectiv celor care și-au pus amprenta în dezvoltarea economică a regiunii în care își desfășoară activitatea. Au fost premiate astfel companii din patru regiuni ale țării, la următoarele categorii: Performanță în afaceri, Excelență în afaceri, Inovație în afaceri, Afaceri cu impact social pozitiv.

 

Care au fost câștigătorii premiilor regionale la Gala Business Days

La categoria Performanță în afaceri, care a apreciat determinarea, progresul, viziunea, atitudinea față de risc, evoluția pozitivă, creșterea cifrei de afaceri, productivitatea, cota de piață, performanță în industrie, au fost decernate patru premii, pentru fiecare regiune a țării:

 • Pentru regiunea de Vest - Profi Rom Food  
 • Pentru Regiunea Centrală și de Nord – Albalact
 • Pentru Regiunea de Est – Dedeman
 • Pentru Regiunea de Sud – Bidefender

La categoria Excelență în afaceri criteriile de evaluare ale companiilor înscrise în competiție au fost excelența în relația cu clienții, cu partenerii, cu angajații, atitudinea față de calitate în toate aspectele activității, recunoașterea brandului, performanța economică, evoluția constantă. Câștigătorii acestei categorii, pentru cele patru regiuni ale țării, sunt:

 • Pentru Regiunea de Vest - Cramele Recaș
 • Pentru Regiunea de Centru și de Nord - Romaqua Group
 • Pentru Regiunea de Est - Valvis Holding Distribution
 • Pentru Regiunea de Sud - Touring Europabus România

Premiile la categoria Inovația în afaceri au fost acordate tot pe regiuni, iar criteriile după care s-a făcut departajarea au fost capacitatea organizației de a genera valoare prin inovație, de a regândi modelul de afaceri pentru a se adapta condițiilor schimbătoare ale pieței, capacitatea de a rezolva probleme în mod creativ, abilitatea de a transforma provocările în oportunități, capacitatea de a genera soluții creative la problemele existente în piață, performanța economică.

Companiile premiate sunt:

 • Pentru Regiunea de Vest - ELBA
 • Pentru Regiunea Centru și Nord - NTT Data România
 • Pentru Regiunea de Est - Aerostar
 • Pentru Regiunea de Sud – Bitdefender

Ultimele premii oferite la nivel regional au fost oferite pentru Afacerile cu impact social pozitiv. La aceasta categorie au fost premiate capacitatea organizației de a genera impact social pozitiv, de a avea un model de afaceri bazat pe responsabilitate socială, pe sustenabilitate, pe grija față de client, față de consumatori, față de angajați, fără a afecta însă performanța economică.

 • Pentru Regiunea de Vest - Bioclinica
 • Pentru Regiunea Centrală și de Nord - Selgros Cash&Carry
 • Pentru Regiunea de Est - Betty Ice
 • Pentru Regiunea de Sud - Centrul Medical Unirea

Care au fost câștigătorii premiilor naționale la Gala Business Days

Premiile naționale au fost oferite pentru următoarele categorii:

 • Antreprenorul anului 2017
 • Managerul anului 2017
 • Femeia de afaceri a anului 2017
 • Startup-ul anului 2017

La categoria Antreprenorul anului 2017 premiem antreprenorii care prin munca lor, prin pasiune și determinare, uneori cu sacrificii greu de imaginat, reușesc să aibă succes și construiesc afaceri care reușesc să reziste provocărilor vremurilor, pentru că au baze solide, etice, competitive și sustenabile. Un alt criteriu foarte important este legat de faptul că nu uită de comunitatea din care provin și ajută la consolidarea prezentului și asigurarea premiselor unui viitor mai bun, mai performant, bazat pe principii și temelii sănătoase și adaptate la realitatea vremurilor pe care le trăim. Câștigătorul acestei categorii a fost desemnat Florin Talpeș, fondator și CEO Bitdefender, care în 2017 a anunțat că va fabrica Bitdefender Box, cel mai nou și complex echipament de securitate al companiei, în România.

