#CJBD2019 - Leaderii viitorului

#CJBD2019 - Leaderii viitorului

Cea de-a 4 conferință s-a conturat în jurul subiectului leadership: Leadership & Liderii viitorului.

Cei 11 vorbitori ne vo raspunde la intrebari ca:

  • Cine sunt liderii viitorului?
  • Care vor fi cele mai importante oportunitati si provocari pentru liderii viitorului ?
  • Cum pot schimba liderii viitorului business-urile ?
  • Cum se pregatesc liderii viitorului pentru transformarea digitala si pentru provocarile viitorului?
  • Ce tool-uri folosesc liderii viitorului pentru îmbunătăți afacerile viitorului?
  • Care sunt modelele de Leadership ale viitorului?
  • Cum vor colabora in viitor echipele?
  • Cum comunica leaderii viitorului?
  • Care sunt abilitatile leaderilor in viitor?

Chestionarul de start adresat participanților a cuprins întrebarea: Care credeți că sunt rolurile pe care ar trebui să le aibă liderul viitorului?

1.ELENA BADEA - Care este misiunea liderilor? 

Elena Badea este Managing Director al companiei de training și consultanță Valoria Business Solutions. Anterior, timp de 15 ani, a fost Director de Business Development, iar apoi Director de Marketing al unei companii internaționale de top din Romania.

Elena are o vastă experiență în business development, marketing corporativ, operațional și marketing digital. Publică frecvent articole în presa de business din România și este invitată ca vorbitor la numeroase conferințe. Este pasionată de NLP si fizică cuantică. Aceasta a participat la dezvoltarea proiectului "Vreau sa fiu antreprenor" din cadrul Romanian Business Leaders.

Elena ne-a povestit, in prezentarea sa, despre misiunea liderilor. Fiecare lider are in interiorul sau o structura care pune accent pe 3 lucruri:

o             functionarea dupa principii morale

o             asumarea a ceea ce spune si face

o             existenta unui bun echilibru emotional

Misiunea unui lider este sa isi foloseasca puterea pentru a servi oamenii si comunitatea, si mai mult decat atat un lider are misiunea de a CREA contextul pentru ca oamenii sa isi atinga potentialul lor maxim.

2.TATIAN DIACONU - Shared leadership

Tatian Diaconu este cunoscut pentru faptul ca a detinut functia de director general in cadrul companiei franceze Immochan(devenit in acest an Ceetrus), dezvoltatorul complexului comercial Coresi din Brasov. El a fost implicat in dezvoltarea proiectului Coresi Brasov si cel al Centrului Comercial Auchan Drumul Taberei care a fost inaugurat in 2014. In acest an  a preluat rolul de international development leader al Ceetrus in Lille, Franta.

Si-a urmat studiile la Academia Trupelor de Uscat Nicolae Balcescu din Sibiu, dupa care a lucrat trei ani ca ofiter. In cele din urma acesta si-a continuat studiile la Universitatea din Le Havre din Franta, specializandu-se in managementul organizatiilor, serviciilor si evenimentelor. Tatian Diaconu a inceput sa lucreze apoi pentru compania Decathlon si apoi pentru Bricostore.

Dupa o emotionanta poveste in care a vorbit despre baiatul sau, Tatian a extras o concluzie legata de notiunea de leadership : E important sa prezentam corect notiunea de leadership pentru a nu exista confuzii in mintea celuilalt, a interlocutorului nostru.

Mai apoi, Tatian a facut o frumoasa paralela intre un leader si un pilot de avion, spunand ca atunci cand zbori cu un avion mic  il poti conduce si singur, dar cand e vorba sa pilotezi de un avion mare ai nevoie de o adevarata echipa in jurul tau. Si la final ne-a recomandat sa luam in considerare aceasta metafora si in functie de asta sa ne pilotam cu grija afacerile.

3. SILVIU HOTĂRAN - Leadership – Atitudine si comportament

Silviu Hotăran a devenit "antreprenor în educaţie" la începutul anului 2009, pasiunea şi obiectivul său fiind schimbarea şi dezvoltarea oamenilor, echipelor şi organizaţiilor, prin proiecte complexe (training, coaching, mentoring etc), orientate pe obiective.

În perioada 1996-2008, Silviu a fost General Manager la Microsoft, 9 ani pentru filiala din România ţi 3 ani pentru Europa de Sud Est, unde a răspuns de dezvoltarea afacerilor şi organizaţiilor Microsoft din12 ţări. În prezent este Managing Director în cadrul companiei Semper Human Training.

Silviu, ne-a prezentat 4 principii de leadership de care merita sa tinem cont:

  • Cere mai mult de la tine
  • Acorda interes personal membrilor echipei
  • Alunga frica membrilor echipei
  • Cere mai mult de la membrii echipei

Iar la final ne-a sugerat sa avem in vedere aceste 4 principii si sa le aplicam mai mult decat oricine altcineva pentru a determina rezultate cu adevarat vizibile mai ales in echipa noastra dar si in afacerea noastra.

 

4.RUDOLF VIZENTAL – Un nou model de leadership

Rudolf Vizental este unul dintre fondatorii platformei de investiții și management pentru companii în dificultate, ROCA, pe care o conduce din funcția de CEO. Cu peste zece ani de experiență în activități de restructurare și alți cinci în domeniul bancar, a avut numeroase roluri în CITR Group – singurul grup de firme din România care oferă soluţii personalizate pentru companiile aflate în dificultate economică şi financiară.

A fost, pe rând, Managing Partner al CITR, apoi CEO al CIT Restructuring și CEO al CIT Resources. Rudolf a absolvit Facultatea de Științe Economice din cadrul Universității de Vest Timișoara, Specializarea Fi­nanțe și Credite și a urmat un MBA în cadrul Conserva­toire National des Arts et Métiers (CNAM) Paris și INDE.

Rudolf, in prezentarea sa, ne-a vorbit despre un nou model de leadership. Iar din acest model a extras 3 lectii importante:

  • Leadershipul se invata, dar nu din carti
  • Leadershipul nu este de a-i face pe altii sa urmeze ci este despre a face ca lucrurile sa se intample
  • Leadershipul nu mai este atat de vertical ci devine tot mai aplatizat/orizontal, iar acest nou model este mult mai simplu si mult mai profund

 

5.MIHAELA STROE - Care sunt abilitatile leaderilor in viitor?

Mihaela Stroe este doctor in sociologie, speaker, trainer, autor, specialist in analiza comportamentala. Din 2003 Mihaela este partenera de afaceri cu fostul agent FBI Joe Navarro, unul dintre fondatorii diviziei de Analiza Comportamentala din cadrul FBI.

De la 25 de ani, Mihaela Stroe este antreprenor si a creat pe blogul sau personal (www.mihaelastroe.ro) o platforma de invatare experientiala cu scopul de a "educa, inspira si motiva oamenii care vor sa fie pe primul loc in viata lor."

In plus, Mihaela realizeaza pe YouTube o emisiune TV online intitulata “Momente de luciditate” si este autoarea cartilor “In Armonie cu Mine!”, “Fii pe primul loc in viata ta!”, "Curajul de a ma iubi" (in curs de aparitie), a programelor de coaching “Transforma-ti viata in 90 de zile! Focus pe performanta personala si Focus pe performanta profesionala".
 

Daca faptele tale ii inspira pe altii sa invete si sa faca mai mult atunci esti un lider!, ne spune Mihaela. Apoi ne-a impartasit o resursa importanta de studiat, si anume modelul 4 i Neuroleader, model creat de Silvia Damiano. Acest model pune accent pe 4 elemente:

  • Imaginatia
  • Inspiratia
  • Integrarea
  • Intuitia.

Astfel ca noul lider este definit de aceste 4 elemente si de aici reiese noul lider: noul lider este acela  care pune accentul pe SELF AWARENESS!