Următoarea categorie care și-a stabilit câștigătorul a fost Managerul anului 2017, care a premiat managerii care prin munca și dedicarea lor reușesc să obțină rezultate care își ajută companiile și echipele să se dezvolte. În acest an câștigătorul acestei categorii a fost desemnat Sergiu Manea (Banca Comercială Română).

În acest an, juriul Galei a ales ca premiul pentru Femeia de afaceri a anului 2017 să îi revină Ilincăi Păun. La această categorie au fost nominalizate cele mai importante și puternice femei de afaceri din România, fie că vin din poziția de antreprenoare, fie că sunt manageri de top. Ne-am dorit să celebrăm curajul lor, capacitatea de a genera performanță și abilitatea de a-și îndeplini cu brio rolul de mamă, soție și profesionistă în domeniul ales.

O altă categorie care și-a desemnat câștigătorii pentru anul 2017 a fost cea pentru Startup-ul anului 2017. La această categorie au fost premiate inovația, impactul social al soluției, utilitatea, scalabilitatea, capacitatea startup-ului de a atrage finanțare și potențialul de creștere al afacerii. Câștigătorul acestei categorii a fost So Wat.

În acest an, juriul Galei Business Days a fost alcătuit din:

 • Nela Păvăloiu (EDP)
 • Rucsandra Hurezeanu (Ivatherm)
 • Cristian Onețiu (Life Care)
 • Dragoș Petrescu (City Grill)
 • Felix Pătrășcanu (Fan Courier)
 • Florentin Banu (Banu Invest)
 • Marius Ghenea (3TS Capital)
 • Mircea Varga (Țiriac Holding)

Premiile de excelență ale Galei Business Days 2017

Ca în fiecare an, Gala Business Days premiază și personalități care își lasă zi de zi amprenta asupra mediului de business din România și asupra societății în ansamblul său. În acest an au fost acordate premii pentru Consultantul anului 2017, pentru susținerea antreprenoriatului, pentru educație, pentru leadership, dar și pentru Speakerul anului sau pentru  excelență în moderare.

Câștigătorii premiilor de excelență la Gala Business Days pentru anul 2017 sunt:

Consultantul anului 2017 - Petre Nicolae - CBC România

Premiul de excelență "EDUCAȚIE" - Entrepreneurship Academy

Premiul de excelență "INOVAȚIE" - Orange România cu proiectul "Smart City Alba Iulia"

Premiul de excelență "SUSȚINEREA ANTREPRENORIATULUI" - CIT Restructuring - Rudolf Vizental

Premiul de excelență "SUSȚINEREA MICILOR PRODUCĂTORI" - METRO ROMANIA - Marina Zara

Premiul de excelență "LEADERSHIP ȘI IMPLICARE SOCIALĂ​" - Wargha Enayati - Fundația Inovații Sociale Regina Maria

Premiul de excelență "PROIECTUL DIGITAL AL ANULUI" - Telekom Banking

Premiul de excelență "MODEL INSPIRAȚIONAL PENTRU GENERAȚIA TÂNĂRĂ"​ - Simon Maurer - Maurer Imobiliare

Premiul special "A doua șansă" - Loredana Preda

Speakerul anului 2017 la evenimentele Business Days "INSPIRAȚIE" - Sergiu Neguț

Speakerul anului 2017 la evenimentele Business Days "DEZVOLTARE PROFESIONALĂ" - Adrian Cioroianu 

Excelență în moderare la evenimentele Business Days​ - Mihaela Tatu

Gala a fost prezentată de Timea Bereczki și Laszlo Pacso iar momentele artistice au fost asigurate de Doina Spătaru și Virgil Spătaru and Band.

Le mulțumim partenerilor noștri din acest an pentru implicare, juriului pentru efort și tuturor celor prezenți pentru că au înfruntat iarna și ni s-au alăturat într-o seară specială, în care am celebrat excelența în mediul de business din România. 

Vezi mai multe articole din categoria: Business Days Evenimentele Business Days Antreprenoriat
Articolul urmator

Se goleste Romania