 

6.TEDY NECULA – Cine sunt liderii viitorului

 Tedy Necula produce campanii video inspirationale pentru branduri, in cadrul agentiei care ii poarta numele. Campaniile sale sunt memorabile si pline de emotie. Din portofoliul lui fac parte Fan Courier, Colliers, Unilever, Apa Nova, Chevrolet, UNICEF. Prin povestea sa de viata inspira audinte din toata lumea. Inspirationalul aduce revelatii, iar revelatiile produc schimbarea.

Tedy Necula  pornit in prezentarea sa cu o intrebare: De ce ai nevoie ca sa ii inspiri pe cei din jur. Si unele dintre raspunsurile primite au fost:

  • incredere
  • respect
  • culoare
  • sa te lasi inspiriat, etc

Astfel Tedy a transmis auditorului concluzia ca liderii viitorului sunt cei care au povesti, povesti care ii inspira pe cei din jur si totodata liderii viitorului sunt cei care inteleg mult mai bine timpul in  care traiesc.

7.DACIAN PALLADI - ȘTIU SIGUR

Vreme de 11 ani a desfăşurat activitatea de consultanţă juridică şi financiar-fiscală. De mai bine de 10 ani desfăşoară activităţi  de consultanţă în managementul general al companiilor, managementul schimbării, managementul inovaţiei, marketing şi psihologia consumatorilor.

Persoană publică, pasionat de dezvoltare personală, de ceva vreme se exprimă și în scris pe blogul său www.dacianpalladi.com. Extra profesional se ocupă de familie, armonizând acest lucru cu activitatea profesională respectând ordinea: Dumnezeu, familia, munca.

Dacian, ne-a facut o recomandare de lecturare, o carte excelenta, care ar trebui lecturata de fiecare cetatean al acestei tari. Cartea se numeste “Un veac de sinceritate” si ne arata povestea celor 100 de ani ai Romaniei din punct de vedere economic, cu indicatorii economici de baza ai economiei romanesti valabili pentru secolul trecut de la Marea Unire. Cartea a fost elaborata de un colectiv de specialisti condus de profesorul universitar Liviu Voinea, Viceguvernator al Bancii Nationale.

Aceasta  carte ne va ajuta sa interpretam corect evolutia economica a tarii, si este de o importanta uriasa pentru economisti si istorici, dar si pentru intelegerea colectiva a modului in care s-a dezvoltat economic Romania in diferite perioade politice.

Iar in final Dacian ne-a lasat cu o concluzie memorabila: Acum suntem in perioada de crestere economica si STIU SIGUR ca urmeaza o perioada de scadere economica!

8.ANDREAS FUHRMANN - Care sunt modelele de Leadership ale viitorului?

După o perioadă de lucru într-o poziție managerială în cadrul Henkel KGaA, una dintre multinaționalele germane cunoscute, cu sediul în Dusseldorf, i s-a oferit oportunitatea la începutul anilor ‘90 să își continue activitatea în România. A pus bazele unei filiale locale pentru o companie multinațională, ceea ce era în acea perioadă de timp o provocare extraordinară. După ce a terminat al treilea mandat ca General Manager, a decis să renunțe la cariera de expat și s-a dedicat consultanței de management, assessement și centre de dezvoltare, alături de coaching dedicat executivilor din companii.

De-a lungul anilor a lucrat în diferite proiecte de tipul AC / DC, folosind cu precădere instrumente SHL și pe cele online, furnizate de firma germană Cut-e. Alte proiecte de dezvoltare organizațională au fost personalizate folosind soluții care au inclus feedback-ul 360, programe de îmbunătățire a performanței, dezvoltarea capabilității de angajare, facilitare pentru sinergia echipelor.

Expunerea sa profesionala acopera un palier largit de competente, pornind de la expertiza de business în demersul consultativ pentru top management, design-ul și implementarea centrelor de dezvoltare, assessment, coaching și consiliere de carieră, într-una din limbile  română, germană sau engleză.

Andreas ne-a vorbit despre modelele de leadership ale viitorului, si a subliniat faptul ca aceste modele ale viitorului se bazeaza pe autostrazi, dar nu orice tip de autostrazici autostrazi emotionale intre NOI.

E important sa ne traim timpul pentru ca altfel timpul ne va trai pe noi. Iar liderii viitorului sunt aceea care vor avea curajul sa iasa din vechile tipare si sa trateze cu respect acordand incredere celor din jur lor.

9-10. DAN BERINDE & ILINCA BERINDE – Ei sunt liderii viitorului!

 

Experiența profesională a lui Dan cuprinde peste 10 ani de activitate didactică universitară, în care a predat management, și 15 ani de management executiv în companii din diverse industrii, cu preponderență în proiecte mari de schimbare în condiții de criză. În astfel de proiecte a restructurat structuri organizaționale complexe, a format și antrenat echipe de management, a selectat și antrenat manageri de vârf.

Este coach certificat international, PCC ICF și trainer acreditat ANC. S-a format în coaching-ul de echipă în cadrul LIM-Leadership în International Management, USA, și este partener fondator și formator al firmei de coaching și consultanță Coaching Partners.

 Dan este coautor a două cărți de management, în domeniile afacerilor mici și mijlocii și a managementului financiar. O vorbă ce surprinde bine viziunea sa este: “Dacă vrei să construiești un vas , nu bate oamenii la cap să strângă lemn, nu le trasa sarcini și nu le da de munca ci mai curând vorbește-le despre imensitatea nesfârșită a mării.” – Antoine de Saint-Exupery.

ILINCA BERINDE

Din cei 20 de ani pe care ii are, Ilinca si-a petrecut 8 ani in preajma dezbaterilor, fie ele dezbateri academice sau conferinte Model United Nations (MUN). Realizarile ei in domeniu includ numeroase competitii atat in Romania, cat si inafra, locul 7 in Top 10 Individual Speakers la Tilbury House Debate Tournment, Koln, Germania si titulul de titlul de coordonator al societii de MUN din cadrul Universitatii Amsterdam. Considera ca dezbaterile sunt cea mai utila si eficienta medota de a dezvolta gandirea critica a generatiei viitoare.

Este in anul 2 la University of Amsterdam, studiaza Politics Psychology, Law and Economics si isi face specializarea in psihologie sociala. A trait ca studenta in afara Romaniei si nu se teme sa spuna ca ne putem ajuta tara  poate mai mult din exterior decat din interior prin cunostinte si viziune.

Ilinca este membru si director al departamentului de Proiecte in cadrul Ligii Studentilor Romani in Strainatate, filiala Olanda. Organizeaza asadar evenimente si activitati cu scopul de a activa, uni si pune in valoare comunitatea de studenti romani in Olanda. Activitatea ei in cadrul ligii se bazeaza pe dorinta de intrepatrunde valorile si cultura nationala si abilitatile tinerilor romani cu oportunitatile oferite de tara in care traieste. Asta va creste, spune ea, generatia care va schimba Romania.

O vorba care o ghideaza si pe care isi doreste sa o transmita mai departe celor din jurul ei este "Gandeste liber! Nu este Ilegal"

In prezentarea lor, Dan Berinde a inceput povestind despre liderii viitorului si a continuat lasand scena Ilincai, aducand in fata noastra un lider al viitorului, pe fiica sa Ilinca Berinde.

Ilinca ne-a transmis viziunea ei, si anume ca azi leadership inseamna adaptabilitate cu accent pe a invata cum sa folosim informatia si cum sa o cautam, si mai putin accent pe a o memora. Liderii viitorului, generatia X, generatia Z au un mare grad de maturitate (fata de alte geratii la varsta lor) si astfel isi pot asuma mult mai devreme pozitii. Acestia vin cu mentalitati diferite, pot veni cu soluții care nici macar nu exista in momentul de fata. Acestia manifesta adanc nevoia si dorinta de schimbare! Acestia sunt liderii viitorului!

Vezi mai multe articole din categoria: Business Days